09.07.06
22:40
Значи искам да споделя с вас как да си поръчвате по-евтини добавки. Аз вече направих втората си поръчка от Bodybuilding.com и съм много доволен. Първата ми пристигна миналата седмица и току що направих втора. Значи добавките са на много по-достъпни цени, а за да си поръчате ви трябва само една дебитна карта.
Ще ви дам няколко примера: 10 паунда 100%уей на Оптимум(който току що поръчах) заедно с пощ. разходи ми излезе 66$, което е някаде към 100 лева за почти 5 кила протеин. Значи по груби сметки 21 лева за кило. Купих си и Supercuts 3 на universal които са към 15 долара, 60 табл. по 1гр пируват за 20$ и 1кило глутамин за 25$. Ако цените ви се виждат приятни четете надолу.
За каратата - както знаете по интернет се пазарува с кредитни карти и ако сте се опитвали да го правите може би сте се разочаровали защото повечето карти в България не стават или са прекалено скъпи за подръжка и т.н. но в ДСК прелагат една карта Виза Спейс, която е кредитна карта, но всъщност банката се разпорежда с нея като с дебитна (първо внасяте пари после си ги харчите), която може да си я направи всеки пълнолетен гражданин, а подръжката излиза 25лв на година, а таксата за международна транзакция ако не се лъжа е 2$ + 1 % от стойността на покупката.
За начина на купуване да ви обясня - значи по принцип БГ я няма в страните, до които доставят по принцип, така че ще трябва да поръчате по email или директно на оператор от сайта (отивате в store—> Contact Us и там има един бутон за чат с оператор, ако има такъв), Аз лично предпочитам втория вариант.
Има и още нещо - За митото и ДДС-то. По принцип знам че за поръчка над 100$ се плащат по 20% ддс и мито, но при моята поръчка такова нещо нямаше (тя беше към 160 без шипинг)и си взех колета направо от пощата. Забави се малко, защото я бяха спряли на митницата, но като говорих с оператор тя каза че ще прати някакъв опис на пратката и след 2-3 дни беше при мен. Така че не мога да ви кажа дали по принцип се избягва това нещо или на мен ми е провървяло.
Надявам се тази тема да бъде полезна на някого и да остане по-дълго време актуална зая да се вижда от всички.
09.07.06
23:24
Е как пък ти излезе 66$... Операторката вика че International Postal Service(7-14Days) ми е единствения избор,като за Optimum 100% Whey Protein, 10 Lbs., Gold Standard Strawberry го изкарва 39,99$...
Де да знам, не виждам нищо за кредитни карти...
09.07.06
23:46
да и на мен толкова ми го изкарва обаче като го поръчах беше 10 $
10.07.06
00:55
Това е доста интересно... Трябва да се разучи.
10.07.06
01:21
dickhead - браво за усилията. А за колко време пристигат?
А да и за картата - аз нямам трудв договор ще ми издадат ли?
10.07.06
01:41
[quote author=“dickhead”]да и на мен толкова ми го изкарва обаче като го поръчах беше 10 $
Между другото, 10 долара за 10 либри ми се струват малко както и да го погледнеш. На мен една книга ми излезе 14 долара доставката от САЩ...
10.07.06
02:06
знам че е малко 10$ за 10 либри, но втория път толкова ми взеха. а първия за няколко кутии които тежаха 4,5кила ми взеха 26 долара за доставака. може би защото купувам за 2 път.
а за картата не ти трябва друг договор. Ако искате изчакайте докато си получа пратката да видим дали ще плащам мито за да не подведа някой.
Как ги поръ4ваш на тези цени? Аз поръ4вам от 1г. и такъв шипинг няма! Ина4е за митото си прав няма, не знам защо.
10.07.06
10:10
ти директно на оператора ли ги поръчваш или по друг начин?
10.07.06
15:59
Като казваш оператор, онзи чат в CONTACT US ли имаш предвид ? Аз когато и да съм погледнал, все няма никой онлайн там....
10.07.06
17:10
В по-късните часове има.
10.07.06
17:13
Заради часовата разлика е :wink:
Не на оператора, правя си поръ4ката / между другото е голяма игра защото понякога за едни ръкавици шипинга се ка4ва доста/, пиша си адреса и плащам. Да няма някаква разлика в цените с оператор, въпреки 4е не ми се вярва ?! П.С. Между другото има и друго място с по евтини цени, но нещо там ме съмнява малко.
12.07.06
19:47
значи доствката си е толкова - 40 долара за около 5 кила. На мене така и не ми обясниха защо са ми взели по-малко.
13.07.06
01:26
[quote author=“dickhead”]прелагат една карта Виза Спейс, която е кредитна карта, но всъщност банката се разпорежда с нея като с дебитна (първо внасяте пари после си ги харчите), която може да си я направи всеки пълнолетен гражданин, а подръжката излиза 25лв на година, а таксата за международна транзакция ако не се лъжа е 2$ + 1 % от стойността на покупката.
В ЦКБ има ВИЗА гарантирана и тя е без такса за подръжка, но има има минимален остатък 50$. Все пак е по-на сметка.
26.07.06
12:12
dickhead - получил си вече 1пъут неща от bodybuilding.com, така ли?! :roll: