за риба тон

filatov

02.05.06
18:08

Аз лично доста често ям риба тон от консерва. На етикета, на съдържанието пише:риба тон, вода, сол. На другите продукти, когато са с консерванти винаги е упоменато на етикета, а съм гледал много марки роба тон, включително и вносни и там не пише никъде за консерванти. Смятате ли, че в консервата има смо тези 3 неща?

02.05.06
22:14

Лично мое мнение. Няма как една храна да има срок на годност 1 година и да няма консерванти или трябва да е дълбоко замразена. При замразяването пак се губи част от хр. стойност на дадената храна. Аз избягвам консервите - тъпчат ги с консерванти, рибата е удавена в мазнина и дори вкусът и е по-лош. Моят съвет е да минеш на прясна.

02.05.06
22:22

[quote author=“Voltmachine”]Лично мое мнение. Няма как една храна да има срок на годност 1 година и да няма консерванти или трябва да е дълбоко замразена. При замразяването пак се губи част от хр. стойност на дадената храна. Аз избягвам консервите - тъпчат ги с консерванти, рибата е удавена в мазнина и дори вкусът и е по-лош. Моят съвет е да минеш на прясна.

Ми не знам дали е правилен примера ама майками как прави компоти и прочее без консерванти дето издържат и по повече ;)

02.05.06
22:33

еми да ти кажа яж си спокоино тези риби щом ти харесват и аз го правя естествено в рамките на нормалното не всеки ден да се тъпчиш :)

03.05.06
08:24

в случая солта играе ролята на консервант. Затова и консервите са с високо съдържание на натрий

03.05.06
09:06

Не е задължително в консервата да има консерванти (нищо, че звучат еднакво  :wink: ) Доколкото ми е известно, баба ми не слага котсерванти в компотите си, но и те траят по година. Взимал съм два-три вида да ги опитам, ама много мазно, бе, накъртва ми направо. И твърде солено. Има по-добър избор.

filatov

03.05.06
11:29

Е ако е в олио или зехтин, много ясно че ще е мазно. Аз си вземам в собствен сос и няма никва мазнина добавена.

RE

03.05.06
11:55

[quote author=“filatov”]Аз лично доста често ям риба тон от консерва.

Доста полезни вещества се губят така.

14.05.06
13:34

Имайте предвид, че именно тази риба има свойството да натрупва живак и тежки метали в себе си....Така че Вие си знаете....

14.05.06
13:39

[quote author=“advertbg”]Имайте предвид, че именно тази риба има свойството да натрупва живак и тежки метали в себе си....Така че Вие си знаете....

место да давате пари за консерванти си купете една прясна и ще ви излезе даже по-евтино
ама поне си знаете че си ядете качествено

Sportex

19.05.06
01:46

Току що мушнах една консеврва риба тон в собствен сос и струваше само 1 лв. От Фантастико.  8)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1