09.06.06
18:33
ЗДРАВЕЙТЕ !!! Да започна от начало да ме разберете . Значи на 15 години съм висок съм 1.65 и тежа околко 50 кг. Тренирам от 3-4 месеца и започнах да пия SuperMass 2100 когато ми свърши отидох в едно магазинче и където човекът който продава разбира много от фитнес , и така питах го ко да пия той ми каза да приемам някаква добавка която Е КРЕАТИН И ГУЛТАМИН И ТАУРИН нещто такова беше каза че е мн добра . Каза да зимам и някакво гейнерче с мн въглехидрати. Общто ми излезе 30 кинта .....Но аз го питах има ли някакви странични ефекти той ми каза “НЕ НИКАКВИ” . Обаче днес след тренировка питах момчето (което е инструкторче в фитнеса) дали да зимам сичките тея нещта и той ми каза “ТЕЗИ РАБОТИИ НЕ ВРЕДЯТ САМО АКО ПРЕКАЛИШ С ТЯХ ИМАШ СТОМАШЕН ДИСКОМФОРТ А ПРИ РЕКИ СЛУЧАЙ ОТ ХОРАТА ПРИ ПРИЕМАНЕТО НА КРЕАТИН БОЛЯТ БЪБРЕЦИТЕ НО КАЗА ТИ СПРЕД МЕН СИ ОЩТЪЕ МАЛАК ЗАЩТОТО ТЕЗИ ДОБВКИ ЩТИ ДАДЪТ МНОГО СИЛА И ЩТЕ ПОЧНЕШ ДА ДИГАШ ГОЛЕМИ ТЕЖЕСТИ И ПО ТОЯ НАЧИ МОЖЕ ДА СИ ОВРЕДИШ КОСТНАТА СИСТЕМА ЗАЩТОТО ОЩТЕ РАСТЕШ” но ти си ршаваш ми казва той имаш глава на раменете... МИСЛЯ че разбрахте къкав ми е тъй важният върос “”ДА ВЗИМАМ ЛИ БОЩТЕ НЯКАКВИ ДОБАВКИ”“
ИЗВИНЯВАМ се ако има такива теми ( а те са хиляди може би ) но отговора ми тря много спешно защтото утре пак щте ходя до магизинчето да ги зимам тез добавки ........НО ако ме убедите да не приемам НЯМА “”“БЛАДАРЯ ЗА ВНИМАНИТО “”” И ако сеъм згрешл нещто в форума или съм згрешл раздела ме поравете ако обчате а не ми трйте темата защтоторазбрахте че ми трябва спешен и точен отговор БЛАГОДАРЯ !!!!!!!
09.06.06
18:48
земи се научи да пишеш а?И отговорът ми е не не взимай добавки, освен ако не почустваш че нещо в храната ти липсва
09.06.06
18:58
[quote author=“Infernaloverkill”]земи се научи да пишеш а?И отговорът ми е не не взимай добавки, освен ако не почустваш че нещо в храната ти липсва
Ако се храниш добре,не ти трябват,прав е.Но ако не си вземай гейнерче,но за креатин,глутамин,таурин може да почакаш още малко.Не е фатално да се вземат,но ако почнат да те болят бъбреците,така ще си си дал парите,така че сам си преценявай.
Още си твърде малак бате да зимаш какавто и да е бил зоб!Понатрупаи още малко стажец и с него ще качиш 100% ако си ходиш редовно в залата де и си тренираш както си му е редат.Поизчакаи още малко за да можеш да вземеш максиманото от добавките които искаш да вземеш.Сега си ходи редовно яш си яко и спокоино има време за тия работи :wink: Това е моят съвет но все пак ти си знаеш и чувстваш наи-добре :D
09.06.06
20:18
Добре ясно !!! Значи сте да не зимам каквито и да са добавки . Но все пак за 1 месец ...мисля че нищто няма да ми има ?! Тоя де продваше на магазинчето вика че за около 15 дене ша има ефект ..така че ако го пия 30 дена мое да кача неко килце и да ги спра така не мислите ли че е по-добре ?! Затото съм си слабичак поне 3-5 килца нема да са ми от излишак...
Ти сам казваш че “нищо няма да ми има” така че ако искаш да си похабиш парите за нищо по-добре ги направи дарение на някой сирашки дом ;)
09.06.06
21:18
[quote author=“gazareto”]Добре ясно !!! Значи сте да не зимам каквито и да са добавки . Но все пак за 1 месец ...мисля че нищто няма да ми има ?! Тоя де продваше на магазинчето вика че за около 15 дене ша има ефект ..така че ако го пия 30 дена мое да кача неко килце и да ги спра така не мислите ли че е по-добре ?! Затото съм си слабичак поне 3-5 килца нема да са ми от излишак...
И аз мога да ти гарантирам,че за 1месец ще качиш и някой друг кг.И искам да поясня,че от добавките ще има ефект,но няма да е същия,като при някой с 1година стаж примерно.Ако имаш пари си вземи добавките и пробвай да видиш,че ще има ефект.
Можеш да си взимаш гейнъра. Но аз мисля че може да почакаш година-две за креатина. ти си решаваш.
09.06.06
22:22
[quote author=“diksi”]Можеш да си взимаш гейнъра. Но аз мисля че може да почакаш година-две за креатина. ти си решаваш.
Чак пък година две :? .Някой хора имат много грешно мнение за креатина,той не е нищо повече от една АК.Абсолютно на нищо няма да му навреди,ако това го притеснява.
09.06.06
22:43
[quote author=“Body_Builder”][quote author=“gazareto”]Добре ясно !!! Значи сте да не зимам каквито и да са добавки . Но все пак за 1 месец ...мисля че нищто няма да ми има ?! Тоя де продваше на магазинчето вика че за около 15 дене ша има ефект ..така че ако го пия 30 дена мое да кача неко килце и да ги спра така не мислите ли че е по-добре ?! Затото съм си слабичак поне 3-5 килца нема да са ми от излишак...
И аз мога да ти гарантирам,че за 1месец ще качиш и някой друг кг.И искам да поясня,че от добавките ще има ефект,но няма да е същия,като при някой с 1година стаж примерно.Ако имаш пари си вземи добавките и пробвай да видиш,че ще има ефект.
Добре де в край на сметка да ги пия ли тия сички добавки или не ?! Щте имат ли странично действие за МЕН !!!! ???????????
А ле никой не е казал че ше има странично действие обаче нема да постигнеш чак толко големи резултати.Странични действия от добавките още не са забелязани ;)
10.06.06
13:21
Да Да благодаря на сички който се потрудиха... Значи искате да ми кажете че няма нищто лошо ако си зимам добавки но няма да има голям ефект а само няколко кг.... АааААа а туй за костната система вярно ли ?! Че ако почна да зимам добавки щте ми дадат сила и щте дигам по-голями тежести и така може да ми се деформират костите ?!
10.06.06
14:09
Да Да благодаря на сички който се потрудиха... Значи искате да ми кажете че няма нищто лошо ако си зимам добавки но няма да има голям ефект а само няколко кг.... АааААа а туй за костната система вярно ли ?! Че ако почна да зимам добавки щте ми дадат сила и щте дигам по-голями тежести и така може да ми се деформират костите ?![/quote
Не се безпокой толко голяма сила няма да отимаш.Според мене мах 10кг отгоре.Загрявай добре преди трен и няма да имаш проблеми.Прекалено много се впрягаш,тренирай,храни се добре,вземи си добавките и виж какъв ще е резултата.Не се притеснявай за странични ефекти и травми.
Да Да благодаря на сички който се потрудиха... Значи искате да ми кажете че няма нищто лошо ако си зимам добавки но няма да има голям ефект а само няколко кг.... АааААа а туй за костната система вярно ли ?! Че ако почна да зимам добавки щте ми дадат сила и щте дигам по-голями тежести и така може да ми се деформират костите ?!
Малко са преувеличили с тва изкривяване на костната система най-много некоя херния да проимаш но тва нема да е от силата на добавките а от тва да се направиш на гангстер и да се напенеш на некоя голема тежест ;)
10.06.06
18:03
Да ок 10х зимам си добавките и си тренирам да се храна хубаво и да загрявам преди тренирофка а един последен въпрос бихте ли ми казали колко време да ги пия кретина таурина игейнера ?!
10.06.06
19:21
Според мен повече да си четеш уроците по литература! :roll: А за добавките виж из сайта.
Креатина около месец после малко почивка, пии го след ядене освоява се по-добре, Гейнъра колкото си искаш - най-добре след тренировка
10.06.06
19:23
[quote author=“hawk”]Креатина около месец после малко почивка, пии го след ядене освоява се по-добре, Гейнъра колкото си искаш - най-добре след тренировка
грешиш мнoго. :wink:
10.06.06
20:15
[quote author=“Sportex”][quote author=“hawk”]Креатина около месец после малко почивка, пии го след ядене освоява се по-добре, Гейнъра колкото си искаш - най-добре след тренировка
грешиш мнoго. :wink:
Еми,като греши,обясни му ти.... :roll: .На мене ми писна да пиша едно и също.Или се разрови по форума или ми виж мненията.Това за креатина и гейнера съм го написал минимум 10пъти.
Пък и мисля,че в магазина ще ти обяснят.
креатина се освоява по-добре при висок инсулинов индекс какъвто се предполага че има след хранене, но може и да греша, ако е така ще се радвам да науча нещо повече по въпроса
10.06.06
20:22
Аз ще се нагьрбя :wink: Първата седмица се прави зареждаща доза, т.е. вземаш 20 грама креатин на ден в продължение на 5 дена като вземаш 4 пъти по 5 грама на ден.След това следва поддържащият период , в който вземаш по 5 грама на ден след тренировка.А може и на два пъти преди тренировка 2 грама и след 3 грама.
Това го знам но мерси все пак, мисля че спора беше дали е преди или след хранене ако правилно съм разбрал, а не за системата на прием.
10.06.06
20:35
За да имаш по-голям ефект от креатина,го приемай с глюкоза.
10.06.06
20:42
[quote author=“hawk”]креатина се освоява по-добре при висок инсулинов индекс какъвто се предполага че има след хранене, но може и да греша, ако е така ще се радвам да науча нещо повече по въпроса
Всъшност на пълен стомах няма никаква усвоимост за това след ядене няма смисъл. Пие се с прости и бързи въглехидрати тъй като те спомагат за неговото транспортиране до клетката и то става по-бързо.
Това за глюкозата и рибозата съшто го знам, същто става и със захар макар че не е точно прост въглехидрат т.е има 2 молекули не една, но и тва за храната съм го чел някъде и ми се вижда логично и за тва съм го пробвал така, и така съм го написал, но иама вероятност и да греша :oops:
10.06.06
21:05
ами за сила предимно и за маса :)
и как идва силата и как се прави маса преди да речем 20 години доста преди креатиновото време
10.06.06
21:19
[quote author=“cleaner”]никъв КРЕАТИН !! ако се замислите - за к`во ви е ?...............
Какви са тия изцепки не мога да разбера :x
10.06.06
21:46
Благодаря ви !!!!!!!!! Искам само да питам : За кретина разбрах повечето работи а за таурина.....................
10.06.06
21:47
[quote author=“cleaner”]и ка идва силата и как се прави маса преди да речем 20 години доста преди креатиновото време
Да бе верно сега като съм настинал няма да пия аспирин - за к’во като те и преди 100 са се оправяли и без него. :lol:
абе стига глупости има едно лекарство казва се БЕНАЛГИН ако вземете и прочетете какво пише отзад - аналгин + 50мл.гр. кофеин ебати смеха + още нещо направо паднах - сички мацки него позват :wink:
10.06.06
21:58
[quote author=“cleaner”]абе стига глупости има едно лекарство казва се БЕНАЛГИН ако вземете и прочетете какво пише отзад - аналгин + 50мл.гр. кофеин ебати смеха + още нещо направо паднах - сички мацки него позват :wink:
Ти имаш ли идея какво пишеш и най-важното ЗАЩО го пишеш?!?! :shock:
хах интересно ми е как в 10 ч. се занимаваш с глупости а не си лягаш :wink: , както и да е :lol:
10.06.06
22:04
[quote author=“cleaner”]хах интересно ми е как в 10 ч. се занимаваш с глупости а не си лягаш :wink: , както и да е :lol:
Ами така немам си работа...
... а и се надявам повече да не пишеш в този форум, но не вярвам желанието ми да се сбъдне за жалост. :? :x
10.06.06
22:48
[quote author=“gazareto”]Благодаря ви !!!!!!!!! Искам само да питам : За кретина разбрах повечето работи а за таурина.....................
Пиши в google.com таурин и ще разбереш доста работи и за него.
12.06.06
09:50
Няма да направиш мускули с добавки, а с тренировки.Гейнер за какво ти е - та това си е храна - смес на протеини и въглехидрати.Още повече че не знаеш какво слагат в него.Като преминеш етапа на бърз растеж тогава си взимай, креатин, глутамин аминокиселини (за съжаление са доста трудни за набавяне ежедневно от храната) всъщност аминото е единственото смислено нещо което може да пиеш постоянно без проблеми