Гребане или тяга ?

18.05.06
22:17

Искам да ви попитам първо добре ли е когато се прави гребане с щанга (чукчета) да се прави и мъртва тяга и мога ли да сменям през една тренировка мъртвата тяга с хиперкстензии ?

18.05.06
22:27

Ами аз съм привърженик на тягата..и си я правя заедно с гребането и нямам проблеми...даже ми е чудесно...а да ги редуваш си е добра идея...пробвай - успех!

19.05.06
10:40

[quote author=“Barcelona_FC”]Искам да ви попитам първо добре ли е когато се прави гребане с щанга (чукчета) да се прави и мъртва тяга и мога ли да сменям през една тренировка мъртвата тяга с хиперкстензии ?

сменяй ги по-добре за да предпазваш от натоварване в кръста.

19.05.06
11:12

Мерси за отговорите. Има и още един вариант , тягата да я правя с краката ;]

ZU

19.05.06
11:21

Aз лични си правя както чукчета, така и тяга с клякане, щото иначе имам чувството, че кръста ше ми се разцепи :_)

19.05.06
11:54

Аз правя гребането и тягата едно след друго, при това тягата е първа. А хиперекстензиите си ги правя в края на тренировката и направо ми откъсват долната част на гърба. Не въртя нищо, така тренирам гърба отдавна и не мисля да правя промени, докато има ефект.

19.05.06
22:05

не виждам проблем тягата и чукчетата да са в една тренировка.бих ти препоръчал след тягата хиперекстензии

20.05.06
00:13

[quote author=“Ultima Ratio”]Аз правя гребането и тягата едно след друго, при това тягата е първа. А хиперекстензиите си ги правя в края на тренировката и направо ми откъсват долната част на гърба. Не въртя нищо, така тренирам гърба отдавна и не мисля да правя промени, докато има ефект.

и аз правя абсолютно същото и съм много доволен! още повече че хиперекстензиите товарят много и задно бедро и са се отрепали за ден за крака! :)

TU

20.05.06
09:38

Тягата и чукчетата са за плътност на гърба, а за ширина какво правите

20.05.06
09:54

[quote author=“tuocs”]Тягата и чукчетата са за плътност на гърба, а за ширина какво правите

Набиране

20.05.06
20:37

[quote author=“Buzinho”][quote author=“tuocs”]Тягата и чукчетата са за плътност на гърба, а за ширина какво правите

Набиране

И аз така-набирането е страхотното упражнение и го правя в началото на тренировката, 5-6 серии по десетина,  пускам съвсем до долу, докато се опънат ръцете.

20.05.06
20:53

[quote author=“Ultima Ratio”][quote author=“Buzinho”][quote author=“tuocs”]Тягата и чукчетата са за плътност на гърба, а за ширина какво правите

Набиране

И аз така-набирането е страхотното упражнение и го правя в началото на тренировката, 5-6 серии по десетина,  пускам съвсем до долу, докато се опънат ръцете.

Точно така се и правят иначе не пуснеш ли докрай додолу поне 40% ефект от цялото упражнение се губи.

20.05.06
22:32

И двете

VL

21.05.06
10:50

загрявам в началото с тяга, средна тежет 2-3х10-12 гърба ми се напомпва приятно , а и после съм свеж за чуковете1 пробваите го.

21.05.06
15:03

офф:а да ви попитам дали има проблем че аз правя чукчета но с дъмбели това по-лошият вариянт ли е?

21.05.06
15:42

[quote author=“Don_Korleone”]офф:а да ви попитам дали има проблем че аз правя чукчета но с дъмбели това по-лошият вариянт ли е?

Няма “по-лош” и “по-добър” вариант..важното е на теб как ти действа...аз бих ти препоръчал да ги редуваш..

21.05.06
15:57

[quote author=“Steve”][quote author=“Don_Korleone”]офф:а да ви попитам дали има проблем че аз правя чукчета но с дъмбели това по-лошият вариянт ли е?

Няма “по-лош” и “по-добър” вариант..важното е на теб как ти действа...аз бих ти препоръчал да ги редуваш..

ми мисля че добреми идва това упражнение смисъл добре ме натоварва и добре се напомпвам

21.05.06
19:00

Благодаря на всички за отговорите.Не искам да отварям нова тема и ще попитам тук.

Понеже все още не съм си достигнал идеалното тегло пък отзаде перките много кофти ми излизат кокалите и в профил като се обърна изглежда много брутално , искам да попита кое ще е най-доброто упражнение за да ги оправя тея кокали отзад.

21.05.06
19:50

[quote author=“Barcelona_FC”]Благодаря на всички за отговорите.Не искам да отварям нова тема и ще попитам тук.

Понеже все още не съм си достигнал идеалното тегло пък отзаде перките много кофти ми излизат кокалите и в профил като се обърна изглежда много брутално , искам да попита кое ще е най-доброто упражнение за да ги оправя тея кокали отзад.

Малко не разбрах точно за кои “кокали” (предполагам лопатките)  става въпрос но щом искаш маса на гърба прави гребане с щанга, тяга,  набирания...основни у-я с повече тежести и ще ти заздравее гърба...

22.05.06
01:17

Аз лично предпочитам гребане,вкарва много маса в гърба.

02.06.06
12:12

[quote author=“Barcelona_FC”]Искам да ви попитам първо добре ли е когато се прави гребане с щанга (чукчета) да се прави и мъртва тяга и мога ли да сменям през една тренировка мъртвата тяга с хиперкстензии ?

и двете упражнения са добри както сигурно про4ете по-горе е наи-добре да ги сменя6 само МНОГО внимавай за кръста 4е..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1