хват при тяга

04.09.04
17:54

в разни US сайтове е показано мъртвата тяга да се прави с разнороден хват - едната ръка в надхват, а другата в подхват. Аз си го правя по обикновеному - и двете ръце в надхват. Има ли някакък проблем? А има ли предимства разнородния хват - мен ми се видя днес като го пробвах, че балансът на тежестта изисква повече усилия и следователно ми се струва, че е по-голям рискът от контузия.

04.09.04
20:29

Разменения хват е много по-здрав. Според мен е единственото му предимство, което хич не е малко, защото без проблем може да си правиш така тягата без фитили. И аз като теб отначало си я правих в надхват с фитили, защото без просто не издържаше хвата ми. Сега го правя с разменен и нямам проблем, засега съм на 160 кг и още държа без фитили. Прав си, че отначало има малко проблем с баланса, но се свиква. Стягай си хвата момче ;)

Разнородният хват, доколкото знам, го използват силачите, за да вдигат по-тежко. За един културист не мисля, че е необходим (все пак там целите са други). Но общо взето както ти е удобно, така си го прави. Може от време на време да разнообразяваш, но специално в тягата няма голямо значение, според мене.

04.09.04
23:24

Аз съм съгласен с gotcha. :)  Ако и двете ръце са с надхват и не ползваш фитили доста бавно се напредва. Размененият хват си е идеален за тягата. Аз лично не съм имал проблеми с баланса.

05.09.04
14:26

истина е това че със смесен хват се вдига повече но аз съм си правил експерименти и да ви кажа на мен лично ми се натоварва гърбът по различен начин при двата хвата... Със смесен ми се натоварва само едната 4аст на гърба и затова си използвам фитили с надхват.

05.09.04
15:53

[quote author=“maxx_muscular”]истина е това че със смесен хват се вдига повече но аз съм си правил експерименти и да ви кажа на мен лично ми се натоварва гърбът по различен начин при двата хвата... Със смесен ми се натоварва само едната 4аст на гърба и затова си използвам фитили с надхват.

:lol: на доста места изрично пише, че след всяка серия се сменя хвата на двете ръце  :wink:

05.09.04
17:04

Е това не се бях сетил да го кажа, ма е близко до пипката :)
Разменяш винаги, даже е най-добре всеки път като почваш да почваш обратно на миналия път, така няма грижи. Правя я нарочно без фитили, защото мисля, че хвата не ми е много здрав, а и ме кефи да усещам наистина, че вдигам тия килограми без помощ.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1