02.05.06
18:08
Аз лично доста често ям риба тон от консерва. На етикета, на съдържанието пише:риба тон, вода, сол. На другите продукти, когато са с консерванти винаги е упоменато на етикета, а съм гледал много марки роба тон, включително и вносни и там не пише никъде за консерванти. Смятате ли, че в консервата има смо тези 3 неща?
02.05.06
22:14
Лично мое мнение. Няма как една храна да има срок на годност 1 година и да няма консерванти или трябва да е дълбоко замразена. При замразяването пак се губи част от хр. стойност на дадената храна. Аз избягвам консервите - тъпчат ги с консерванти, рибата е удавена в мазнина и дори вкусът и е по-лош. Моят съвет е да минеш на прясна.
Ми не знам дали е правилен примера ама майками как прави компоти и прочее без консерванти дето издържат и по повече ;)
02.05.06
22:33
еми да ти кажа яж си спокоино тези риби щом ти харесват и аз го правя естествено в рамките на нормалното не всеки ден да се тъпчиш :)
в случая солта играе ролята на консервант. Затова и консервите са с високо съдържание на натрий
Не е задължително в консервата да има консерванти (нищо, че звучат еднакво :wink: ) Доколкото ми е известно, баба ми не слага котсерванти в компотите си, но и те траят по година. Взимал съм два-три вида да ги опитам, ама много мазно, бе, накъртва ми направо. И твърде солено. Има по-добър избор.
03.05.06
11:29
Е ако е в олио или зехтин, много ясно че ще е мазно. Аз си вземам в собствен сос и няма никва мазнина добавена.
03.05.06
11:55
[quote author=“filatov”]Аз лично доста често ям риба тон от консерва.
Доста полезни вещества се губят така.
Имайте предвид, че именно тази риба има свойството да натрупва живак и тежки метали в себе си....Така че Вие си знаете....
14.05.06
13:39
[quote author=“advertbg”]Имайте предвид, че именно тази риба има свойството да натрупва живак и тежки метали в себе си....Така че Вие си знаете....
место да давате пари за консерванти си купете една прясна и ще ви излезе даже по-евтино
ама поне си знаете че си ядете качествено
19.05.06
01:46
Току що мушнах една консеврва риба тон в собствен сос и струваше само 1 лв. От Фантастико. 8)