чудя се...

HE

14.06.06
19:43

Идва лято .. .тренирам от 1 година нон-стоп и като че ли сега съм във застои :( искам да попитам ако спра да трернирам за 2-3 месеца как ще ми се отрази...(казаха ми че било хубаво за организма на 1на година горе долу да се почивало по 2-3 месеца ) мисля да играя баскетбол през тва време или да работя....чакам съвети :)

Благодаря предварително!!!

SP

14.06.06
19:48

3 месеца много, но 1 месец почивка определено е добре особено ако отидеш на море и спортуваш друго през това време и се храниш правилно за да не изгубиш нищо. :wink:

14.06.06
20:15

абе незнам колко трябва да почиваш обаче след тва ще те е яд че не можеш да вдигаш колкото преди

SP

14.06.06
20:24

[quote author=“Nazgul”]абе незнам колко трябва да почиваш обаче след тва ще те е яд че не можеш да вдигаш колкото преди

Кой е казал, че ще вдигаш по-малко?! :roll:

[quote author=“Sportex”][quote author=“Nazgul”]абе незнам колко трябва да почиваш обаче след тва ще те е яд че не можеш да вдигаш колкото преди

Еми няма ли  :)

2 седмици почивка са супер. Повече вече си е мързел  :wink:

SP

14.06.06
20:30

[quote author=“manson”][quote author=“Sportex”][quote author=“Nazgul”]абе незнам колко трябва да почиваш обаче след тва ще те е яд че не можеш да вдигаш колкото преди

Еми няма ли  :)

2 седмици почивка са супер. Повече вече си е мързел  :wink:

Ами аз съм правил 1 месец преди и ми се отрази страхотно. Хапвах правилно набавях си достатъчно протеин, пиех си аминки и играех тенис на корт през този месец. После в залата дигах само 5кг по-малко на лега ама за 1 седмица бях на старите и после имах добър прогрес.

14.06.06
20:30

аз почивам по два месеца и след това като се върна качвам рчзко силата и размерите и даже още с първите тренировки вдигам повече отпреди.

MO

14.06.06
22:56

Имате застой? Пробвайте този метод:
3+1 3седмици се тренира и една почива
1 качва се сила
2 психическата нагласа е друга
3 ако имаш натоварен график ти е Много по-лесно
4 1седмица почивка не означава да лежиш и да ядеш чипс -храненето
е същото ,а и може някакъв спорт Баскет например да се практикува.
5 Разсейваш се малко и правиш период на зареждане -добре е за тялото така то е по-подготвено за следващата тренировка.
Тази система действа според мен но това е мое мнение всеки сам оси решава,и все пак е добре да се експериментира докато се намери оптималния вариант.

ST

14.06.06
23:11

[quote author=“Optimus”]аз почивам по два месеца и след това като се върна качвам рчзко силата и размерите и даже още с първите тренировки вдигам повече отпреди.

Ако щете вьрвайте но като сьм си починал 1 месец силата ми е сьщата ( да некажа повече ) 8)

15.06.06
04:44

аз в момента тренирам веднъж седмично максимум 2 пъти по някога се случва и да ти кажа от както съм така почнах да имам прогрес на лежанка, милитъри прес...
а преди на лега циклех да кажем 6-7 месеца.

15.06.06
12:01

[quote author=“StronG™”][quote author=“Optimus”]аз почивам по два месеца и след това като се върна качвам рчзко силата и размерите и даже още с първите тренировки вдигам повече отпреди.

Ако щете вьрвайте но като сьм си починал 1 месец силата ми е сьщата ( да некажа повече ) 8)

Класически пример за претрениране!

15.06.06
18:00

[quote author=“red”][quote author=“StronG™”][quote author=“Optimus”]аз почивам по два месеца и след това като се върна качвам рчзко силата и размерите и даже още с първите тренировки вдигам повече отпреди.

не бих казал че е само претрениране. има и преумора.
аз лично като като не съм в сесия тренирам 2-3 пъти седмично и не мисля че е претрениране но явно с лекции и други неща ми идва в повече. сега 1-2 тренировки седмично са екстра.но това лято пак ще съм чирус...за следващото ще трябва да поработя повече или затова да ударя една програма  8)

15.06.06
18:19

Имам и аз няколко въпроса по темата.Вече стана от 9 месеца дигам без почивка и се чудя кога да спра за почивка около 1 месец.Лятото ли е най-удобния период ? Аз лично смятам да не спирам да тренирам до догодина до 1 юни и тогава да направя 1 почивка от 1 месец и юли пак да почна , без това от сега виждам че юни месец няма да имам никакво време все пак има кандидат-студентски изпити и трябва да се почуи малко  :x

17.06.06
13:35

[quote author=“red”][quote author=“StronG™”][quote author=“Optimus”]аз почивам по два месеца и след това като се върна качвам рчзко силата и размерите и даже още с първите тренировки вдигам повече отпреди.

и ти какво искаш да кажеш, че ако почнеш сега да тренираш за първи път за 2-3 месеца ще качиш примерно 3 см и след 9 месеца ще продължаваш да качваш по същият начин ли?

17.06.06
13:51

[quote author=“Barcelona_FC”]Имам и аз няколко въпроса по темата.Вече стана от 9 месеца дигам без почивка и се чудя кога да спра за почивка около 1 месец.Лятото ли е най-удобния период ? Аз лично смятам да не спирам да тренирам до догодина до 1 юни и тогава да направя 1 почивка от 1 месец и юли пак да почна , без това от сега виждам че юни месец няма да имам никакво време все пак има кандидат-студентски изпити и трябва да се почуи малко  :x

то си е до усещане. ако се чустваш отпаднал уморен...си дай почивка..иначе ако всичко е нормално няма проблеми според мен.

18.06.06
18:50

Добре е на 3 месеца да се прави едноседмична почивка- проверено

ST

18.06.06
19:56

За моя пост ли говореше? Ако е така ще сьм доволен ако ми обясниш повечко кьде бяркам :roll: Защото нечувствам, че сьм претренирал...

JI

18.06.06
23:01

брао аз 1 месец не правех редовни тренировки после още една семдица не тренирах не ми се отрази на силата или на размерите интересното че и процента мазнини не се покачи  килограмите не спаднаха .... хранех се нормално , но дефиницята рязко намаля незнам защо е така иначе корема изглежда по релефен ... ама навсякъде изглеждам някак си недодялан .. а преди по объл и обемист ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1