05.06.06
23:11
Моля, за мнение от компетентните. Взех си креатин на BioTech и понеже знам, че е хубаво да се пие с мед и се чудех дали е възможно да ги бъркам двете заедно в едно шишенце с малко вода и да си ги пия веднага след тренировката. Ще има ли нужния ефект така? Няма ли само да похабя креатина?
Мерси за отговорите Ви.
Няма да го похабиш, но креатина не се разтваря, така че просто малка част от него може да остане по шишето. Пробвай направо от лъжицата да го изсипеш в устата (малко е кофти и хрупа, но не е болка за умиране) и веднага след това може да изпиеш водата с разтворения в нея мед. Аз поне така правех като пиех креатин.
Изникна ми и друг въпрос - на опаковката на креатина (BIotech) пише седмица да се пие по 20гр на ден - ОК, ама след това пише в поддържащата фаза да се пие по 10гр на ден, а това не е ли много??? На доста места чета, че 5 гр са напълно достатъчни.
06.06.06
21:11
[quote author=“lite”]Изникна ми и друг въпрос - на опаковката на креатина (BIotech) пише седмица да се пие по 20гр на ден - ОК, ама след това пише в поддържащата фаза да се пие по 10гр на ден, а това не е ли много??? На доста места чета, че 5 гр са напълно достатъчни.
Щом така пише така го пии и мога да ти кажа,че е напълно нормално по 10гр на ден.И кой знае по-добре Biotech или тези от които си го чул :wink:
да ама на тея опаковки може нарочно да пише по повече да може да свърши по-бързо
Именно. Това са рекламни номера на фирмите-производители. Максимума, който организма може да усвои е 5г така че няма смисъл да приемаш повече - останалото го изпикаваш или се превръща в креатинин. Единствено може би има смисъл да приемаш над 5гр ако си над 100кг примерно и имаш дълъг стаж, изтощителни и продължителни тренировки и т.н.
07.06.06
14:11
Именно. Това са рекламни номера на фирмите-производители. Максимума, който организма може да усвои е 5г така че няма смисъл да приемаш повече - останалото го изпикаваш или се превръща в креатинин. Единствено може би има смисъл да приемаш над 5гр ако си над 100кг примерно и имаш дълъг стаж, изтощителни и продължителни тренировки и т.н.
Да не говорим че може и да не е чист креатин, както пише на опаковката ...
Да не говорим че може и да не е чист креатин, както пише на опаковката ...
Все пак е BIoTech и съм го купил от SNC… надявам се да е чист креатин, както пише. :wink:
07.06.06
20:15
Все пак е BIoTech и съм го купил от SNC… надявам се да е чист креатин, както пише. :wink:
За това недей да се притесняваш. :wink: .И го пии както си е написано,но си купи глюкоза за да може да се усвоява по-голямо количество.