26.06.06
21:05
Здравейте!
става дума за едно от най-базовите упражнения.
Бутане от лег за гърди.
Въпроса сега е следния: колко надолу пускате да слезе щангата??
Сега аз я пускам докато се полуичи прав ъгъл в лактите ми и пак си я избутвам нагоре.
Но това най-долно положение ми е на няколко см от гърдите.
Но пък ако я пусна до долу, тоест докато допре леко гърдите имам чувството че вече минавам в противоположното движение
и усещам как се натоварва гърба вместо гърдите.
(същото се отнася и за изпълнение с дъмбели. До възможно най-долу ли пускте тежеста или до прав ъгъл в лактите??)
Еми пускаи до толкова колкото смяташ че се натоварваш и правиш чисто движението.Мускула трява да има максимално разгаване и згаване за да може максимално да се натовари !!!
Докато докосне контролирано гърдите (не да се удари със сила, а да докосне леко). С дъмбелите също вътрешните дискове се докосват до гърдите или рамото и после бутам нагоре.
наскоро гледах филма на рони колман в който ми направи впечетление едно много интересно нещо във всяко движение крайната горна фаза липсваше , от там реших да опитам и ефекта беше невероятен стрес на мускула - примерно при лежанката - изпъване на ръцете само при взимане и оставяне на лоста - а относно долната точка аз винаги докосвам гърдите с лоста
Това го прави най - вече за да не заключва лактите и съответно, за да си пази ставите.
И аз доста често не доизпъвам ръцете на 1 - 2 см в горно положение. Така се получава непрекъснато напрежение в мускула, защото като изпънеш ръцете, цялата тежест отива на ставите и мускула си почива.
Пускам леко да ми опре лоста гърдите, но не и да падне цялата тежест в/у тях.
[quote author=“cleaner”]... крайната горна фаза липсваше...
[quote author=”Петко К”]Това го прави най - вече за да не заключва лактите и съответно, за да си пази ставите.
...
Това за ставите е много полезна информация.
Това го прави най - вече за да не заключва лактите и съответно, за да си пази ставите.
И аз доста често не доизпъвам ръцете на 1 - 2 см в горно положение. Така се получава непрекъснато напрежение в мускула, защото като изпънеш ръцете, цялата тежест отива на ставите и мускула си почива.
ами аз лично мисля че трябва да е на един,2 см от гърдите по същата причина - да се запази напрежението
01.07.06
06:18
ами аз пък не мисля !
първо не мисля .че съществува човек който може да прави гръб с повдигане от лег или да прави гърди с набирания !!!!!
стига глупости дърпащи мускули бутащи мускули ... кой какъв е !
второ рон колман прави по този начин движенията за да поддържа високо ниво на интензивност !!!!
трето това със ставите е ама адската изродия направо не знам .... къде е по-голямо натоварването при dumbell shoulder press в лактите или в раменете ! а ако по този начин си предпазва рамнете , които са доста по-капризна и проблемна става от лакътната ... е туй е вече наука ! не знам само как ще си починат мускулите ти като имаш примерно 150 кила на щангата !!!
все си мисля че подходящите минерали вършат в пъти по-добра работа за ставите от това дали задържаш 1 секунда в изходна позиция или не !
да и аз правя по този начин , защото има доста по-добро изцеждане на мускулите и много по-качестена концентрация над самото движение /форма на изпълнение , дишане и тн./
и да , винаги щтангата опира в гърдите !
за да не пускам нова тема....вижте снимката отдолу..не ви ли се струва че арнолд е хванал доста широко? Аз хващам по тясно...а размаха на ръцете ми е доста... 211см. ако трябва да съм точен..:-/ дали да не се разчекна и аз повече?!
http://www.criticalbench.com/images/bodybuilders/Arnold2-2.jpg
[quote author=“Steve”]за да не пускам нова тема....вижте снимката отдолу..не ви ли се струва че арнолд е хванал доста широко? Аз хващам по тясно...а размаха на ръцете ми е доста... 211см. ако трябва да съм точен..:-/ дали да не се разчекна и аз повече?!
http://www.criticalbench.com/images/bodybuilders/Arnold2-2.jpg
Ами по принцип е по-трудно , тоест по натоварващо при този хват. Но трябва полека да стигнеш до толкова широк такъв. Риска от контузии е много голям,особено при повечко килограмки на щангата, а и рамото влиза доста!
е за кво да има по голям 6анс от контузия само питам щото сум доста начинаещ