14.06.06
20:50
Зада качввам маса как трябва да тренирам?
Със повече кила и по голямо натоварване.
или
Със по малко кила и по малко натоварване.
И по повече повторения или по по- малко?
Малко сложно но дано да сте ми разбрали въпроса... :P
14.06.06
20:51
Правиш 8 повторения на серия и гледаш килограмите да са толкова че да можеш да си правиш правилно упражненията.
14.06.06
20:54
Не ми помагаш...
С един приятел спориме дали за качване трябва със повече кила или по малко.
14.06.06
20:57
[quote author=“djzed”]Не ми помагаш...
Е немога да ти помогна предавам се !!! :shock: :shock:
естествено,че с повече кила по-добре.... 8) 8) 8)
14.06.06
21:04
[quote author=“korpusito”][quote author=“djzed”]Не ми помагаш...
И защо?
14.06.06
21:19
За маса прави 3 упражнения по 5 серии, като правиш с повече кила 6-8 повторения. Това е принцип в бодибилдинга :wink:
За повторенията за маса имам предвид :D
14.06.06
21:25
С повече кила, но не както някой спомена с 5 серии щото ще се скапеш, особенно ако си начинаеш. а с 3 серии по 6-8 повторения и нека последното да е изпълнено “мъчно”, ако ме разбираш какво искам да ти кажа.
14.06.06
22:13
[quote author=“djzed”]Зада качввам маса как трябва да тренирам?
Със повече кила и по голямо натоварване.
или
Със по малко кила и по малко натоварване.
И по повече повторения или по по- малко?
Малко сложно но дано да сте ми разбрали въпроса... :P
зна4и за маса 6-8 повторения с килограми с които да се измъ4и6 доста на последното. за релеф пове4е повторения с по- малки тежести
14.06.06
23:25
[quote author=“djzed”][quote author=“korpusito”][quote author=“djzed”]Не ми помагаш...
И защо?
Явно е, че не могат да ти отговорят и за да не падне реномето на форума да обясня аз... :lol: Не познаването на такива основни и фундаментални принципи в културизма води до сляпото изпълнение на програми и лутането насам-натам дано случйно се налучка програма, която да “работи”...
Кое кара мускулите да нарастват? Хормоните - Тестостерона и Растежния хормон.
Как можеш да накараш тялото да отделя повече хормони? Като го стресираш - като защитна мярка (и приспособителна), тялото увеличава своето производство на тези 2 хормона! При адекватно хранене и почивка, разбира се!
Как най-добре можеш да стресираш тялото? Като правиш базови упражнения, които натоварват цялото тяло. Затова и упражнения, които натоварват само част от тялото (отделен мускул) не са толкова ефективни за стимулиране максимално отделяне на анаболни хормони! Затова и “кралското упражнение за маса” е едно - Клек с щанга.
Доказано е, че изпълнението на базови упражнения с големи тежести, позволяващи да се работи в диапазона 5-8 повторения и работа до отказ в сериите води до максимално стимулиране производството на така желаните анаболни хормони! Е, тогава работиш с малък брой серии - и да иска някой не може да прави 20 серии до отказ за мускулна група...
Това е! Просто е - стига да знаеш малко физиология... но пък е трудно!
Надявам се ти да спечели спора! :lol: