vapros?

Темата е заключена.
KO

10.09.04
18:18

zdraveite.iskam da popitam kak iz4islqvate kaloriite v dnevnoto si meniu?
kato iz4islqvate vaglehidrati maznini i proteini kolko kalorii 6te osvobodqt +kaloriite ili samo kaloriite bez zna4enie ot dr hranitelni ve6testva?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 11:52.

10.09.04
23:05

абе аз калориите не ги гледам ваобще, просто глеам да няма мн мазнини или прости въгл. (прости въгл. ги ям главно сутрин или след и преди трен .), наблягам на нормалното салата месо ориз и картофи.

11.09.04
07:12

Свали си Fitness Assistant от http://www.x3msoftware.com/

Ползвай базата на http://www.nutritiondata.com/ when in doubt =)

Успех! =]

KO

12.09.04
18:29

blagodarq vi za otgovorite no Leo vse pak ne razbiram angliiski taka 4e ako moje da mi kaje6 s prosti dumi:))

12.09.04
19:32

ами Фитнес Асистант е на английски =[
но пък, какво толова, ползваш http://sa.dir.bg/ и си превеждаш названията на разните храни от български на английски и проверяваш калориите в NutritionData.com или във Фитнес Асистант. Сигурно има и разни сайтове с таблици на български и т.н., но предполгам са доста ограничени, а и така или иначе са преведени от някъде...
предполагам, че повечето тук ползват този сайт и/или програма. ако ползват друго, надявам се да споделят.
сега се замислих, че може би си задал въпроса си в друг смисъл (там не мога да помогна, понеже не съм никакъв специалист, че да двавам съвет на други, но мисля, че Image ако попадне на темата ще ти отговори най-добре)

DM

13.09.04
11:46

Върви в книжрницата и си потърси един указател на всички храни колко калории има в сто грама, ама не съм сигурен дали в бг има нещо такова , ама пробвай, тук има навсякъде такива.
Стан

13.09.04
12:40

DJ MADMAN :)
Сори братле ама ти тук си мислиш май, че живееме в джунглата и ядеме с ръце. Незнам от колко години не си се прибирал в България, но това твое отношение меко казано ме подразни! Първо, че тук си има абсолютно всичко, което имаш и ти там и второ тука хората знаят какво е интернет, където има всичко особено за хранене, тренировки и какво ли не, просто някои ги мързи да се поразроват.
Мерси, че все пак отделяш от скъпоценното си време и за нашият скромен форум.

DM

13.09.04
21:33

Айде стига сега , аз знам каво има в БГ като книги и какво не , тези книги дето са хубави и нови и струват по 40 50 евро ги няма в бг , щото няма кой да ги купи, а в нета трябва много да се внимава какво се чете
А човека питаше къде да търси и аз му казах, üположението в БГ е много лошо повярвай ми
(не съм националист, няма смисъл)
Стан

KO

14.09.04
10:03

nikoi ne mi e razbral vaprosa.Ne pitam koe kakvo sydyrja na 100 grama a primerno fastyci 600 kkal i 30 maznini a mazninite 6te osvobodqt 270 kkal.i sega pitam trqbva li da smqtam i tezi 270 kkal ili samo osnovnite kalorii da si smqtam v programata?

Чакайте сега, че аз изфърчах в небето.
Или нещо фундаментално не разбирам, или въпросът ти е неправилно зададен.
Как така ако примерно добавиш към въглехидрат едиколко си мазнини ще се освободят едиколко си калории? В смисъл фъстъците са 600 ккал примерно, а мазнините в тях могат да освободят колкото си искат калории, но ако 600-те ккал са за фъстъците - те включват и мазнини и въглехидрати и белтъчини.
Калорията ти е единица мярка -  за топлина един вид. Характеризира енергийната стойност на това, което си изял. От тази гледна точка при това засичане няма разлика между калориите от захариди, липиди, пептиди и т.н.
Извинявай, че го казвам - сиурно е нещо, което знаеш, но се опитвам да засека за какво точно си говорим.
Та от тая гледна точка имаш примерно следното уравнение:
Фъстъци 600ккал = протеини 10ккал + въглехидрати 320 ккал + мазнини 270 кккал
Това ли питаш?
(естествено, да се доуточна - ако не говорим за пържени фъстъци и имаш калориите на чистия фъстък и отделно на мазнината)

DM

14.09.04
16:14

Д§ВЕР е прав , калориите са си калории, съдържанието си е съдържание

KO

14.09.04
18:06

da razbrah te ve4e mersi mnogo za otgovora.zna4i kaloriite vkliu4vat kaloriite koito osvobojdavat mazninite vaglehidr i beltyci

15.09.04
09:46

Ето ти един български сайт със калкулатор на калориите и друга полезна информация http://healthyfood.info.bg/Calculators.html

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1