09.07.06
12:09
Значи тази година правя 17 години и тренирам малко повече от година, но много сериозно. До сега винаги съм тренирал по 5 дни в седмицата и то с не малко повторения и имам що годе добри резултати, но гърбът ми изостава доста :( Та наскоро направих почивка от 2 седмици и половина и забелязах, че вместо да смъкна малко или да остана на същото ниво, аз покачих мускулна маса и станах по- релефен :shock: Мисля, че досега се претоварвах, но пък ако правя по кратки тренировки не чувствам че съм натоварил дадения мускул както трябва... сега мисля да тренирам 4 дни (през ден) и да се мъча да правя по- малко серий, но с повече килограми и по- малка почивка :? Друга алтернатива е да не тренирам отделно всяка група, а да ги смесвам, но не знам как ще ми се отрази...Вие какво мислите и каква програма ще ми препоръчате? Пия амино киселини и Giant Mass 4100 на Universal :wink:
програми бол гледай да тренираш така, че всяка мускулна група да я започваш ненатоварена! и отпочинала!, както и да се възстановяваш добре
Значи ето я сегашната ми програма:
Понеделник - Гърди, корем
Вторник - Гръб (без гребания и тяга)
Сряда - почивка
Четвъртък - Рамо, корем
Петък - Бицепс, трицепс
Събота - Гръб (това което не правя във вторник), Крака
Неделя - почивка
А ето каква мисля да почвам:
Понеделник - Гръб, корем
Вторник - почивка
Сряда - Гърди
Четвъртък - почивка
Петък - Ръце, корем
Събота - почивка
Неделя - Рамо, крака
Не правя гърди в понеделник, защото в деня след като правя рамо ми е кофти на лежанката... :? Та как ви се струва? Краката малко в неделя може да ме домързява, но не измислих по- добро решение... И още нещо! Дали ще може да наваксвам с гръб, ако го правя веднъж седмично и кои упражнения препоръчвате за бърз разтеж :?:
Не пускай подканки !!! Ако някой иска ще ти отговори !!!
ASTOR
10.07.06
19:02
[quote author=“NewSpot”]Значи ето я сегашната ми програма:
Сряда - почивка
Четвъртък - Рамо, корем
Петък - Бицепс, трицепс
Неделя - почивка
Понеделник - Гръб, корем
Вторник - почивка
Сряда - Гърди
Четвъртък - почивка
Петък - Ръце, корем
Събота - почивка
Неделя - Рамо, крака
Не правя гърди в понеделник, защото в деня след като правя рамо ми е кофти на лежанката... :? Та как ви се струва? Краката малко в неделя може да ме домързява, но не измислих по- добро решение... И още нещо! Дали ще може да наваксвам с гръб, ако го правя веднъж седмично и кои упражнения препоръчвате за бърз разтеж :?:
Гърбът ти изостава защтото не използваш щанги !!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРАВИ И ТЯГАТА И ГРЕБАНЕТО ПРАВИ ГИ КАТО БАЗАОВИ сега остави тия скрипци прави тези упр. по 4 сери и щте има ефект !!! Тези упрж. с Набиране пред гърди и как да ти кажа гърбя нама наиин да не расте :wink:
[quote author=“gazareto”][quote author=“NewSpot”]Значи ето я сегашната ми програма:
Сряда - почивка
Четвъртък - Рамо, корем
Петък - Бицепс, трицепс
Неделя - почивка
Понеделник - Гръб, корем
Вторник - почивка
Сряда - Гърди
Четвъртък - почивка
Петък - Ръце, корем
Събота - почивка
Неделя - Рамо, крака
Гърбът ти изостава защтото не използваш щанги !!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРАВИ И ТЯГАТА И ГРЕБАНЕТО ПРАВИ ГИ КАТО БАЗАОВИ сега остави тия скрипци прави тези упр. по 4 сери и щте има ефект !!! Тези упрж. с Набиране пред гърди и как да ти кажа гърбя нама наиин да не расте :wink:
Момчето е на 17,а ти го караш да прави тяга,вярно е че е идивидуално,но имам познати,които почнаха с мен да тренират и бяха 4 см по-високи от мене и правиха тяга,но аз не...Сега аз съм с около 8 см повече от тях.Доказано е,че тягата смъква разстежа поне с 2-3 см.
А да не говорим за клековете...
[quote author=“gazareto”][quote author=“NewSpot”]Значи ето я сегашната ми програма:
Сряда - почивка
Четвъртък - Рамо, корем
Петък - Бицепс, трицепс
Неделя - почивка
Понеделник - Гръб, корем
Вторник - почивка
Сряда - Гърди
Четвъртък - почивка
Петък - Ръце, корем
Събота - почивка
Неделя - Рамо, крака
Много благодаря за отговора, ще опитам да наблягам на базовите упр.
А това наистина верно ли е с растежа??? Аз пак ще си ги правя тези упражнения де, че така с малък гръб е смешно и тъпо :cry:
10.07.06
23:25
[quote author=“djpetko”][quote author=“gazareto”][quote author=“NewSpot”]Значи ето я сегашната ми програма:
Сряда - почивка
Четвъртък - Рамо, корем
Петък - Бицепс, трицепс
Неделя - почивка
Понеделник - Гръб, корем
Вторник - почивка
Сряда - Гърди
Четвъртък - почивка
Петък - Ръце, корем
Събота - почивка
Неделя - Рамо, крака
Момчето е на 17,а ти го караш да прави тяга,вярно е че е идивидуално,но имам познати,които почнаха с мен да тренират и бяха 4 см по-високи от мене и правиха тяга,но аз не...Сега аз съм с около 8 см повече от тях.Доказано е,че тягата смъква разстежа поне с 2-3 см.
А да не говорим за клековете...
Тези упражнения ако се практикуват от начинаещти кат него се прават с минимални тежести няма никакъв проблем !!! :wink: Въпреки че за тягата е малко кофти работата...
За тягата специално съм правил и се старая да я правя супер чисто и с изправен гръб, тей че това не е проблем, ама все пак... ако искам да наваксвам гръб (а аз искам бая :D ) 1 или 2 пъти седмично да го правя?