28.06.06
19:15
Значи знам че има доста теми за тичане но по точно искам да попитам:
Тичане сутрин към 10 да кажеме по добре ли е от тичане следобед към 16 , смисъл такъв по добре ли е сутрин да се тича или няма никакво значение? И ако се тича примерно 40 мин. ситрин и 40 мин. следобед добър ли е вариана и по оптимални ли са 1 път сутрин и 1 път следобед от колкото 1 час тичане следобед ?
С две думи 2х40 сутрин и следобед по-добре ли е от едно тичане следобед едночасово ?
Сутрин е най-добре, нивото на инсулина е най-ниско и се горят повече мазнини.
Сутрин ->кардио на гладно-> белтъчно хранене и чак след това въглехидратно хранене (бавни).
10часа е адската жега, ставай и бягай рано 07.00 :)
7:00 не е ли твърде рано пък? Аз през лятото ще тичам към 8:00 за да мога до 9:30 да съм закусила и после да съм готова да ходя по задачи (напрегнато лято ще е...)
Да да, ако можеш и в 5 ставай да будиш петлите... :lol:
Не забравяйте, че е оферта и да се спи от време на време. Лятото ако ставаш в 6, че да отидеш да бягаш, значи имаш проблем с нощния живот. :P
След цял срок лягане в 1 и ставане в 6 няма да ми направи особено впечатление, но на нормално спящите хора би трябвало да им направи...
ПП Чудя се как съм още жива... Само 5 часа сън и яко учене за даскало... Пък и фитнес на всичкото отгоре... Сигурно съм някъв киборг
29.06.06
01:07
Е вечерното тичане много по неефективно ли е от сутрешното?Аз всяка вечер , 1 почивка обикновено в Сряда ,тичам около 9:30 вечерта по 2,5-3 километра.Има ли смисъл да измествам тичането сутрин?
29.06.06
02:55
шегата на страна ама като съм от 9 на работа, ставам в 5.30 да въртя педалите
02.07.06
14:04
Вмесо в 7 тичай в 8. Според мен ще ти е по-приятно, пък и ще можеш да си поспиш.А второто го истегли за 18.00.
Първото да е около 30-40мин, а второто час. Най-важно е да си прецениш възможностите :wink:
Логически
сутрин гориш мазнини (защото все още не си заредил с въглехидрати), а вечер гориш калориите (които си поел през деня и не сваляш директно мазнини)
[quote author=”|Chosen|”]Логически
сутрин гориш мазнини (защото все още не си заредил с въглехидрати), а вечер гориш калориите (които си поел през деня и не сваляш директно мазнини)
ако не си ял 3-4 часа преди кардио тренировката и си на отрицателен калориен баланс си гориш мазниники дори и вечерта (макар и тогава метаболизма да е по-бавен)
През деня не е желателно да имаш такива периоди от 3-4 часа, през които не си ял ;-)
уфф ти нали си най-големия професор тука всичко знайш, аз повече няма да пиша в тоз форум, само професори са извъдехте за 1 месец тука ...
Много малко знам даже, но знам това, което ми трябва:
[quote author=“bb-team.org”]Как да разпределим приема на храна в НВД?
Приемът на храна при НВД става на равни интервали от време, на всеки 2 до 3 часа и може да включва 5 до 7 хранения, в зависимост от необходимия белтък за деня.
Не си хаби нервите за глупости.
Със здраве!
А колко време след като съм станал е най-ефективно ? Щото веднага няма да стане .... Ако ставам в 9 и тичам в 10 ?
[quote author=“bb-team.org”]1. Време - кога е най-подходящото време за кардиотренировката?
Сутрин на гладно - най-ефективното време за кардио тренировка е сутрин на гладно - това се дължи на ниското съдържание на глюкоза в кръвта и на гликоген в мускулите. Нощем мускулите изразходват почти само мазнини, за да запазят глюкозата за мозъка. Нивото на инсулина е много ниско, а това на глюкагона е високо. Получава се засилено изгаряне на мазнини. Когато след аеробна тренировка изядете закуската си, по-малко мазнини от нея се отлагат. Това е отличен начин да намалите съдържанието на мазнини в храната. Засиленото топене на манини се запазва и по-късно през деня. Сутрин температурата на тялото и пулса ни са понижени. При кардиодейност сутрин на гладно се повишава метаболизма за целия ден. Което показва, че сутрешната кардиодейност, ускорява топенето на мазнини през целия ден.
През деня - По-късно през деня също би могло да се постигне подобна ефективност при спазване на правилен хранителен режим. Ако преди кардиотренировка сте приели храни богати на протеин и аминокиселини, това би предпазило тялото от катаболни процеси. Но приемането на мазнини или въглехидрати преди аеробната тренировка би намалило ефективноста и.
Преди тренировка - лека аеробна дейност преди тренировката с тежести винаги е добро решение. Но интензитета и продължителноста които са необходими за изгаряне на мазнини биха попречили на трупането на мускулна маса и сила.
След тренировка - кардиото след тренировка не е опасно за вашите мускули и сила. По време на тренировката с тежести се изчерпва запаса от гликоген в мускулите и по този начин се увеличава ефективноста от аеробната тренировка. Недостатък е че след тренировка за крака, краката са прекалено уморени за да издържат и на кардиотренировката.
В нетренировъчен ден - ако правите кардиото в нетренировъчен ден, увеличавате дните от седмицата в които тренирате и по този начин се ускорява метаболизма в покой. Също така многото тренировки в един ден могат да доведат до повишено ниво на катаболния хормон кортизол.
@|Chosen| - успокой малко топката, много инфо ти се е насъбрало, обработи го :wink:
Значи да обобщя : Тичам сутринта 40 мин. след час час и нещо си прая една салата (4 домата 1 краставица и бучка сирене ае шопска салата :) ) друго не ям и към 18:00 - 18:30 тичам 1 час ? Добре ли е мисля че 2-те тичания компенсират бучката сирене ? (салата без сирене не ми го давайте тоя вариант)
[quote author=“KOBAKA”]Значи да обобщя : Тичам сутринта 40 мин. след час час и нещо си прая една салата (4 домата 1 краставица и бучка сирене ае шопска салата :) ) друго не ям и към 18:00 - 18:30 тичам 1 час
Лично мнение - правиш глупост.
Човече земи се обоснови.... “правиш глупост” ми кажи си мнението ква е логиката в това ти и зказване ....
На мен ми харесва ама вземи махни салатата и сиренето и всичко става перфектно :lol:
п.п- вземи изчети всичко което е възможно за храненето като почнеш тук http://www.bb-team.org/nutrition/
[quote author=“KOBAKA”]Човече земи се обоснови.... “правиш глупост” ми кажи си мнението ква е логиката в това ти и зказване ....
1.Прочети за НВД
2.Как може цял ден да караш на салата(и)?
Ако махна салатата и сиренето и ще ям вода.... това се води диета само на салата така че...
Те момчетата ти обясниха, че не бива да поддържаш такава диета, защото ще си скапиш организма. Само на салати ще умреш от глад и ще си стопиш мускулите, които си градил с толкова труд. Организмът ти ще привикне към ситуацията. След някой друг ден ще речеш да хапнеш, но организмът ти ще се усети, че утре може пак да гладува и ще складира енергийни източници (под формата на мазнини) - така в един момент ще се окаже, че килограмите ти са отново същите, мускулите ти ти няма, метаболизмът ти е забавен... а не дай Боже и да имаш по-сериозни последствия от гладуването.
Прочети всички материали и дето ми вика на мен Emzo гледай да ги осмислиш. Само тренировки и никаква храна не е вариант.
А така е друго сори тогава ! Аз мислех че ми говорат че това е много ядене и не правя нищо... ще вида как ми приема промяната организъма и ще преценя и ще гледам какво сте писали все пак ;) Благодаря на всички ако има още мнения ги пишете :)
05.07.06
16:11
То всичко си е до човека ама наистина само с една салата внимавай да не получиш някой припадък при тичането от разхода на толква енергия и преумората ,защото ми се вижда нечовешко с една салата да се правят 2 пъти по 3-4 километра на ден( или там по20-30 или 40 мин).
Добре внимавам почнах по 2 салти да ям :) А ефект си има около 5-6 сантиметра и вече 5-6 кила :D
Няма какво да уча щом има ефект нищо друго не е важно ;) Питах за тичането и съм си екстра :P 8)
Сваляне на всяка цена? И до кога ще сваляш и няма ли да качиш за 2 дена всичко обратно, като този фен:
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=17361
Ти си прецени.
ахаха за 2 дена не може да качиш всичко абсурд;) а и когато съм отслабвал и съм ял никога не съм качвал бързо тва са бабени диветини.... А и не може да качиш 6 кила като не ядеш ;) Иначе мс за съветите :)
13.07.06
02:54
Задавал съм същия въпрос на баща ми - хубаво ли е да се тича сутрин?
Отговорът беше “Ако искаш да умреш от инфаркт преди да си навършил 50.”
Като оставим сарказма настрана той е лекар и ми обясни защо е така. Каквато и да било тренировка се прави минимум един час след като си се събудил, тъй като сърцето(а и целия организъм) има нужда от време, за да “се събуди”. Затова няма значение кога е кардиото - сутрин или следобед важното е, да е минимум час след като си се събудил. Най-добрия вариант е по средата между ставането и лягането, когато организма е на 100%.
13.07.06
10:33
странна работа
имам чувството , че всеки казва различни неща и толквоа се обърквам, че в крайна сметка полагам толк мн усилия, а резултат - абе, не никакъв, ама да кажем незадоволитен :evil:
Е тои баща ти много научно се е изразил, даже някои думи едвам ги разбирам. Така пишеше в някои негов учебник или кво? Що не вземеш да питаш баща ти малко да се аргументира, защото току що скъси живота на повечето потребители в тоя форум.
cranberrry нали знаеш всеки луд с номера си. Седиш, четеш рабираш на кои потребители може да имаш доверие и така. Другия вариант е да си намериш треньор
Решението е да се аргументира всеки, който има претенции, че дава пълен и достоверен отговор.
Да не се мислиш за безсмъртен :)