04.07.06
00:25
Нужно и необходимо ли е да минавам първо през тренировка за начинаещ и после да започвам с по-тежка тренировка или да си почвам с тежката?
Как ще има по-бърз ефект?
Аз съм ходил в фитнес център около 10 пъти но цяла зима като не можехме да гребеме бяхме в една зала където или тичахме или гребахме по един странен начин в едно като басейн или правехме сила като тренировката с вангите беше:
лежанка , клекове с щанга , изтегляне до гърди , чукчета , раменна преса , кофички , лицеви и коремни и така сека седмица по 3-4 пъти и така мога ли да почна с тренировка за напреднал а не тепърва за начинаещ?
Ще има ли проблем?
Чакам отговор защото искам ефект върху фигурата си като мускул колкото може по-бързо а като ми кажете какво да правя после пък ще ви кажа и каква тренировка съм си измислил.
Мерси предварително!!!
Според мене това трябва сам да го усетиш.Пробвай първо с тренировка за начинаещи(около 1 месец) и ако я чувстваш лека премини на по-тежка :wink:
Щом си гребещ, значи имаш някаква основа. Според мен трябва да започнеш с ето таз програма :arrow: средно-напреднали (тренировъчен опит - 3 - 9 месеца) – тридневен сплит
ОК!
Спирам се на ТАЗИ програма и започвам с нея.
Мисля да седя на нея не повече месец не повече щото ми се струва лекичка.
После смятам да се захвана с ТАЗИ програма.
Така ще имам ли сигурен и бърз ефект?
Значи аз не съм визуално здрав но силата си я имам и мисля че ще мога направо да почвам с ТАЗИ програма.
Но сега искам да си оформя тялото защото какъв е смисъла да имаш сила а тялото ти да изостава . . .
Сега мерките са ми:
Лява ръка:22 см | Стегната : 25 см
Дясна ръка:23 см | Стегната : 26 см
Талия:70 см
Гръден кош:79 см
Китка:17 см
Глезен:24 см
приятелю с тези мерки мини 2-3 месеца през обща тренитовка за начинаещ и после мини на сплитове
между другото тренировката на начинаещия е една доста тежка тренировка но е лека докато вдигаш с малки кица - :wink:
05.07.06
13:44
Абе едва ли имаш много мускулна маса-тренирай поне 2 месеца с тренировка за начинаещ,да се постегнеш малко,после чак мини на сплитове.
е добре де сега последно с тренировка за средно напреднали ли да се заемам или за абсолютно начинаещ?
05.07.06
15:33
начинаеши :wink: всеки тръгва от там нз къв ти е проблема :lol:
Лява ръка:22 см | Стегната : 25 см
Дясна ръка:23 см | Стегната : 26 см
мг се мерят стегнати не в състояние на покой :P
тренировката за начинаещи е най-вече за да се научи човек на правилно изпълнение на упражненията.килограмите не са най-важното
и искаш трен за напреднали, на мен рацета са ми наи слаби като големина и релеф и раката ми е 32 аз съм на сплит за начинаещи ама не от тук виж 1гърди корем 2 крака, рамо3 рес 4 гръб,трапец 5 бицепс,трицепс,предмишница 6,7 рес блъской по тая или по някоя от тука за начинаещи ама не още за напреднали
тоя сплит дето му даде сигурен ли си че е добър -според мен хич нее добре да прави гърди и веднага след това рамо-и 2те натоварват трицепса , същото е с гърба и бицепса
Абе човек, заеми се с тая за средно напреднали дет ти показах в предното си мнение. Ако искаш можеш да направиш първо 3-4 общи тренировки и тогава да я почнеш :roll:
Абе човек, заеми се с тая за средно напреднали дет ти показах в предното си мнение. Ако искаш можеш да направиш първо 3-4 общи тренировки и тогава да я почнеш :roll:
ок така и ще направя!
айде пожелайте ми успех утре съм на фитнес :lol:
от висок обем и средни килограми(средна интензивност) към по-малък обем и по-тежки килограми(висока интензивност).
Колкото по - бавно напредваш по тази траектория, толкова повече/по-леко би задържал пиковата си сила след края на цикъла.
Не бързай да се втурваш веднага с тежките тренировки. Небостъргачите са с много солидни основи. :)
[quote author=“FLY”]тоя сплит дето му даде сигурен ли си че е добър -според мен хич нее добре да прави гърди и веднага след това рамо-и 2те натоварват трицепса , същото е с гърба и бицепса
е добре ко лошо има да тренира след гърди рамо ?
ми и 2те натоварват трицепса и няма почивка за него , същото е положението с гърба и бицепса
добре ама какво предлагаш като имаи предвит че искам да тренирам бицепс трицепс в отделен ден :)
по-добре е гърди с трицепс и гръб с бицепс и 3ти ден рамо и крака
а също може и тази http://www.bb-team.org/training/000157.php
[quote author=“FLY”]по-добре е гърди с трицепс и гръб с бицепс и 3ти ден рамо и крака
а също може и тази http://www.bb-team.org/training/000157.php
При нея е точно обратното, както и при повечето програми, май. :)
08.07.06
01:25
Аве за начинаещ се брои човек, трениращ по-малко от месец , след това идваше нещо друго, но за напреднал си мисля, че трябва да мине към година и половина. Това е като със стероидите - тренираш 2 месеца-йде почвай бианабола. Така и нашия пич: утре отивам на фитнес за 1 път - взимам програма за напреднал. Аве аре по-спокойно, евала му на човека за големия ентусиазъм и мерак , ама аре да не се исхвъргаме като ч...я на песък. Този сплит ми се струва труден като имам 2 години стаж в зала.
Аз гласувам за абсолютно начинаещи.
Преди малко гледах програмата - ще ти разгони фамилията, но и ще изстиска възможно най-много от теб.
Ако ще го правиш по схема и както трябва, прави го ОТ - ДО. :)