20.06.06
23:07
на4и искам да питам нещо аз ходия на фитнес в 8-9 сутринта и не ям преди тренировка. Това пре4или ми на тренировката и трябва ли да сменям 4аса на тренирвката :)
ставам в 7 - 7:30 имам време за ядене но не ми се яде а много хора ми казват че е добре да се хапне преди тренировка :)
сутрин около 30 мин. след ставане пий един суроватъчен протеин около 30-40 грама белтък после като се върнеш от тренировка си яж закуската с повечко въглехидрати
ясно ма аз искам да свалям смисал няма да е толкова въглихидратна закуската :)
аха ясно мерси :) за инфото
сорри че пиша нов пост ма забраих да питам има ли някакви “-” че ходия рано на зала
дано админа не ми са кара
Не пускай поредни постове !!! ИЗПОЛЗВАЙ ПРОМЕНИ
ASTOR
По-малко от час след ставане не е добре да се тренира, организмът не е готов, на самия теб сигурно ще ти е много гадно. Но иначе тренировката сутрин има един голяяяям + Имаш много енергия, починал си, затова тренировката става по-плътна и по-интензивна. Друг евентуален + е, че рядко има много хора рано сутрин. А когато си сам в залата (с още 1-2 непознати, колкото някой да помогне/пази при нужда) става най-добра тренировка. А относно яденето - докато тренирах сутрин ставах и изяждах 2 яйца, които ме чакаха от предишната вечер, че да не губя време. После 10 минути преди трен една лъжичка мед ям (това и сега), някак си ободрява ме и ми дава сили, а като количество въглехидрати може да си го избиеш от другаде, не е никак много. Но на мен лично ми помага. След тренировка също нагъвам протеин (извара). Ако имаш още въпроси - питай ;)
ми по рпинцип ставам в 7 и си праия тоалета :) и отижам смисал от ставането до залата имам 1 час пак и залата не е на близко а аз ходия пеша до там. това за меда сум го чувал дори са ми казжали да взимам и сладко като вафла или нещо от тоия род ма не сум пробвал като стана 80-90 кг тогаз ще пробвам мерси за вниманеито :)
Аз все пак гласувам за меда. Ето защо: Естествен е, няма консерванти и боклуци, събрани кой знае от къде. Второ: Чист въглехидрат, няма мазнини вътре (докато във вафлите и тем подобнио неща ги има много, мисля че около 60%). Трето - по-вкусен е :lol: :lol: Четвърто - по-евтин е - един буркан ще ти стигне за много много време, а е 5-6 лв. А за всяка тренировка вафличка по поне 20ст...
А може да започнеш с претренировъчно въглехидратче още сега, да ти помогне да станеш 80-90 кг ;)
21.06.06
18:18
а мед-а преди лягане хубаво ли е да се взема ..тъй като преди и след тренировка не съм си у нас...
таа за преди лягане става ли ?
[quote author=“happy666”]а мед-а преди лягане хубаво ли е да се взема ..тъй като преди и след тренировка не съм си у нас...
таа за преди лягане става ли ?
Не.
Лош, ама прав. Както обикновено всъщност ;)
Прости въглехидрати само преди тренировка, освен ако не си мноооого ектоморфен, та да няма никакво значение какво ядеш ;)
[quote author=“marzipan”]Лош, ама прав. Както обикновено всъщност ;)
Прости въглехидрати само преди тренировка, освен ако не си мноооого ектоморфен, та да няма никакво значение какво ядеш ;)
След тренировка, не преди.
Аз пък за себе си съм забелязал, че преди тренировка помага да имаш повече енергия и сила за тая тренировка, т.е. да я направиш по-плътна и по-интензивна. За след - разчитам на това че след тренировка е около час и половина след прием на някакъв протеин преди тренировката, т.е. точно по това време моят бавен метаболизъм е успял да го усвои и прати в кръвта.
Получава се инсулинов скок ако приемеш прости въглехидрати преди тренировката, който се проявява като сила в началото и рязък спад след 15-20 мин (ставаш безсилен) Избягвай го.Простите въглехидрати имат място само след тренировка за да въстановят бързо празните Гликогенови резерви
Поздрави
Направи си една редакция :wink: .
Не съм забелязал такъв спад в силата...но може би сте прави, че трябва да се избягват. Нямам претенцията да разбирам от правилно хранене