Релеф

20.06.06
21:32

Ще има ли ефект, ако ходя да бягам сутрин и тренирам по програма за покачване на маса и храненето ми е за маса.Не искам да качвам килограми, а просто да ги запазя, като направя малко релеф.Може ли да стане това или трябва да сваля килограми за да се получи релефа.

20.06.06
21:36

[quote author=“GrimReaper”]Ще има ли ефект, ако ходя да бягам сутрин и тренирам по програма за покачване на маса и храненето ми е за маса.Не искам да качвам килограми, а просто да ги запазя, като направя малко релеф.Може ли да стане това или трябва да сваля килограми за да се получи релефа.

И аз това се чудих и пусках теми специално за това , но свестен отговор не получих. Надявам се да получа отговор тук...

20.06.06
21:43

[quote author=“GrimReaper”]Ще има ли ефект, ако ходя да бягам сутрин и тренирам по програма за покачване на маса и храненето ми е за маса.Не искам да качвам килограми, а просто да ги запазя, като направя малко релеф.Може ли да стане това или трябва да сваля килограми за да се получи релефа.

Зависи по колко километра бягаш... попринцип бягането сваля натрупаните мазнини..

20.06.06
21:46

ако имаш  излишни мазнини ти препорачвам да свалиш 2-3 кила.  ако нямяш тренираи за маса и спазвай добар хранителен режим 8) .(при мен се получи)

20.06.06
22:09

[quote author=“gazara _05_”]ако имаш  излишни мазнини ти препорачвам да свалиш 2-3 кила.  ако нямяш тренираи за маса и спазвай добар хранителен режим 8) .(при мен се получи)

Нямам много натрупани мазнини, но искам да направя добре оформена преса за лятото.В момента са се показали плочките,но искам да са по ясно изразени.И зададах конкретен въпрос, така че искам конкретен отговор.
П.С. Не съм решил още колко ще са километрите, които ще бягам

20.06.06
22:43

Ще има ли ефект, ако ходя да бягам сутрин и тренирам по програма за покачване на маса и храненето ми е за маса.Не искам да качвам килограми, а просто да ги запазя, като направя малко релеф.Може ли да стане това или трябва да сваля килограми за да се получи релефа.

Само ще споделя опита ми определено зависи от храненето дали ще се получи релефано се пак ще разкажа историика, за пример преди няколко години с един приател ходихме да тичаме около една седмица, та за тази една седмица апетита ни от пустото тичане се прееба здраво, почнахме да ядеме като говеда, аз качих за тая седмица с тичането 4 кила, а тои качи най-малко 8кг. и се чуствах страхотно голям и даже по-изчистен, а моят приятел определено беше по-изчистен, проблема с тичането при мен беше че просто едното коляно ми получи някаква травма и две седмици ходех като някакъв кривак, а моя приятел се нацепи при гардите и ръцете от рязкото качване, пак повтарям 8кг за седмица от повишения апетит от тичането, раката му порасна с 3 сантиметра, моята само 1, но дори и за една седмица дори и не чисто хранене определено който може да тича си струва !

21.06.06
07:51

Значи да го разбирам че в ден в който нямам работа във фитнеса мога да ида да потичам 20 или 30 минути , а след колко време започваше да се губи и мускулната маса ?

21.06.06
08:23

Eто ви точен отоговор:
4-5-6 пъти (зависи от човека) седмично кардио сутрин на гладно, повечко белтъчини ~3гр/кг тел. тегло и максимално тежки тренировки (силата пада, но няма как, а и не чак толкова много).

п.с. основен фактор си остава храненето !

21.06.06
09:05

[quote author=“arniman”]

Само ще споделя опита ми определено зависи от храненето дали ще се получи релефано се пак ще разкажа историика, за пример преди няколко години с един приател ходихме да тичаме около една седмица, та за тази една седмица апетита ни от пустото тичане се прееба здраво, почнахме да ядеме като говеда, аз качих за тая седмица с тичането 4 кила, а тои качи най-малко 8кг. и се чуствах страхотно голям и даже по-изчистен, а моят приятел определено беше по-изчистен, проблема с тичането при мен беше че просто едното коляно ми получи някаква травма и две седмици ходех като някакъв кривак, а моя приятел се нацепи при гардите и ръцете от рязкото качване, пак повтарям 8кг за седмица от повишения апетит от тичането, раката му порасна с 3 сантиметра, моята само 1, но дори и за една седмица дори и не чисто хранене определено който може да тича си струва !

Небивалици от 1001 нощ :evil: .

21.06.06
09:49

а ве red , защо да лъжа каква ше ми е изгодата да расправям глупости, това си е самата истина, и наистина човека се нацепи като говедо, а химия не сме помирисвали през живота, и по принцип глупости не говоря. така че моля моля просто споделих личен опит.

21.06.06
10:34

И аз така мисля - пълни небивалици.
Относно километрите - без значение е разстоянието, важно е времето, за което бягаш (оптимален вариант 30-40 мин) и кога точно го правиш (сутрин, след тренировка...).
Ако идеята ти е да подчертаеш допълнително коремните мускули, което от своя страна предполага, че нямаш много телесни мазнини, тогава можеш да минеш без кардио и НВД. В този случай може да правиш преси с тежести (и разбира се др упражнения за корем). Ако обаче искаш да се избавиш от излишни мазнини, кардиото и НВД са задължителни. И в такъв случай двете неща ми се струват несъвместими - имам предвид релеф и запазване на килограми. Как ще чистиш без да сваляш:wink: ?

21.06.06
11:47

а бе хора подчертавам че не говоря глупости а казвам фактите, можеби сме качили заради анаболния шок се пак никога преди това не сме тичали, а и се хранехме по много като говеда, с каквото ни падне, който иска да вярва които иска не

ST

21.06.06
12:05

[quote author=“arniman”]а бе хора подчертавам че не говоря глупости а казвам фактите, можеби сме качили заради анаболния шок се пак никога преди това не сме тичали, а и се хранехме по много като говеда, с каквото ни падне, който иска да вярва които иска не

Човече, и аз не ми се вярва... Може и да несьм разбрал понеже и хабер си нямам от химия но това ” анаболния ” какво означава?
П.С. С тичане се предполага, че ще  свалите килограми а да качите 8 при това за една седмица......Малко,малко ни поизльга :)

21.06.06
12:14

Човече, и аз не ми се вярва... Може и да несьм разбрал понеже и хабер си нямам от химия но това ” анаболния ” какво означава?

Това означава че се появи нещо ново което стресира метаболизма ни по непознат до тогава начин, се едно да не си правил никога клек и тяга, и след като ги включиш активно в програмата си се чустваш як и напомпан. та ние само за една седмица сме тичали 4 пъти, и ядяхме като животни квото ни падне по много, е беше чудесно ако тои не се беше нацепил и ако аз не си  бях преебал коляното сигурно щяхме да се помъчиме още.

21.06.06
13:32

Ами мой всичко е ясно .. трябва да се пробва и да се провери как ще ти се отрази на организма и на масата.Аз лично смятам в неделя да ида да бягам 30 минути и да видя кво ще стане така около 3 4 седмици по 1 път в седмица ще бягам и ако видя че не се получава това което аз искам спирам , все пак трябва да има и риск ... ;)

DU

21.06.06
17:02

Аз ходя да ритам на стадиона при нас някъде около час час и 30 мин почти всеки ден според вас това много ли ми идва?

21.06.06
17:19

ми не е малко мисля че трудно ще направиш маса освен ако не си вратар :lol:

21.06.06
19:39

а бе да ти кажа тва тичането не е работа. . .аз съм гребец и 2 пъти в седмицата тичам по 10-12 км иначе секи ден по 3 км но да ти кажа нямам ефект или защото съм доста слаб или тичането не работа както казах.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1