03.06.06
11:08
Няма какво повече да кажа, ако искате снимки мога да се снимам и да ви покажа, само кадето съм по-зле от квазимодо. Ако някой е имал или има такива проблеми да каже как се бори/се е борил с тях и има ли ефект. Приемам всякакви предложения !!
03.06.06
12:02
Едно приятелче имаше такова изкривяване и след година тренировки сега е по-прав от мене :idea: иначе си мислех, че няма изправяне гръбнака, но зависи от воята предполагам...
03.06.06
12:09
ами виж сега...незнам как точно ти е изкривен грьбнака но ще ти кажа как беше изкривен моя. Ако се загледате в огледалото ще видите че едното ви рамо е по нагоре от другото. Това означва че до някьква степен ви е изкривен грьбнака ( това се среще при 50% от хората който се занимават с физически упражнения ) Аз го забелязах преди 2 години защото видях че едната ми гьрда е по неоформена.И се зачудих защото беше именно дясната а тя по принцип е по развита от лявата. Утивам аз на доктор след препорьки от личния лекар и се оказва че сьм се поизкривил малко. Уплаших се и започнах да ходя на една терапия. Тя се сьстои от упражнения ( без тежест естествено :wink: ) Нещо като упрежненията на хората които практикуват йога и след тези упражнения ми правеха масаж ( масажираха по слабата част на гьрба ). Забравих да кажа от какво се получава този вид изкривяване :oops: Значи когато сьм носил по тежки предмети сьм ги носил с дясната рька ( и изобщо дясната страна на тялото е поемала тежеста ) и така мускула на гьрба от дясната страна понеже е по развит избутва грьбнака малко в ляво защото левия мускул е по-слаб и се получава изкривяване.Сега нямам такива проблеми и гледам да си разпределям тежестите на 2-те рьце.Дано да сьм бил полезен на diecast.
П.С и недейте да започвате да коментирате изказването ми и да ме слагате в ” изцепки на форума ” обясних го сьс свои думи с цел да помогна на момчето
[quote author=“StronG™”]ами виж сега...незнам как точно ти е изкривен грьбнака но ще ти кажа как беше изкривен моя. Ако се загледате в огледалото ще видите че едното ви рамо е по нагоре от другото. Това означва че до някьква степен ви е изкривен грьбнака ( това се среще при 50% от хората който се занимават с физически упражнения ) Аз го забелязах преди 2 години защото видях че едната ми гьрда е по неоформена.И се зачудих защото беше именно дясната а тя по принцип е по развита от лявата. Утивам аз на доктор след препорьки от личния лекар и се оказва че сьм се поизкривил малко. Уплаших се и започнах да ходя на една терапия. Тя се сьстои от упражнения ( без тежест естествено :wink: ) Нещо като упрежненията на хората които практикуват йога и след тези упражнения ми правеха масаж ( масажираха по слабата част на гьрба ). Забравих да кажа от какво се получава този вид изкривяване :oops: Значи когато сьм носил по тежки предмети сьм ги носил с дясната рька ( и изобщо дясната страна на тялото е поемала тежеста ) и така мускула на гьрба от дясната страна понеже е по развит избутва грьбнака малко в ляво защото левия мускул е по-слаб и се получава изкривяване.Сега нямам такива проблеми и гледам да си разпределям тежестите на 2-те рьце.Дано да сьм бил полезен на diecast.
П.С и недейте да започвате да коментирате изказването ми и да ме слагате в ” изцепки на форума ” обясних го сьс свои думи с цел да помогна на момчето
И в какво по-точно се изразяват тази упражнения. Дай ако не те мързи примерна тренировка...
03.06.06
14:31
[quote author=“diecast”]Няма какво повече да кажа, ако искате снимки мога да се снимам и да ви покажа, само кадето съм по-зле от квазимодо. Ако някой е имал или има такива проблеми да каже как се бори/се е борил с тях и има ли ефект. Приемам всякакви предложения !!
Висене по лостове и набирания!
03.06.06
14:54
[quote author=“Sportex”][quote author=“diecast”]Няма какво повече да кажа, ако искате снимки мога да се снимам и да ви покажа, само кадето съм по-зле от квазимодо. Ако някой е имал или има такива проблеми да каже как се бори/се е борил с тях и има ли ефект. Приемам всякакви предложения !!
Висене по лостове и набирания!
това за висенето мисля че няма да има особен ефект.
Разбирасе че не не мьрзи за такива неща но трябва да знам дали изкривяването ти е като моето ( преди ) или е сьвсем различно защото ти каза ” приличам на гьрбушко ” амоето не е такова
ако те е срам да дадеш снимки тук venmix@abv.bg
Но аз несьм специалист и затова ти предлагам да идеш при личната лекьрка и да и обясниш за какво става на вьпрос.
Неискам да те отчаивам но ако си минал вьзрастта от 16-17 години е много трудно,почти невьзможно да се оправиш на 100%
03.06.06
15:27
http://jordanm.hit.bg/S3010005.JPG
http://jordanm.hit.bg/S3010006.JPG
http://jordanm.hit.bg/S3010011.JPG
първите 2 са за да се види че не е от едната страна на другата изкривяването ами е самия гръбначен стълб изкривен, доста грозна история, на 3тата в полу профил най-добре се вижда за какво става дума, изкривяването е на 2 места, едно горе и едно над таза, не че не си личи де, щом ти е помогнала медицинската физкултура смятам и аз да помоля личната лекарка да ме насочи нанякаде, дано помогне .. благодаря ти Strong
03.06.06
16:24
[quote author=“diecast”]http://jordanm.hit.bg/S3010005.JPG
http://jordanm.hit.bg/S3010006.JPG
http://jordanm.hit.bg/S3010011.JPG
първите 2 са за да се види че не е от едната страна на другата изкривяването ами е самия гръбначен стълб изкривен, доста грозна история, на 3тата в полу профил най-добре се вижда за какво става дума, изкривяването е на 2 места, едно горе и едно над таза, не че не си личи де, щом ти е помогнала медицинската физкултура смятам и аз да помоля личната лекарка да ме насочи нанякаде, дано помогне .. благодаря ти Strong
Само заради такива думи си сртува да помагаш с каквото можеш. Моето беше нещо подобно и като гледам не си по-голям от 16-17 години и се надявам да се оправиш
Успех!
:wink:
Преди и аз бях започнал да се изгърбвам. Трябва просто да си го набиеш в главата това да ходиш изправен, все едно си пъчиш гърдите. Успех ти желая и се оправяй, защото като те гледам отзад раменете ти не изглеждат добре.
Успех и да знаеш, че ти е много рано да се изгърбваш. Просто ти сам трябва да се усещаш. Може да кажеш на някой който е около теб като те види, че си изгърбен да те прасне по гърба, та да се изправиш.
03.06.06
23:24
Ето нещо простичко - всеки път когато поглеждаш часовника си или затвараш телефона си си напомняй да заемаш желаната от теб правилна стойка.
Аз имам една приятелка която имаше изкривяване и и предписаха да ходи на плуване защото то оправя всичко и така след време едно че се изправи пък зе че стана и шампионка :)
12.06.06
02:05
а ве нямаш изкривяване бе пич
не се коси
13.06.06
18:04
Не се притеснявай 90% процента от хорате тва нема да го забележат(щото 90%+ имат гр. изкривявания)
Аз имам скулиоза,плоскостъпие(причината за скулиозата) & хлътване на гръдната кост(което е най-шибано Щото е най-забележимо-като се гледам в профил гърдите ми изчезват)
Бяха ми предписали плуване+ортопедични стелки.А иначе за скулиозата помага е тва http://www.bb-team.org/exercise/000053.php естествено без тежести или с малки,но при тебе не знам дали е същото.
Успех :)
13.06.06
18:19
Е,то се е видяло че и аз ще си кажа.....Аз пьк имам ” кокоши гьрди ” това е вместо да ти е хльтнал грьдния кош той е леко навьн.като мальк сьм прекаеал рахит за малко и от там :roll: Но изобщо не се притеснявам защото никой не забелязва ако не му кажа.
П.С. Перфектни хора няма :wink:
[quote author=“StronG™”]ами виж сега...незнам как точно ти е изкривен грьбнака но ще ти кажа как беше изкривен моя. Ако се загледате в огледалото ще видите че едното ви рамо е по нагоре от другото. Това означва че до някьква степен ви е изкривен грьбнака ( това се среще при 50% от хората който се занимават с физически упражнения ) Аз го забелязах преди 2 години защото видях че едната ми гьрда е по неоформена.И се зачудих защото беше именно дясната а тя по принцип е по развита от лявата. Утивам аз на доктор след препорьки от личния лекар и се оказва че сьм се поизкривил малко. Уплаших се и започнах да ходя на една терапия. Тя се сьстои от упражнения ( без тежест естествено :wink: ) Нещо като упрежненията на хората които практикуват йога и след тези упражнения ми правеха масаж ( масажираха по слабата част на гьрба ). Забравих да кажа от какво се получава този вид изкривяване :oops: Значи когато сьм носил по тежки предмети сьм ги носил с дясната рька ( и изобщо дясната страна на тялото е поемала тежеста ) и така мускула на гьрба от дясната страна понеже е по развит избутва грьбнака малко в ляво защото левия мускул е по-слаб и се получава изкривяване.Сега нямам такива проблеми и гледам да си разпределям тежестите на 2-те рьце.Дано да сьм бил полезен на diecast.
Това с рамената не се дължи на изкривяване в гръбнака а просто в неправилната стойка...и аз си мислех че е заради гърба ама не е...оправих го за 2 месеца..
13.06.06
19:06
Абе плуване е истината(гръб),хем така ше си праиш кардиото
Между другото гр.изкривявания се получават още от както хората са започнали да ходят изправени И главно се оформят при раждането и при липса на витамин д(рахит)
13.06.06
19:29
Плуването не е най-одачното ако искаш по дьлбок релеф,защото водата е студена и няма как да се изпотиш.Но ако негониш голямо орелефяване става ;)
п.с. Това за рахита мога да кажа че при липсата на витамин ” д ” се изкривява цялото тяло.Краката се изкривяват на ” О ” или на ” Х ” Гьрьдния кош изпьква навьн
13.06.06
19:52
[quote author=“StronG™] Гьрьдния кош изпьква навьн
Не само навън но понякога гръдната кост хлътва на вътре
13.06.06
20:02
да,не го написах понеже знам че ти ще го напишеш :wink: То това се оправя само с хирургическа намеса или още като мальк с мн. тичане и/или плуване
13.06.06
20:41
Абе StronG™ знаеш ли ама май с pull over-а малко се усеща промяна в смисъл то даже едно от упражненията дето ми ги беха предписали беше същото, а на мене лицавите опори ми послужиха също добре (за скулиозата) :D
Нищо толкова фрапиращо нямаш мой човек, обаче трябва да се напънеш да си подобриш стойката.
Първо трябва да ти се обясни каква е правилната такава. Най-добре говори със специалист. А също така може да говориш и с някой в сверата на балетам те също ги разбират тия работи.
Ето нещо просто. Изправяй се така все едно, че някой те тегли за косата вертикално нагоре.. Рамената са много важни, те трябва да са вкарани максимално назад и НАДОЛУ, Тоест не само да си ги дърпаш назад, ами и да си ги забиваш към задника общо казано/над ставите на таза/. Врата винаги вертикално нагоре, направо е простотия колко много хора ходят с виснали вратленца напред като жирафи.
Стойката не е само за визия, от нея зависи всичко. Особенно координираните движения, пак се връщам на примера с балета, защо мислите, че там могат да се въртят като пумпали. До голяма част им идва от правилната стойка, иначе движения не могат да се координират достатъчно добре.
А също и в бойните изкуства може да намериш човек/навътре в материала/, който да ти обясни за правилната стойка.
Успех
14.06.06
01:46
вийте ся...вижте ми снимката на аватара и се нау4ете какво е гръбначно изкривяване :lol:
14.06.06
14:26
Според мен ти нема нищо просто ти си знаеш недостатъците ти и те удря на психическа основа
на сички пичове които постнаха снимки им няма нищо, просто малко тренират и тяги малко и клекове малко и сякви тегличи малко и тн.. - спокойно повече тренировка
[quote author=“marry jane:P”]вийте ся...вижте ми снимката на аватара и се нау4ете какво е гръбначно изкривяване :lol:
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=168118
На тази снимка се вижда някаква несиметрия около кръста.
14.06.06
15:10
Много кофти нещо е това гръбначното изкривяване и аз имах и това беше една от основните ми причини преди 9 месеца да тръгна на фитнес.Още през първия месец забелязах огромна разика и че съм се изправил и така с всеки изминал месец все повече си оправях стойката, а когато почнах да правя набирания с широк хват тръгнах още по-напред след това почнах да правя чукчета и тяга и така гърбът ми върви напред , но имам един основен проблем кокалите ми ( за жалост незнам как се казват тези отзаде) са супер излезли и мисля че трябва да кача маса точно между тях двата кокала за да се приберат , но незнам точно какво упражнение да правя.
Много ще съм благодарен ако някой ме посъветва.
[quote author=“Barcelona_FC”]Много кофти нещо е това гръбначното изкривяване и аз имах и това беше една от основните ми причини преди 9 месеца да тръгна на фитнес.Още през първия месец забелязах огромна разика и че съм се изправил и така с всеки изминал месец все повече си оправях стойката, а когато почнах да правя набирания с широк хват тръгнах още по-напред след това почнах да правя чукчета и тяга и така гърбът ми върви напред , но имам един основен проблем кокалите ми ( за жалост незнам как се казват тези отзаде) са супер излезли и мисля че трябва да кача маса точно между тях двата кокала за да се приберат , но незнам точно какво упражнение да правя.
Много ще съм благодарен ако някой ме посъветва.
Обикновенна стандартна тренировка за гръб ще тиу свърши работа, просто трябва търпение.
14.06.06
16:48
Това ми беше ясно и преди да ми го кажеш , може би не съм се изразил правилно , въпросът ми е по какъв начин по-бързо мога да ги скрия, мерси за отговора все пак.
16.06.06
03:57
а бе cleaner, виж ми кръста и трапеца и тогава ми говори за тяги и клекове,смешник пусни и ти снимки да та видя ко клякаш и как теглиш
и исках да кажа снимката на посписа ми
[quote author=”проф. Вучков”][quote author=“marry jane:P”]а бе cleaner, виж ми кръста и трапеца и тогава ми говори за тяги и клекове,смешник пусни и ти снимки да та видя ко клякаш и как теглиш
О, Боооже! Гледам, гледам и не вярвам на ушите си!
:lol:
Нямаш толкова голямо изкривяване.Само раменете са леко подгънати.Трябва вечер да спиш на твърдо легло с ниска възглавница.Може и на земята.Не се навеждай много като свириш на пианото.Ходи на плаж и пий Суправит с калций,разтворен във вода.Тренирай гръбните мускули и се прегледай на ортопед,ако се наложи.
Никакво изкривяване нямаш . Това си просто лоша стойка . Старай се да стоиш изправен . Опри се на една стена - да са ти опрени петите задника и двете рамене както и главата - запомни тази стойка и просто я имитирай . Е сега да не вземеш да ходиш като глътнал бастун . Англичаните са приучавали децата си на правилна стойка като са им поставяли дъска с презрамки под дрехите. Не знам до колко е било удачно и дали продължават да го правят но виж ги как ходят (за елита става дума ) .
Ако си ходил в птицекланница там има една машина дето реже главите на пилетата - по късите и криви пилета остават с глави до последно така че виждаш ли ,че си има бонуси и тая работа .
[quote author=“4XL”]Ако си ходил в птицекланница там има една машина дето реже главите на пилетата - по късите и криви пилета остават с глави до последно така че виждаш ли ,че си има бонуси и тая работа .
Хахаха :lol:
Tpd,/също и останалите ако някой се е консултирал по въпроса/ как е хубаво да се спи-на твърдо, със или без възглавница, трябва ли да спиш по определен начин, начина на спане дава ли отражение на стойката...?
[quote author=“Mr_Muskul”][quote author=“4XL”]Ако си ходил в птицекланница там има една машина дето реже главите на пилетата - по късите и криви пилета остават с глави до последно така че виждаш ли ,че си има бонуси и тая работа .
Хахаха :lol:
Tpd,/също и останалите ако някой се е консултирал по въпроса/ как е хубаво да се спи-на твърдо, със или без възглавница, трябва ли да спиш по определен начин, начина на спане дава ли отражение на стойката...?
Абе с лекър не съм, ама ще да е голям зор да се намери някой, който да даде адекватен отговор.
Иначе знам, че трябва да се спри със присвити крака към корема леко, бедра порп, на гръбнака, подбедрица успоредна на гръбната, а самия той сравнително изправен.
Иначе не мисля, че позата при съм може да изкривява. Пораженията нанасят главно принудените пози в ежедневието. Но съм сигурен, че при малко гимнастика всеки ден може да се заличи проблема.
Аз лично съм доста доволен от стойката си, въпреки, че много ми се налага да седя /редовно се стига до 9 часа на ден/< гимнастика му е майката.
17.06.06
22:08
[quote author=“AbSs”][quote author=”проф. Вучков”][quote author=“marry jane:P”]а бе cleaner, виж ми кръста и трапеца и тогава ми говори за тяги и клекове,смешник пусни и ти снимки да та видя ко клякаш и как теглиш
О, Боооже! Гледам, гледам и не вярвам на ушите си!
:lol:
ко не ти е ясно е?
Може да се каже,ако спи например всяка нощ в хамак няма начин да не се изгърби.Също в увиснало легло с много висока възглавница.Това са 8 часа все пак.