07.06.06
16:34
Значи попринцип несъм много активен та като тичам и например измина 1 - 1,5 км и ми става супер некомфортно .. сърцето ми направо ше изкочи .. много съм задъхан а краката ми направо ше се откачат ... та какво мога да направя да променя това ... планирам да почна нвд началото Юли така че имам 20 дни да се стегна .. а да и също ми се свива гръдния кош и изпитвам затруднение от дишане ... попринцип нямам някви алергии или болести .. предполагам че е щото него правя често .. неспортувам ... как може да променя тва ... а например на пътеката или на колело несе изморявам кои знае колко ма все пак тичането на открито е наи доброто кардио ... така ли е ?
07.06.06
17:07
Еми пич правиш ли някаква загрявка преди това?
Просто тренирай по-често.Лека-полека ще усетиш ,че проблемите с тичането изчезват.Казвам ти го,защото аз съм голям фен на тичането и ако не го правя около месец-два,след това като го започнаи имам подобни проблеми.
07.06.06
17:26
[quote author=“petro”]Просто тренирай по-често.Лека-полека ще усетиш ,че проблемите с тичането изчезват.Казвам ти го,защото аз съм голям фен на тичането и ако не го правя около месец-два,след това като го започнаи имам подобни проблеми.
Наи вероятно е от тва .. много много рядко тичам .... ще почна да тичам и ще видя
07.06.06
20:41
Ми да постепенно да усилва темпото то и при мене е ставало така като се затичам рязко с “голяма скорост” :lol:
значи са ускореното сърцебиене то е нещо нормално при бягането,с времето ще свикнеш..пък за краката загрявай много хубаво преди да почнеш особено краката иначе чувстваш мускулите си все едно че ще пламнат всеки момент(поне при мен е така като не загрявам)
тва тичането не е работа . . .
на тренировка тичам по 8-12 км така че ми е писнало тва тичане
Мисля че не дишаш правилно! Контролираи го и няма да се задухваш толкова.Краката ти скоро ще привикнат и всичко ще си доиде на мястото Успех
08.06.06
07:09
Имаше някаква добавка дето се даваше на футболисти и подобни за да могат да бяг повече , незнам точно какво правеше и как се казваше но май разширяваше гръдния кош и изобщо не се измаряш , но кофтито е че започваш да се схващаш и ... ;) мога да питам днес как се казваше.
08.06.06
16:06
мерси но немисля да използвам такива добавки :} благодаря на всички :}
09.06.06
09:03
Би ли казал как се казва тази добавка, защото щом разширява белодробния капацитет би ми била от голяма полза при плуването.Въпреки че малко ме съмнява да съществува такова нещо...
Ефедрин, синдокарб.
11.06.06
10:10
Аз лично, увеличавам натоварването по 200 метра на всяко следващо бягане (до достигане на 5 км), а когато ме заболят краката или се задъхам много, просто намалям темпото!