13.09.04
08:05
Та въпроса ми е следния, става ли примерно да тренирам 2-3-4 месеца с една програма и след това да я сменя с друга, като преди това съм направил 1-2 седмици почивка.
ПП - е как мислите добре ли е да си сменяме програмата независимо от нейния ефект ?
Аз лично като зацикля повече от 3 месеца на някакви КГ сменям комбинацията от мсукулните групи или сменям по 1-2 упражнения и се оправям :)
13.09.04
10:41
[quote author=“alex”]Та въпроса ми е следния, става ли примерно да тренирам 2-3-4 месеца с една програма и след това да я сменя с друга, като преди това съм направил 1-2 седмици почивка.
ПП - е как мислите добре ли е да си сменяме програмата независимо от нейния ефект ?
Сменянето е закономерно. Стигне ли се до застой - задължително трябва смяна, а може и преди застоя да се прави смяната.
Аз от вече близо пет месеца не си сменям програмата. Просто въртя упражненията, които не са основни. Всяка тренировка правя по 1-2 базови и различни други упражнения.
Не я спирам(тренировката), защото продължава да дава ефект.
И докато не спре или забави твърде много - не мисля да я сменям.
Но не е проблема да я смениш при желание и да видиш как ще ти се отрази :)
Минимумът според мен необходим за да разбереш дали една тренировка дава или не дава ефект е 1,5-2 месеца.
13.09.04
15:23
Всеки сам трябва да усети кога дадена програма вече не ефективна за него,аз лично сменям програмите на 6-8 седмици(зависи от програмата).Единствено при тренировките за “релеф” мога да си позволя да тренирам по една програма 10-12 седмици, но за да стане това програмата трябва да е внимателно подготвена в противен случай може да се стигне до нежелани резултати.
Има един много важен пинцип при работата за маса а именно да поддържаме мусулите си в постоянен стрес и да им усигурим, след това, добро възтановяване.
Няма смисъл да си сменя6 програмата ако тя работи добре! смени я само ако ве4е не дава добри резултати!
14.09.04
08:40
Точно това исках да кажа...
За жалост при мен не работат за повече от 8 седмици :( , но това си е при мен :lol: