12.06.06
12:24
Изоставащата ми мускулна група са гърдите. За да напреднат малко мисля да почна да тренирам само гърди, крака, гръб и корем (ръцете ми са много напреднали). Примерно ако тренирам така:
1ден - гърди,корем
2ден - крака
3ден - гръб,корем
4ден - почивка
1ден - ......
2де...............
Има ли някакъв проблем пък ръцете може да ги тренирам веднъж на 2 седмици за да ги поддържам поне малко ???
добре си се насочил, но мисля че по добре направи така
1ден - гърди!
2ден - почивка
3ден - почивка
4ден - клек,лег,тяга (редувай с изометрични тренировки през седмица!!!) или по едно упр за бицепс гръб рамо крака трицепс.
5ден - почивка
6ден - почивка
така тренирай не повече от 5 седмици !
12.06.06
12:48
[quote author=“cleaner”]добре си се насочил, но мисля че по добре направи така
1ден - гърди!
2ден - почивка
3ден - почивка
4ден - клек,лег,тяга (редувай с изометрични тренировки през седмица!!!) или по едно упр за бицепс гръб рамо крака трицепс.
5ден - почивка
6ден - почивка
така тренирай не повече от 5 седмици !
ти сериозно ли?
:shock:
12.06.06
21:24
Според мен, това че гърдите ти изостават не е причина да загърбиш другите мускулни групи :o Просто прави гърдите в началото на седмицата и бъди сигурен че не претренираш.
Прави по три упражнения за гърди! :wink:
абе вие луди ли сте?!?
аз не бих то прерпоръчал това...какво ще рече изостава???
гледай сега тренирай си всички мускули,но когато правиш гърди им отдели малко шовече време и пробвай да слойиш повече килограм(колкото се може повече) и вдигни 1-2 пъти за сила и след това си прави стандартните упражнения
прави по 4-5 упражнения с по 4 серии...натоварвай ги колкото можеш повече 1 път в седмицата!!!! напълно достатъчно е
Последно на това се спирам:
1ден - гърди
2ден - почивка
3ден - почивка
4ден - за всяка мускулна група по 1 упражнение
5ден - почивка
6ден - почивка
Тяга не правя все още щото кръста ми е малко слаб
Вместо клекове правя лег преси, за да не си забавям растежа ( аз съм на 16 без малко :))
други данни: 170см, 66кг
Също така след всяка тренировка за гърди имам силна мускулна треска. Незнам защо така, правя по 3 упр. ( лег, кофички и флайс) - ако ми предложите няква по-добра комбинация.
Също така тея почивки не са ли много?
И примерно ако включа кардио примерно 2ден и 5ден сутрин има ли проблем( по принцип искам да качвам в момента но малко бягане нали няма да попречи, примерно по 20 мин)
13.06.06
19:50
[quote author=“buhalbot”]абе вие луди ли сте?!?
аз не бих то прерпоръчал това...какво ще рече изостава???
гледай сега тренирай си всички мускули,но когато правиш гърди им отдели малко шовече време и пробвай да слойиш повече килограм(колкото се може повече) и вдигни 1-2 пъти за сила и след това си прави стандартните упражнения
прави по 4-5 упражнения с по 4 серии...натоварвай ги колкото можеш повече 1 път в седмицата!!!! напълно достатъчно е
ПО 5 упражнения :o :o :o
Човека явно иска да прави маса а не релеф :wink:
[quote author=“Veliko”]Последно на това се спирам:
1ден - гърди
2ден - почивка
3ден - почивка
4ден - за всяка мускулна група по 1 упражнение
5ден - почивка
6ден - почивка
Тяга не правя все още щото кръста ми е малко слаб
Вместо клекове правя лег преси, за да не си забавям растежа ( аз съм на 16 без малко :))
други данни: 170см, 66кг
Също така след всяка тренировка за гърди имам силна мускулна треска. Незнам защо така, правя по 3 упр. ( лег, кофички и флайс) - ако ми предложите няква по-добра комбинация.
И примерно ако включа кардио примерно 2ден и 5ден сутрин има ли проблем( по принцип искам да качвам в момента но малко бягане нали няма да попречи, примерно по 20 мин)
сменяй упражненията вместо кофи вкарай полулег :wink:
Успех.
виж сега прави и отвреме навреме 3-те основни клек , лег , мъртва тяга - тягата и клека започни с малко килограми за да свикваш и лека лека ще дръпнеш а ако ти се струва че имаш още силичка прави и някоя и друга мускулна група, в понеделник прави пирамида до 6 повторения а в четвъртък прави максове за гърдите ако незнаеш как се прави такава тренировка потърси из форума - и така тренираи месец и половина после си мини на нормален тренировъчен цикъл
[quote author=“Veliko”]
След всяка тренировка за гърди имам силна мускулна треска. Нормално ли е това?
И примерно ако включа кардио 2ден и 5ден сутрин има ли проблем( по принцип искам да качвам в момента но малко бягане нали няма да попречи, примерно по 20 мин)
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
как си тренирал досега по каква програма ?- ако имаш мускулна треска в гърдите е повече от добре - почивките ако правилно и интензивно се натоварваш неса много , за кардиото няма проблеми
Досега тренирах така:
1ден - гърди/бицепс/корем
2ден - почивка
3ден - гръб/трицепс/трапец
4ден - почивка
5ден - рамо/крака/корем
6ден - почивка
7ден - почивка
За всеки мускул правя по 3 упражнения по 3 серии с по 8-10 повторения.
Стажа ми е 5 месеца (преди това съм ходил още 3 ама тях не ги смятам). След тоя месец за гърди пак смятам да продължа по тая програма
гледай сега аз също съм тренирал по тази програма и при мен ми куцаха гърдите защото предното рамо а и трицепса не ми бяха отпочинали за тежката тренировка в понеделник на гърди ,за това се наложи да правя какви ли не рокади та дори бях стигнал до там да изхвърля краката от тренировката си :lol: но потренирах малко по най различни начини и стигнах до там че при сериозен интензитет и натурално възстановяване трябва да излезем от седем дневната рамка за тренировъчен цикъл.при условие че имаш стаж само 5 м. недей се изхвърля на тази програма която бях постнал по горе а си създай нова при която като легнеш на лежанката да се чустваш уверен и отпочинал!
Добре, ако например ги разместя така:
1ден - гърди/трицепс/корем (тук може да намаля упр. за трицепс на 2, защото се натоварва заедно с гърдите. Или не?)
2ден - почивка
3ден - гръб/рамо/трапец
4ден - почивка
5ден - бицепс/крака/корем
6ден - почивка
7ден - почивка
Така рамото и трицепса би трябвало да са по отпочинали за понеделник ?
За токова разместване ли ставаше въпрос ?
Ти на каква тренировка си се спрял в крайна сметка ?