HEAVY DUTY системата на Майк М.....

Темата е заключена.
ZA

28.06.06
10:06

някой знае ли какво точно представлява системата HEAVY DUTY на Майк Менцер

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 30.12.07 10:25.

28.06.06
18:32

Имаше теми преди време за Heavy Duty във форума. Като цяло, това е методика за високоинтензивна тренировка с една/най-много две/ серии до отказ за всяко упражнение, като се набляга на предизтощението. Тежко е и трудно, но определено има ефект. Винаги се стремя да се придържам към основните принципи на тази методика. До колкото си спомням, има няколко момчета тук, които тренират по нея.

28.06.06
20:19

и аз се пробвам да правя нещо подобно., но каква е разликата м/у интензивна тренировка и тежка.

ST

28.06.06
21:04

[quote author=“Ultima Ratio”]Имаше теми преди време за Heavy Duty във форума. Като цяло, това е методика за високоинтензивна тренировка с една/най-много две/ серии до отказ за всяко упражнение, като се набляга на предизтощението. Тежко е и трудно, но определено има ефект. Винаги се стремя да се придържам към основните принципи на тази методика. До колкото си спомням, има няколко момчета тук, които тренират по нея.

Мисля,че това

30.06.06
14:21

в момента тренирам по тази система от месец и нещо, това е най-добрия на4ин за трениране, може да си истеглиш едно филм4е “Mike Mentzer’s Hit” се казва имаго ка4ено и в арена и в линкос, отделно от това в интернет има и няколко книги “Mike Mentzer - Heavy Duty Nutrition - Bodybuilding”, “Mike Mentzer - Long-Term Intensity Results” и “mike mentzer - supertraining”, лично аз никога през живота ми не съм тренирал по интензивно, за 15 минути си разбивам която и да е мускулна група, изгледай филма и ще добиеш представа.

30.06.06
15:53

Както казаха и други този принцип се основава на тренировки с висока интензивност, големи тежести и малко серии за упражненията (1 - 3). Привърженици на този принцип - “Хеви Дюти” са много известни културисти като Майк и Рей Менцер, Кейси Виатор и Дориан Йейтс. Първоначално, дори и Арнолд Шварценегер е тренирал по този начин, но по-късно намалява килограмите на щангата и увеличава повторенията до 10 - 12 на серия. Принципът има много последователи, но има и доста противници, които са стигнали до извода, че тежестите не трябва да бъдат свръх максимални, а да бъдат умерени. Повторенията и сериите не трябва да бъдат малко или много, а трябва да бъдат приведени до някакви средни стойности, например сериите да са от 3 до 5 за упражнение, а повторенията от 8 до 12 с някои изключения когато се стига до отказ за напомпване на мускула и др. Успех на всички!!!

ZA

01.07.06
14:14

благодаря на всички, ще потърся тези книги и филмчето

30.12.07
08:51

Колко трябва да е  почивката  ?? Ако сам на  2 дневния сплит  мое  ли едната тренировка  да  е  в неделя а  другата  в вторник???

30.12.07
09:07

Може ли някой да качи филма в замундата?Сега го търся и го няма..в арената също не го намирам.

Мнението беше редактирано от RedWalker на 30.12.07 09:07.

30.12.07
09:42

НЕ  разбрах  за  2 дневния  сплит  тои  представлява  2 тренировки на седмица  или  1 тренировка на седмица  и  тя се  сменя  !!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1