малко хелп с едно-две упражнения

03.07.06
19:42

Сигурно изглеждам много некомпетентен но може ли някой да ми обясни малко по-подробно упражнението “разтваряне с дъмбели встрани” защото прочетох сайта но пак не съм 100% сигурен как да го правя правилно.
И btw, разликата между “повдигане на щанга от полулег” и “раменни преси с щанга пред гърди” само във ъгъла на лежанката ли е? Защото ми изглеждат малко сходни упражненията.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 13:15.

03.07.06
21:02

Много е просто разтварянето с дъмбели встрани. Зимаш едни МАЛКИдъмбелчета, заставаш прав като ги държиш отстрани на тялото и започваш бавно да ги повдигаш нагоре като гледаш да не сгъваш  лактите много, ама да не са и абсулютно прави. Прави го бавно, за да усещаш как работи рамото. Като стигнеш положението ръцете ти да са успоредни на земята задръж малко и пак бавно върни в начално положение.

Вторият ти въпрос обаче е верно тъп :wink:

03.07.06
21:36

Знам че и 2та ми въпроса не са много умни ама какво да се прави, предпочитам да се изложа малко отколкото да правя някое упражнение грешно  :wink: Само дето в случая доста се изложих... и 2те упражнения ги знам, само дето обикновено правя раменни преси с щанга зад врата и затва се обърках малко...
btw, я ако някой прави “Тридневен сплит за покачване на маса (за напреднали) - Вариант I” да си каже мнението за нея щото нещо първия ден ми се вижда малко тегав, много упражнения се събират  :?

03.07.06
21:44

Ако си наистина напреднал няма да ти се стори тегаво в залата. То е измислено. :)

03.07.06
23:11

за разтварянето питай някой от залата по-добре ....

08.07.06
21:18

а за кво питаш за сплита за напреднали то са почва от тия за начинаещи

разликата в двете упражнения е натоварването на различни мускули

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1