28.06.06
10:06
някой знае ли какво точно представлява системата HEAVY DUTY на Майк Менцер
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 30.12.07 10:25.
28.06.06
18:32
Имаше теми преди време за Heavy Duty във форума. Като цяло, това е методика за високоинтензивна тренировка с една/най-много две/ серии до отказ за всяко упражнение, като се набляга на предизтощението. Тежко е и трудно, но определено има ефект. Винаги се стремя да се придържам към основните принципи на тази методика. До колкото си спомням, има няколко момчета тук, които тренират по нея.
и аз се пробвам да правя нещо подобно., но каква е разликата м/у интензивна тренировка и тежка.
28.06.06
21:04
[quote author=“Ultima Ratio”]Имаше теми преди време за Heavy Duty във форума. Като цяло, това е методика за високоинтензивна тренировка с една/най-много две/ серии до отказ за всяко упражнение, като се набляга на предизтощението. Тежко е и трудно, но определено има ефект. Винаги се стремя да се придържам към основните принципи на тази методика. До колкото си спомням, има няколко момчета тук, които тренират по нея.
Мисля,че това
в момента тренирам по тази система от месец и нещо, това е най-добрия на4ин за трениране, може да си истеглиш едно филм4е “Mike Mentzer’s Hit” се казва имаго ка4ено и в арена и в линкос, отделно от това в интернет има и няколко книги “Mike Mentzer - Heavy Duty Nutrition - Bodybuilding”, “Mike Mentzer - Long-Term Intensity Results” и “mike mentzer - supertraining”, лично аз никога през живота ми не съм тренирал по интензивно, за 15 минути си разбивам която и да е мускулна група, изгледай филма и ще добиеш представа.
Както казаха и други този принцип се основава на тренировки с висока интензивност, големи тежести и малко серии за упражненията (1 - 3). Привърженици на този принцип - “Хеви Дюти” са много известни културисти като Майк и Рей Менцер, Кейси Виатор и Дориан Йейтс. Първоначално, дори и Арнолд Шварценегер е тренирал по този начин, но по-късно намалява килограмите на щангата и увеличава повторенията до 10 - 12 на серия. Принципът има много последователи, но има и доста противници, които са стигнали до извода, че тежестите не трябва да бъдат свръх максимални, а да бъдат умерени. Повторенията и сериите не трябва да бъдат малко или много, а трябва да бъдат приведени до някакви средни стойности, например сериите да са от 3 до 5 за упражнение, а повторенията от 8 до 12 с някои изключения когато се стига до отказ за напомпване на мускула и др. Успех на всички!!!
01.07.06
14:14
благодаря на всички, ще потърся тези книги и филмчето
30.12.07
08:51
Колко трябва да е почивката ?? Ако сам на 2 дневния сплит мое ли едната тренировка да е в неделя а другата в вторник???
Може ли някой да качи филма в замундата?Сега го търся и го няма..в арената също не го намирам.
Мнението беше редактирано от RedWalker на 30.12.07 09:07.
30.12.07
09:42
НЕ разбрах за 2 дневния сплит тои представлява 2 тренировки на седмица или 1 тренировка на седмица и тя се сменя !!