21.05.06
09:49
Абе като правя френското с крив лост ръцете добре ли е да ги събирам на свиските или трябва да са по отдалечени?
Ами по принцип по-добре се натоварва трицепса когато ръцете са по-близко (в горно положение да са успоредни) и с тесен хват на кривия лост. Аз лично го правя така, но с по-малко кг, отколкото примерно ако са по раздалечени рацете или пък с широкия хват на кривия лост. Проблема е че колкото е по-тесен хвата ти се натоварват и повече лактите.
Аз го правя пак с крив лост,хвата е на ширината на предно рамо,а ръцете ги държа на ширината на таза и вече свивам от лактите.
[quote author=“Oblivion_”]Събирай ги колкото можеш повече,така акцентираш върху тицепса!
Кое точно,лактите или дланите,ако лактите съм съгласен,ако дланите,макар и мое решение,както го правя аз повече ми харесва,не се натоварват ставите и също хваща изцяло трицепса(и малко предмишницата),самото упражнение става по-естествено удобно.
22.05.06
21:25
[quote author=“Size”][quote author=“Oblivion_”]Събирай ги колкото можеш повече,така акцентираш върху тицепса!Кое точно,лактите или дланите,ако лактите съм съгласен,ако дланите,макар и мое решение,както го правя аз повече ми харесва,не се натоварват ставите и също хваща изцяло трицепса(и малко предмишницата),самото упражнение става по-естествено удобно.
При събирането на дланите ли?
27.05.06
13:22
Като го правя с по събрани длани натоварвам долната част на трицепса ,а с по широк хват горната.Как да го натоваря равномерно и долу и горе?
27.05.06
13:26
[quote author=“Nask0`”]Като го правя с по събрани длани натоварвам долната част на трицепса ,а с по широк хват горната.Как да го натоваря равномерно и долу и горе?
лактите да се успоредно един на друг и дланите на широчината на раменете и е перфектно
сменяй прав с крив лост
27.05.06
14:17
Zатова средно положение нито много далеч - нито много близо. :wink:
[quote author=“Nask0`”]Като го правя с по събрани длани натоварвам долната част на трицепса ,а с по широк хват горната.Как да го натоваря равномерно и долу и горе?
Еми включи и други упражнения де,направи си така програмата,че с всяко упражнение да акцентираш върху различна част,това е важна част от тренировката.