За начина на приемане на суплeментите!

Прескочи до:

07.04.06
23:00

а да попитам като си изпия дозата креатин след колко време мога да ям

07.04.06
23:27

[quote author=“Don_Korleone”]а да попитам като си изпия дозата креатин след колко време мога да ям

еми мисля че няма известен период но изчакай малко да мине време
попринцип аз като го напия се наяждам добре чакам малко да  ми олекне и след това пия креатин 30 мин преди трен
и после след трен пак пия и веднага като се прибера ям понеже сам супер гладен

KE

18.04.06
21:04

Искам да попитам за аминокиселините дали се пият само в тренировъчните дни, защото така и не разбрах. Взел съм си на Унивърсал 2700 и пия по 6(3+3) но само в тренировъчни дни. Трябва ли да се пие и в нетренировъчните и ако да в каква доза?

18.04.06
21:15

[quote author=“kEnVeLo”]Искам да попитам за аминокиселините дали се пият само в тренировъчните дни, защото така и не разбрах. Взел съм си на Унивърсал 2700 и пия по 6(3+3) но само в тренировъчни дни. Трябва ли да се пие и в нетренировъчните и ако да в каква доза?

задължително пий по три в нетренировъчен сутрин за да намали катаболните процеси

KE

18.04.06
21:40

какво ще рече “катаболен процес”?

18.04.06
21:43

[quote author=“kEnVeLo”]какво ще рече “катаболен процес”?

Обратен на аноболен.Т.Е мускуло разпадащ,разграждащ.

19.04.06
17:20

[quote author=“zwei0”]Креатин и глутамин, защото се конкурират за едни и същи рецептори. Затова едното трябва да е преди, а другото след тренировка.

Ако това е вярно, защо се появяват все повече на пазара комбинирани добавки - креатин+глутамин+таурин?

ZW

19.04.06
17:59

[quote author=“schwarzenegger”][quote author=“zwei0”]Креатин и глутамин, защото се конкурират за едни и същи рецептори. Затова едното трябва да е преди, а другото след тренировка.

Ако това е вярно, защо се появяват все повече на пазара комбинирани добавки - креатин+глутамин+таурин?

По принцип има 2 изследвания, които си противоречат, според първото се конкурират за едни и същи рецептори, според второто (което е правено от фирма, която е продавала вече продукт съдържащ и двата препарата, но е по-ново) те имат различни рецептори. В гугъл има много изписано по темата.

KE

19.04.06
20:09

Значи аминото в нетренировъчните по 3? А защо 3 а не 6 примерно колкото пия в тренировъчните дни

19.04.06
21:06

То няма никакъв проблем и по 10 да пиеш в нетренировъчен ден,ама това е въпрос на финанси.

KE

20.04.06
14:51

А протеина кога е наи добре да се взима в нетренировъчен ден. Казаха ми сутрин-ама преди или след закуска? А и за аминото в нетренировъчния ден кога? Аз примерно всеки ден правя 4-5 серии коремни сутрин. Добре ли ще е след това да ги пия и двете?

20.04.06
15:36

[quote author=“kEnVeLo”]А протеина кога е наи добре да се взима в нетренировъчен ден. Казаха ми сутрин-ама преди или след закуска? А и за аминото в нетренировъчния ден кога? Аз примерно всеки ден правя 4-5 серии коремни сутрин. Добре ли ще е след това да ги пия и двете?

Еми зависи какъв,някой ще кажат на гладно,но моето мнение е 1час след закуската за да се усвои по бавно протеина и да има по-дълък приток на АК за организма.Може и като следобена закуска(1-1,30 след обяда).Според мене след сериите първо закуси хубаво и чак тогава пии протеин.

20.04.06
18:27

Добре е да вкарваш един суроватъчен протеин сутрин на гладно

LA

24.04.06
18:24

А след зареждащата фаза с креатин,10те  гр. които ми се падат на ден ,да се опитам ли да ги разпределя някак през целия ден или направо преди и след трен. по 5 гр?

ПС. А нали РАВНА чаена лъжичка е 5гр??

[quote author=“largozol”]ПС. А нали РАВНА чаена лъжичка е 5гр??

С голям връх е 5 грама

27.05.06
23:11

Здравейте,
както и другите новаци тук, имам въпрос към по-запознатите. Той е относно дозата протеин, която е добре да вземам. След като изчетах всички отговори в темата си разясних основната разлика между суроватъчните и млечно-яйчните протеини. В момента разполагам с Pro Gold 90 - млечно яйчен. На гърба на него за човек с телесна маса 75-80кг (аз влизам в нея) е писано да се взема 65гр от прахообразното вещество, в което според етикета има 58гр чист протеин (а според излседвания на ваши съфоромци едва около 30-40гр.).

Дозата, която се обсъжда тук е около 30гр на ден, което малко ме смущава... още повече, че не тренирам особено много.  Тоест тези 58гр не са ли много? Така или иначе това ми е малкият проблем.

Искам да питам нещо друго. След изчисляването на процент мазнини в тялото си от този сайт:
http://www.he.net/~zone/prothd2.html
и заместването на получената стойност в следващия прозорец, който се отваря относно нужното количество протеини, от което тялото ми се нуждае, получавам 112гр протеини на ден

Наясно съм, че освен чистия протеин, който си набавям от добавките, аз получавам такъв и от храната. Разгледах този ваш сайт:

http://bb-team.org/nutrition/000197.php

Ясно ми е, че протеините са част от белтъците. Мога ли да разбера колко чист протеин има да кажем в 100гр бяла риба (която според сайта има 17,6гр белтъци) и по този начин да си направя сметка какво да ям, за да си набавя нужните ми 112 на ден? Или пък някаква формула например на 1 кг белтъчини има 100гр протеини... Нещо такова, надявам се ме разбрахте. Идеята ми е приема оптимално количество протеин, за да си запълня дневната дажба  :roll:

27.05.06
23:47

белтък=протеин. протеин е белтък на английски :)

27.05.06
23:54

Тогава ще ме светнете ли, защо да давам една кола пари за протеина като хранителна добавка, ако същите тези 30 грама доза, мога да си ги набавя с 200 грама леща например (според онази таблица горе 100 грама леща съдържа 23гр белтъчини) ?  :idea:

27.05.06
23:59

Ако се храниш правилно ня ти трябват добавки, но не всики има възможност да яде всеки ден така стабилно. (в 200гр леща няма 100гр белтък :) )  Ако ядеш яко месо, яйца, мляко и т.н. и ако имаш хубав хранителен режим, не ти трябват хранителни добавки

28.05.06
00:28

[quote author=“Veliko”]Ако се храниш правилно ня ти трябват добавки, но не всики има възможност да яде всеки ден така стабилно. (в 200гр леща няма 100гр белтък :) )  Ако ядеш яко месо, яйца, мляко и т.н. и ако имаш хубав хранителен режим, не ти трябват хранителни добавки

Така да попитам, стойностите на белтъчините от този сайт:

http://bb-team.org/nutrition/000197.php

какво означават? Не са ли това протеини?  :roll:

28.05.06
00:32

вадя ти от английско-българския речник буквално какво означава protein - хим. протеин, белтъчно вещество. Протеин е чуждица. Белтък и протеин са две съвършенно еднакви неща
:D .

28.05.06
00:39

Добре бе, пич, не искам да се наддумвам, дано не изглежда така, НО

след като са съвършенно еднакви неща и според сайта, чиято приблизителна достоверност приемаме за даденост, 200 грама леща биха ми доставили 46 грама белтъчини (т.е 46 грама протеини според теорията ти, която също приемам). С какво тези 46 грама се различават от 30те грама, които си доставям с хранителната добавка протеин на ден?  :lol:  Разбираш ли кое ме смущава?  :lol:

28.05.06
00:47

тея 46 грама се различават от другите 30 с 16 грама :) Това в кръга на шегата. Тоя протеин дето се продава като хранителна довка се извлича от храна. В тея 200гр леща освен тоя протеин има и много други работи главно въглехидрати.

28.05.06
00:57

Смятам, че някъде грешиш, приятелю.

Не вярвам, хората да дават по 50лв за протеини, ако могат да си ги набавят със 200 грама скумрия на ден (+ незначителните 6,4гр мазнини) в случая...  :wink:

AR

28.05.06
00:59

Симба
я поразчети се малко по форума. Ако ти е ден ще ти налети една тема в която изследваха въпросния протеин с който разполагаш :
Pro 90 Gold. По скоро името му трябва да е : Pro 47 Gold.
Питаш за колко грама протеин трябва да вземаш ?
Значи две нули според математиката - 00…,
Ако ти трябват 100 грама протеин дневно ( изключваме белтъка от храните), начи според математиката трябва да оръфаш 200 грама от опаковката на “Про” 90 Gold. С иронията по горе и тук се опитвам да ти кажа че протеина който имаш не струва пукната пара. Намери начин да се отървеш от него докато той не се е отървал от тебе.

28.05.06
01:05

Приятелю, с риск да се потретя ще ти кажа че двете неща са едно и също нещо :) . Сам написа че си новак. Не казвам че аз съм разбирач, но затова не се искат много знания. Това е основата, питай някой друг ако искаш намяш проблем. Аз съм на 15 тренирам от близо 5 месеца обаче съм изчел много литература (малко реклама) :) . Знам доста работи, както и ми предстои да науча още много много работи. Но затова което ти казвам съм сигурен.

Нормално на един човек му трябват 100-150 гр. белтък(протеин) за 70-80 кг човек (някаде там). Я го сметни това в леща  :D :D :D ,както е твоя пример това са 500гр леща.  :lol: А това не е малко айде яж всеки ден по 500 гр леща и на 5 тия ден щи са изпУлят очите :shock: (образно казано).

28.05.06
01:07

dadddyday, Симба беше добре казано :)

Да, добре, приемам, че е така. Мерси и на двамата, че отделихте от нощта си малко да ме светнете по този въпрос.  8)

28.05.06
01:12

[quote author=“dadddyday”]Симба
...Ако ти трябват 100 грама протеин дневно ( изключваме белтъка от храните)...

Белтъка от храните не влиза ли също към тая доза от 100-120 гр на ден???
Доколкото знам от тея 100-120 гр, половината са от добавки примерно и другата помовина от храна. Демек 60/60 ???

AR

28.05.06
11:19

Зависи от килограмите на субекта. Ако си 100 килограма и искаш да качваш стремително мускулна маса, ти трябват до 3гр протеин за 1килограм телесно тегло. Това ще рече 300 грама протеин/дневно.
Относително е. А и трябва да си сигурен че бъбреците ти могат да асимилират такава доза.

SP

28.05.06
11:57

[quote author=“dadddyday”] А и трябва да си сигурен че бъбреците ти могат да асимилират такава доза.

Да нямаш кристална топка. и термина асимилиране е мнго неточен. Повече от 2.5гр. е излишно според повечето учени при неизползването за определени медикаменти.

28.05.06
13:44

[quote author=“dadddyday”]Зависи от килограмите на субекта. Ако си 100 килограма и искаш да качваш стремително мускулна маса, ти трябват до 3гр протеин за 1килограм телесно тегло. Това ще рече 300 грама протеин/дневно.
Относително е. А и трябва да си сигурен че бъбреците ти могат да асимилират такава доза.

Използвайе този линк за изчисляване процент мазнини в организма и нужно количество белтък (протеин) на ден:

http://www.he.net/~zone/prothd2.html

02.06.06
13:30

Черния дроб усвоява белтъка, не бъбреците. 2.5-3гр на килограм телесна маса за спортуващ човек. Ако тялото има нужда от белтъка (както е при физически активните хора) черния дроб ще усвоява до около 50-60гр протеин на прием, при приеми през 3 или повече часа. От шейк (най-вече суроватъчен белтък) би усвоил не повече от 30-35гр, останалия ще го върне (ще го изсереш/изпикаеш).
Белтъка в лещата е непълноценен - тоест няма всички аминокиселини, както е при животинските белтъци. Примерно леща + ориз биха събрали пълноценен белтък, но да се бориш за маса с растителен протеин е като да копаеш яма със супена лъжица - тоест става, амаа... :)

Едно нещо, което не знам дали е отбелязано в темата - КРЕАТИН и ГЛУТАМИН да НЕ се приемат едновременно, защото се борят за едни и същи мускулни рецептори и спират ефекта си едно на друго ако се вземат в един и същ прием.

02.06.06
14:26

[quote author=“Veseliq”]Едно нещо, което не знам дали е отбелязано в темата - КРЕАТИН и ГЛУТАМИН да НЕ се приемат едновременно, защото се борят за едни и същи мускулни рецептори и спират ефекта си едно на друго ако се вземат в един и същ прием.

Ти май се ШЕГУВАШ  :D
Някой, някога да ти е каzвал, че комбинацията от Креатин + Глутамин + Декстроzа + Протеин е една от най-успеШните zа покачване на мускулната маса? Те не само не си пречат, а дори напротив, вzаимодействат много добре един с друг. Вzеми да почетеШ малко и тогава си давай “компетентното” мнение.
:wink:

ПОЗДРАВИ

02.06.06
17:37

Искам да видя подкрепа на поуста ти от професионалист или човек с образование по темата, който няма финансова изгода от тези твърдения, като например фирма произвеждаща глутамин и креатин в едно, която да твърди, че добавката им е “най-добрата”.

AST Sports Science
http://www.ast-ss.com/tips/1-19-98tip.htm

In fact, taking creatine and glutamine at the same time may actually produce far less muscle-building results than if you just took either creatine or glutamine alone.  Let me clarify, you should never take creatine and glutamine together in the same supplement or at the exact same time.  You can and should take them on the same day just not at the same time.

Bodybuilding.com
http://www.bodybuilding.com/store/musclegain.htm

Glutamine should not be taken at the same time as creatine because they compete for receptors to be absorbed. Take glutamine pre-workout and creatine post-workout.

Тъй като се усвояват бързо разлика от около 30 минути между приема им по отделно е достатъчна.

Сега ще те помоля да подхождаш с повече уважение преди да пращаш някой да чете?

XA

05.06.06
09:23

Здравеняци я кажете защто креатина трябва да се пие по 5-10 гр.Едно аверче буха ПО ДВЕ СУПЕНИ лъжици( преди и след тренеровка) и е доста курав изрода.Та мисълта ми е има ли смисъл от по голяма доза креатин или няма :?

05.06.06
09:37

Ми той може и по 5-6 супени лъжици да “буха”, само черния дроб и бъбреците си товари жестоко, друго не прави. Доза над 5гр за 70-80кг човек на ден след зареждането и над 10гр за 100кг човек - няма никакъв смисъл, няма ползата да е по-голяма.  :wink:

19.06.06
13:09

[quote author=“Veseliq”]Искам да видя подкрепа на поуста ти от професионалист или човек с образование по темата, който няма финансова изгода от тези твърдения, като например фирма произвеждаща глутамин и креатин в едно, която да твърди, че добавката им е “най-добрата”.

AST Sports Science
http://www.ast-ss.com/tips/1-19-98tip.htm

In fact, taking creatine and glutamine at the same time may actually produce far less muscle-building results than if you just took either creatine or glutamine alone.  Let me clarify, you should never take creatine and glutamine together in the same supplement or at the exact same time.  You can and should take them on the same day just not at the same time.

Bodybuilding.com
http://www.bodybuilding.com/store/musclegain.htm

Glutamine should not be taken at the same time as creatine because they compete for receptors to be absorbed. Take glutamine pre-workout and creatine post-workout.

Тъй като се усвояват бързо разлика от около 30 минути между приема им по отделно е достатъчна.

Сега ще те помоля да подхождаш с повече уважение преди да пращаш някой да чете?

Сегааа, май съм настъпил някой по маЗола  :P
Не виждам каква финансова иЗгода мога да имам аЗ или някой друг в случая, нито пък си търся тема За спор и раЗговор, не искам да се конфронтирам с когото и да е било. Не се смятам За толкова веЩ по въпроса  (и искрено се съмнявам че и ти си) но говоря За това, което съм видял със очите си. А относно линковете, които си приложил, ами в Интернет (а и не само там) има толкова противоположни иЗявления свърЗани с темата, че няма да ти стигне живота да ги иЗчетеШ.
Тук е и мястото да помоля някой от по-ЗапоЗнатите да вЗеме участие и да даде по-обективно мнение.

ПОЗДРАВИ  :)

30.07.06
13:43

Искам само да попитам дали Глутамина се приема и в нетренировъчни дни? :roll:

AL

31.07.06
18:11

[quote author=“GrandMasterP”]Искам само да попитам дали Глутамина се приема и в нетренировъчни дни? :roll:

Да

31.07.06
22:52

Мерси  :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1