11.07.06
11:25
Искам да попитам какви са нагласите сред трениращите: как според вас е по удачно да се тренират ръцете: бицепс и трицепс в една тренировка /като има ли значение и какво, с коя точно група се започва/ или пък отделно в различни тренировки с комбинация с по-големи мускулни групи / гръб и гърди/ ?!
[quote author=“Herzog”]Искам да попитам какви са нагласите сред трениращите: как според вас е по удачно да се тренират ръцете: бицепс и трицепс в една тренировка /като има ли значение и какво, с коя точно група се започва/ или пък отделно в различни тренировки с комбинация с по-големи мускулни групи / гръб и гърди/ ?!
Ми попринцип според мен е по удачно в една тренировка да се комбинират голяма и малка мускулна група , но то си е и до човека
11.07.06
12:40
Въпреки че не съм тренирал много време ръце в един ден ( само 1 месец ) мисля че варианта да са в един ден е по-добър.Преди правих Гръб и бицепс и Гърди и трицепс и определено както уж ръцете ми бяха добре започнаха да изостават и реших да мина на програма в която да мога да ги вкарам в един ден и мисля че тръгнаха напред и все пак зависи от човека , от изоставащите му групи , от масата и т.н. :)
Аз също ги тренирам в един ден и ефекта от тренировката е по-голям. Но мисля, че за да тренирaш ръце в един ден ти трябва поне 5-6 месеца опит (мое мнение).
11.07.06
15:13
Ако са ти изоставаща група ръцете - в един ден, ако ти изостават големите групи - може да ги комбинираш с малка.
11.07.06
16:36
[quote author=“Herzog”]Искам да попитам какви са нагласите сред трениращите: как според вас е по удачно да се тренират ръцете: бицепс и трицепс в една тренировка /като има ли значение и какво, с коя точно група се започва/ или пък отделно в различни тренировки с комбинация с по-големи мускулни групи / гръб и гърди/ ?!
аз ги правя в един ден но не съм убеден 4е това е наи-доброто. както казахо горе зависи от 4овека
Аз ги правя в една тренировка, като започвам с трицепс / не знам що, ама и без т’ва така е по-удобно май/.
Скоро ще трябва да ‘разхвърлям’ ръцете с други групи, ама засега така ми се струва доста добра системата. :)
11.07.06
19:13
Правя ги в един ден, започвам с трицепса, защото ми е изоставащ. Пробвал съм в отделни дни с големи мускулни групи, но задено ми допада повече. Усещането да не можеш да си свиеш ръката е готино :wink:
Аз ги тренирам по отделно. Тъй като имам 6 дневна тренировка и мога да си позволя да ги тренирам по отделно. Но вярно е, че е хубаво да се тренират антагонистите в един ден. Според мен това е по скоро въпрос на избор и на това как го чувстваш.
по принцип ръце е хубаво да се тренират в 1 ден , но трябва да се съобразиш с възможностите си се пак ...
13.07.06
20:28
Ако са в един ден напомпването е по-голямо и се получават яката стрии. Стриите се получават не толкова от растежа (1 см за 3-4 месеца), колкото от помпенето (1-2 см за 1 час и после пак спада с 1-2 см).
Аз правя бицепса с гърдите, а трицепса с гърба. Така не ми се изморява съответно бицепса или трицепса от тренировката голяма мускулна група в същия ден.
19.07.06
13:19
Zob Dog е прав трицепс и бицепс в един ден се претренират и само се напомпваш след половин час не ти остава нищо
19.07.06
13:31
[quote author=“_ZOB_DOG_”]Ако са в един ден напомпването е по-голямо и се получават яката стрии. Стриите се получават не толкова от растежа (1 см за 3-4 месеца), колкото от помпенето (1-2 см за 1 час и после пак спада с 1-2 см).
Аз правя бицепса с гърдите, а трицепса с гърба. Така не ми се изморява съответно бицепса или трицепса от тренировката голяма мускулна група в същия ден.
а аз така тренирам.
аз ги тренирам в 1 ден и се чуствам идеално! за 1 месец даже ги тренирах 2 пъти седмично! сега са по 41см висок съм 198см 101кг и мисля да продължа да ги тренирам 1 седмично в 1 ден бицепс+трицепс! винаги започвам с 3цепса (3 или 4 упр) и после бицепса (3 или 4 упр)
19.07.06
19:47
[quote author=“KickBoxEr``”]Zob Dog е прав трицепс и бицепс в един ден се претренират и само се напомпваш след половин час не ти остава нищо
Всичко е строго индивидуално. Вярно е, че напомпването е голямо и ако някой е предразположен към стрии за него това може би не е оптималния вариант - бицепс/трицепс. Но за тези проблеми си има кремове, мазила и т.н. А ако ръцете са ти изоставащи - това е най-добрия вариант да напреднеш в тази област.
19.07.06
21:59
И аз мисля, че е дочовека.Аз ръцете ги тренирам в един ден от много време насам и никога съм нямал стрии и не сам ползвал никакви мазила и такива работи.Ако почнат да ти излизат стрии почваш да ги тренираш поотделно :)
по здрави
19.07.06
23:14
Аз тренирам така
1-ви ден : гърди; бицепс; корем
2-ри ден : гръб; трицепс; трапец
3-ти ден : почивка
4-ти ден : кардио
5-ти ден : рамена; крака; корем
6-ти ден : почивка
Първи ден все едно тренирам цялата предна част на тялото, а втория ден задна част на тялото (гръб, трапец, трицепс).
Мисля, че така е доста ефикасно и се получава разтеж + напомпане и добре изглеждащо тяло :wink:
20.07.06
01:27
[quote author=“northshore`”]Аз тренирам така
1-ви ден : гърди; бицепс; корем
2-ри ден : гръб; трицепс; трапец
3-ти ден : почивка
4-ти ден : кардио
5-ти ден : рамена; крака; корем
6-ти ден : почивка
Първи ден все едно тренирам цялата предна част на тялото, а втория ден задна част на тялото (гръб, трапец, трицепс).
Мисля, че така е доста ефикасно и се получава разтеж + напомпане и добре изглеждащо тяло :wink:
Това е просто един съвсем нормален сплит. За добре изглеждащо тяло ти трябва и диета, и сън, и правилно изпълнение на упражненията. Нещата са комплексни, както винаги :) .
20.07.06
09:45
За изпълнението на упражненията - правилно ги правя, за съня - също, но ква диета ?
Аз също ги тренирам в един ден, това от около 3-4 месеца и за това време сложих 2см към ръката си. Преди ги правих в комбинация с голяма мускулна група, но нещо не се получаваше. Почвам с трицепс, не че ми изостава даже напротив по-добър е от бицепса, а защото ме кефи повече. С бицепса имам малко проблеми, тренирам го здраво но си стои един такъв дълъг и без никакъв връх :(. Някой преди мен каза, че е готино да не можеш да си сгънеш ръката - съгласен съм, аз по време на тренировка не мога да си пипна рамото.
Виж сега при всеки е индивидуално,аз спецялно раста повече,като ги правя с големи групи,демек отделно,но напоследък ми се налага да права ръце в една тренировка,пък и то нали и без това трябва да се разнообразява!
24.07.06
22:24
До скоро ги правех в една тренировка, но ми се получиха стрии. Препоръчвам да правиш голяма с малка мускулна група. При мен - гърди и бицепс, гръб и трицепс :)