14.05.06
09:52
Значи искам да питам тези тука които разбират и имат повече стаж !! Значи тренирам от 6 месеца и гардите нещо спряха да ми растат тренирам ги един пат в седмицата:
1:Изтласкване от права лежанка 4 серий
2:Избутване с дъмбели на лежанка с наклон 45% 4 серий
3:Флаис 4 серий
а следващата тренировка след седмица ми е обратното
1:Изтласкване от лежанка с наклон 45% 4 серий
2:Избътване с дъмбели от права лежанка 4 серий
3:Флаис 4 серий
ПС: Това добре ли е и след повече време ще има ли някакв резолтат ?? Плс пишете само тия с повече опит 10х предварително :lol:
П.П. Оправих ти заглавието, че срами форума.
manson
14.05.06
10:10
ми добре е че ги въртиш упражненията, вкарай и още едно упражнение да станат 4 - кофички, кросоувър, пек - дек ако има.И пак ги сменяй на всяка трен.
даже направо още 3 да вкара , едно пуловърче , пек-дек , и за тотално претрениране лицеви :evil: намали сериите на 3 на всяко упражнение , опитай да стресираш мускула , с толкова стаж ги претренираш най вероятно , погледни си възтановяването , намали наклона от 45% на 35-40%
14.05.06
10:42
даже направо още 3 да вкара , едно пуловърче , пек-дек , и за тотално претрениране лицеви :evil: намали сериите на 3 на всяко упражнение , опитай да стресираш мускула , с толкова стаж ги претренираш най вероятно , погледни си възтановяването , намали наклона от 45% на 35-40%
:shock: човек какво ти става е , от 4 упр. за гърди не знам какъв требва да си за да претренираш.
14.05.06
13:57
:shock: човек какво ти става е , от 4 упр. за гърди не знам какъв требва да си за да претренираш.
Трябва да си начинаеш и да имаш стаж под 3-4 години...
Джони доста неподготвен се изказваш ;) От 12 серии за гърди далеч няма да претренира...
Джони доста неподготвен се изказваш ;) От 12 серии за гърди далеч няма да претренира...
дали? Казвам го от личен опит.. както иска ... да импровизира , просто споделям моите впечатления и това което работи върху мен ,въпреки малкия ми стаж от 2 години ,защото и на мен ми изостават гърдите.. момчето тренира от 6 месеца - 12 серии ? как ти се струва .. на мен ми се върти само претрениране
успех
14.05.06
16:37
14.05.06
17:07
ем аз съм със година и половина стаж и за гърди над 12 серии не съм правил до сега .... просто след горен лег обикновен и 3 -4 серии кофички с тежест не мога да помисля за 4 то упр то аз не си чувствам гардите след 2 те лежанки .
14.05.06
18:17
ГАРДИ а ? :lol: и други подобни с А :lol: :lol: :lol:
14.05.06
18:36
Ами да, неграмотността ни завзема! :evil:
Да изкажа и аз едно мнение :wink: За мен 12 серии за мускул като гърдите са нищо.А като зная и как тренират повечето направо може да се сложи още едно упражнение.За мен големия проблем на повечето е,че се мъчат да вдигат колкото се може повече на лежанката и пренебрегват същноста на цялата работа.Да могат да си натоварят хубаво мускула.Правят някакви полу повдигания,то са мъки,то е чудо :wink: А и много е лесно да кажеш,че ти изостават гърдите ако си по мазничък.Направо се губи формата на гърдата тогава.Може и да е само въображаемо изоставането.
Да , няма смисъл да спорим .. просто ме заби с твоите аргументи и нямам какво да ти отвърна
14.05.06
20:47
Да , няма смисъл да спорим .. просто ме заби с твоите аргументи и нямам какво да ти отвърна
место да ми правиш флайс замени го с нещо друго пек-дек по-добре
Ако си обърнал внимание той написа че вече не му растат гърдите - тоест от известно време не напредва. Ако имаше претрениране при такава тренировка за гърди то това претрениране щеше да окаже влияние още в самото начало. Мислиш ли че е възможно да тренираш известно време по една програма, да напредваш и изведнъж да се окаже че си спрял да напредваш именно защото претренираш?
Нужно ли е да ти обяснявам че за гърди 8 серии базови упражнения + 4 серии оформящо упражнение хич не е много ами е в рамките на допустимото?
Може ли да претренира с тренировка на гърди веднъж в седмицата??
Теб като ти изостават гърдите и още не си открил системата по която да ги балансираш - може би трябва повече да четеш - да разбереш как се тренират гърдите и тогава да даваш препоръки? В момента твойте гърди изостават, но ти препоръчваш на другите да ги тренират като теб? Но комент!!
Не е въпроса само да се пишат постове и да се гадае кое как е ами да се дават правилни насоки...
Ако си обърнал внимание той написа че вече не му растат гърдите - тоест от известно време не напредва. Ако имаше претрениране при такава тренировка за гърди то това претрениране щеше да окаже влияние още в самото начало. Мислиш ли че е възможно да тренираш известно време по една програма, да напредваш и изведнъж да се окаже че си спрял да напредваш именно защото претренираш?
Нужно ли е да ти обяснявам че за гърди 8 серии базови упражнения + 4 серии оформящо упражнение хич не е много ами е в рамките на допустимото?
Може ли да претренира с тренировка на гърди веднъж в седмицата??
Теб като ти изостават гърдите и още не си открил системата по която да ги балансираш - може би трябва повече да четеш - да разбереш как се тренират гърдите и тогава да даваш препоръки? В момента твойте гърди изостават, но ти препоръчваш на другите да ги тренират като теб? Но комент!!
Не е въпроса само да се пишат постове и да се гадае кое как е ами да се дават правилни насоки...
ами точно за това , че ми изостават гърдите и съм намерил вече методика да ги дръпна по един начин му давам съвет , защото и аз съм минал по този път,а това беше точно като намаля упражненията и сериите, защото в началото правех по 16 серии като него и тотално ги ПРЕТРЕНИРАХ ,нямаш представа колко материали съм чел специално за гърди като най-слабото ми звено, давам му един друг вариант ,който е много вероятен , и да 8 серии базови + 4 серии оформящи ми се струват много специално за човек с 6 месеца стаж , предлагам да спрем със спора защото няма да се разберем..
по-здрави
мда грешка , не като него , но пак в смисъла на претренирането го казах все пак като прибави още едно упражнение би трябвало да станат 16 нали :roll: , както и да е последен мой пост в темата , за ТРЕВАТА , пробвай , прибави веднъж 1 упражнение прави 1-2 месеца към 14-16 серии виж резлутата ако се подобри продължавай , ако не действа избери 3 упражнения които ти влизат най-добре и прави 9-10 серии най-много и отново виж резултата , опитай се да чувстваш напомпването в мускулите и да усещаш самото упражнение , след време може да съобщиш резултата :wink:
успех и по-здрави
Хмз, това претренирване витае, като зъл дух над този форум.
Започвам да мисля, че от ББ-сайта умишлено надъхват и плашат с него за да предодвратят вманиачаване на билдърите и пристрастяването им към зверски тренировки, като резултат от мании разни.
Претренирване - що е то?
Забелязвам, че масово се гони мускулна треска, но се бяга от “претренирване” - това, ако не е абсурдно, кое?
Давай си почивки.
Вдигай с по-големи тежести, но не прекалявай.
Прави и по 10 серии с по 8-10 упражнения - опитай го.
Не вярвай сляпо на съвети.
За мен лично - тренировка за гърди през ден ми се отразява добре, особено като се има предвид, че на лежанка правя по 10 серии с по 10 упражнение, за съжаление с малка тежест(нямам повече) - до 60кг -> при положение, че това е единственото упражнение, което е съсредоточено там - т.е. няма полулег, флайс и пек-бек и др - резултатите са доста удовлетворителни.
Наистина, не е много умно изведнъж да вдигнеш и серии и видове упражнения и повторения.. Просто постепенно вдигни малко откъм тежестта и откъм броя на повторения/упражнения като видове. Стресирането на мускула, чрез вкарването му в болестно състояние “”мускулна треска” е теория, която не ми вдъхва много респект, затова и не ти я препоръчам. Постепенно и с усет, все пак това е твоето тяло, а ти тренираш за визия?, за здраве?, за кеф?, нали? :)
[quote author=“NRG52”]Хмз, това претренирване витае, като зъл дух над този форум.
Започвам да мисля, че от ББ-сайта умишлено надъхват и плашат с него за да предодвратят вманиачаване на билдърите и пристрастяването им към зверски тренировки, като резултат от мании разни.
Претренирване - що е то?
Забелязвам, че масово се гони мускулна треска, но се бяга от “претренирване” - това, ако не е абсурдно, кое?
Давай си почивки.
Вдигай с по-големи тежести, но не прекалявай.
Прави и по 10 серии с по 8-10 упражнения - опитай го.
Не вярвай сляпо на съвети.
За мен лично - тренировка за гърди през ден ми се отразява добре, особено като се има предвид, че на лежанка правя по 10 серии с по 10 упражнение, за съжаление с малка тежест(нямам повече) - до 60кг -> при положение, че това е единственото упражнение, което е съсредоточено там - т.е. няма полулег, флайс и пек-бек и др - резултатите са доста удовлетворителни.
Наистина, не е много умно изведнъж да вдигнеш и серии и видове упражнения и повторения.. Просто постепенно вдигни малко откъм тежестта и откъм броя на повторения/упражнения като видове. Стресирането на мускула, чрез вкарването му в болестно състояние “”мускулна треска” е теория, която не ми вдъхва много респект, затова и не ти я препоръчам. Постепенно и с усет, все пак това е твоето тяло, а ти тренираш за визия?, за здраве?, за кеф?, нали? :)
Мислех да не те вкарвам в бисерите ама на два пъти си писал, че правиш по 80-100серии :lol: !
Ами да продължим с оффтопика, като сме започнали?
Вкарвай, ама не виждам за какво - едното е принципна постановка, а другото информация за личен опит.
Щом смяташ, че е бисерно - ок. :)
Ама не знам, кое точно е “бисерното” за теб - това, че е два пъти написано или това, че някой прави по 8-10 серии :?:
Готин пес :wink:
[quote author=“NRG52”]Ами да продължим с оффтопика, като сме започнали?
Вкарвай, ама не виждам за какво - едното е принципна постановка, а другото информация за личен опит.
Ама не знам, кое точно е “бисерното” за теб - това, че е два пъти написано или това, че някой прави по 8-10 серии :?:
Е не смятах да се заяждам просто пресметнах, че “Прави и по 10 серии с по 8-10 упражнения - опитай го[/color]” правят 80-100серии :wink: .
И да не пиша друга тема , по повод на честото споменаване на претренирането тук, как ще си обясните прогреса на културистите от преди 60-70г. когато е било нормално да се тренира 5-6 дена в седмицата като всеки ден се прави цялото тяло - и 60 серии на ден не са изключение , а по-скоро правило :shock: !
След като печели първото си състезание през 1948, Рег е поканен в Америка от бъдещия президента на ИФББ, Джо Уидър. Англичанинът приема поканата и няколко месеца тренира в по-цивилизована среда. Сега той увеличава сериите за упражнение от 3 на 5 и включва някои нови движения в тренировката си. Отново продължава да тренира по старата схема, в резултат на което тренировката му понякога стига до 5 часа. Сега вече Рег тренира и краката и прасците, така както горната част на тялото. Въпреки че тренировката е доста изтощителна, тя помага на Рег да покачи 18 кг мускули за една година и да спечели “Мистър Вселена”. Вижте я:
упражнение серии повторения 5x6
клякане с щанга на раменете 5x6
бедрени разгъвания 5x6
бедрени сгъвания 5x6
изтласкване на щанга от лег 5x6
изтласкване на щанга от наклон 5x6
“пуловер” 5x6
набиране на лост 5x6
гребане с щанга5x6
раменни преси 5x6
разтваряне с гири от стоеж 5x6
бицепсово сгъване 5x6
трицепсово разгъване 5x6
И така, всички упражнения са били изпълнявани в 5 серии по 6 повторения. Може би сега разбирате защо тренировките на Рег понякога са продължавали по 5 часа. Британецът тренира в стар гараж без отопление и осветление и с течащ покрив, т.е. в мизерни условия. След като продължава да тренира 1 година по тази тренировка, Рег преминава инстинктивно към разделната тренировка. Той пробва да раздели тялото си на две (долна и горна част) и тренира сутрин краката и вечер - горната част. И отново с една и съща тренировка през ден. С нея Рег постига най-добрата си форма изобщо. Той става 107 кг и прави много добри постижения в различните упражнения. Англичанинът показва, че “меракът и силната воля” стоят над всичко, независимо от условията. С примитивно оборудване и нескрит ентусиазъм той завладява състезателната сцена.
[quote author=“red”][quote author=“NRG52”]Ами да продължим с оффтопика, като сме започнали?
Е не смятах да се заяждам просто пресметнах, че “Прави и по 10 серии с по 8-10 упражнения - опитай го[/color]” правят 80-100серии :wink: .
И да не пиша друга тема , по повод на честото споменаване на претренирането тук, как ще си обясните прогреса на културистите от преди 60-70г. когато е било нормално да се тренира 5-6 дена в седмицата като всеки ден се прави цялото тяло - и 60 серии на ден не са изключение , а по-скоро правило :shock: !
След като печели първото си състезание през 1948, Рег е поканен в Америка от бъдещия президента на ИФББ, Джо Уидър. Англичанинът приема поканата и няколко месеца тренира в по-цивилизована среда. Сега той увеличава сериите за упражнение от 3 на 5 и включва някои нови движения в тренировката си. Отново продължава да тренира по старата схема, в резултат на което тренировката му понякога стига до 5 часа. Сега вече Рег тренира и краката и прасците, така както горната част на тялото. Въпреки че тренировката е доста изтощителна, тя помага на Рег да покачи 18 кг мускули за една година и да спечели “Мистър Вселена”. Вижте я:
упражнение серии повторения 5x6
клякане с щанга на раменете 5x6
бедрени разгъвания 5x6
бедрени сгъвания 5x6
изтласкване на щанга от лег 5x6
изтласкване на щанга от наклон 5x6
“пуловер” 5x6
набиране на лост 5x6
гребане с щанга5x6
раменни преси 5x6
разтваряне с гири от стоеж 5x6
бицепсово сгъване 5x6
трицепсово разгъване 5x6
И така, всички упражнения са били изпълнявани в 5 серии по 6 повторения. Може би сега разбирате защо тренировките на Рег понякога са продължавали по 5 часа. Британецът тренира в стар гараж без отопление и осветление и с течащ покрив, т.е. в мизерни условия. След като продължава да тренира 1 година по тази тренировка, Рег преминава инстинктивно към разделната тренировка. Той пробва да раздели тялото си на две (долна и горна част) и тренира сутрин краката и вечер - горната част. И отново с една и съща тренировка през ден. С нея Рег постига най-добрата си форма изобщо. Той става 107 кг и прави много добри постижения в различните упражнения. Англичанинът показва, че “меракът и силната воля” стоят над всичко, независимо от условията. С примитивно оборудване и нескрит ентусиазъм той завладява състезателната сцена.
Според мен това е частен случай. Не мисля че всеки би успял да издържи такова натоварване. Цялата работа много зависи от гена.
15.05.06
19:10
Преди и аз правех по 14-15 серии за гърди, че даже и повече, като накрая завършвах с лицеви опори до припадък. Равна лежанка, полулег, флайс, пек-дек, опори. И се чудех защо другото расте, а гърдите ми остават малки и плоски. Сега правя само 6 серии-полулег, флайс от полулег и пек-дек. Резултатът за половин година е огромен. Не че гърдите ми сега са добре-но са много по-добре отколкото бяха.
Само 6 серии/не броим загряващите/, всичките до отказ, с максималната тежест, с която мога да направя чисто 6-8 повторения. Не в броя на сериите е ключът към растежа, а в интензивността.
[quote author=“Ultima Ratio”]Преди и аз правех по 14-15 серии за гърди, че даже и повече, като накрая завършвах с лицеви опори до припадък. Равна лежанка, полулег, флайс, пек-дек, опори. И се чудех защо другото расте, а гърдите ми остават малки и плоски. Сега правя само 6 серии-полулег, флайс от полулег и пек-дек. Резултатът за половин година е огромен. Не че гърдите ми сега са добре-но са много по-добре отколкото бяха.
Само 6 серии/не броим загряващите/, всичките до отказ, с максималната тежест, с която мога да направя чисто 6-8 повторения. Не в броя на сериите е ключът към растежа, а в интензивността.
Аз пък мога да дам пример със себе си , навремето правех по 15-20 серии само лежанка :oops: , но пък сега гърдите ми са много по-напред от другите мускулни групи и сега правя само по 6-7 серии гърди ( за бицепс правя по-вече).
Абе мисля си, че ако храненето е както трябва, и всеки ден да тренираш пак ще имаш по-добри резултати отколкото ако имаш най-съвременната схема, но я изпълняваш калпаво ( без максимални усилия ) и не се храниш достатъчно.
[quote author=“Ultima Ratio”]Преди и аз правех по 14-15 серии за гърди, че даже и повече, като накрая завършвах с лицеви опори до припадък. Равна лежанка, полулег, флайс, пек-дек, опори. И се чудех защо другото расте, а гърдите ми остават малки и плоски. Сега правя само 6 серии-полулег, флайс от полулег и пек-дек. Резултатът за половин година е огромен. Не че гърдите ми сега са добре-но са много по-добре отколкото бяха.
евала ( нищо че предния пост ми беше последен :) )
Интензивната тренировка тежест която да може да бъде контролирана във всяка една фаза на движението! това е клуча към успеха за мен! Преди когато бях студент и тренирах и имах “големи постижения” 160 лежанка 150 клек 220 мъртва тяга не съм изглеждал толкова добре както сега на 33 години! а сега тренирам по програмата на Шварценегер 5x15 с 30 секунди почивка между сериите !
1ден рамо бицепс трицепс 3 упражнения 5x15
2 ден гърди гръб по същия начин!
не тежеста а напрежението и умората в мускула изгражда мускули другото е само мъки и почти никакъв ефект!
16.05.06
20:39
[quote author=“Veliko”]5 човека 50 мнения. На кой да вярвам ?! :roll:
На себе си. Пробвай и ще разбереш :wink:
16.05.06
21:21
Всяка тренировка действа абсолютно различно на различните хора. Всичко е сторго индивидуално и ключът към успеха е експериментирането. Тренировката, даваща резултати е различна за всеки и за това има толкова много различни мнения. Цаката е да намерим подходящата за нас тренировка. Може да звучи клиширано и изтъркано, но съм се обедил в това. Лично аз от 3 упражнения с по 3 серий за гърди съм парцал на другия ден.
Да .... за тва си прав че при всеки е различно даиде савет по колко серии и кви упражнения и по колко кат за начинаещ
ПС: Сри за заглавието :oops: :oops: :oops:
19.05.06
22:54
интензивност = на мн килограми ! аз врявам тежеста колкто ти е по тежка щангата толкова повече мускули ... максимум 8 минимум 4 повотрения това е .
20.05.06
19:21
Ако правя два пьти седмично гарди и пицепс понейе ги тренирам заедно ще ги прентренирам ли като се има в предвит че взимам доста видове добавки и то качествени?
20.05.06
19:23
[quote author=“petko_1987”]Ако правя два пьти седмично гарди и пицепс понейе ги тренирам заедно ще ги прентренирам ли като се има в предвит че взимам доста видове добавки и то качествени?
мисля,че ще претренираш но не от първата тренировка в последствие