08.07.06
01:07
Значи искам да направя малко промяна в комбинирането на мускулните групи в програмата защото отдавна тренирам по едно и също комбиниране.
1ден-гръб и трапец
2ден-крака и корем
3ден-почивка
4ден-гърди и рамо
5ден-бицепс и трицепс
Правя смяна основно заради това че досега бицепса и трицепса ми бяха в отделни дни , а взех да се чувствам че така не е добре и мисля че е по добре да са в един ден без да се делят.
Въпросът ми към вас е намирате ли някакви възможности за претоварване на мускул в програмата ми и ако някой е правил рамо и гърди в един ден да каже как му се е отразило и след 2-те лежанки има ли сили да си направи и предното рамо като хората.
Благодаря предварително на всички.
08.07.06
01:15
Гърди и рамо е стандартна и често срещана уместна комбинация. Лично на мен програмата ми харесва само реда на групите ми е малко е странен. Не си споменал коя група ти върви и коя не :? Сложи мускулите, които не ти вървят първи и тези които ти вървят-последни. За да има време мускула да се въстанови и да осъществи растеж.
Не разбрах едно: след петия ден ще почиваш ли?Защото ако не почиваш мисля, че няма да ти остане енергия за тренировката на гърба и трапеца ( която си е тежка по принцип).Така, че почини след 5тия ден и после пак от ден едно.
08.07.06
10:10
[quote author=“power_hammer”]Гърди и рамо е стандартна и често срещана уместна комбинация. Лично на мен програмата ми харесва само реда на групите ми е малко е странен. Не си споменал коя група ти върви и коя не :? Сложи мускулите, които не ти вървят първи и тези които ти вървят-последни. За да има време мускула да се въстанови и да осъществи растеж.
Не разбрах едно: след петия ден ще почиваш ли?Защото ако не почиваш мисля, че няма да ти остане енергия за тренировката на гърба и трапеца ( която си е тежка по принцип).Така, че почини след 5тия ден и после пак от ден едно.
Почивам след 5-я ден и гърба не ми варви !
08.07.06
14:27
За мен лично всичко е идеално в такъв случай, но аз лично не тренирам крака и корем в един ден щото не ми е интересно :wink:
09.07.06
16:25
Мерси за отговорите!
И все пак ще съм доволен ако някой друг също сподели мнението си :)
изкарах почти година с тази програма, но по друг начин бяха подредени през седмицата, и съм доволен.сега се мъча с един тридневен сплит, но както е тръгнало, скоро ще се върна на четиридневния
09.07.06
18:51
Мерси :) , ще пробвам и аз значи известно време с този вариант и дано д ане си преуморявам предното рамо с това гърди и рамо ;)
предното рамо можеш и да не го тренираш или само 2-3 серии с по-малки килограми да направиш
09.07.06
20:15
Ше пробвам и ще видя кво ше стане ;)
Комбинацията гръб и трапец не е хубава. Много голямо усилие получава гърба, а останалата част от тялото почива. Тренираовката наистина е много тежка и смятам, че комбинацията гръб и трицепс е по-добра. Така се натоварва не само гърба, но и част от ръцете.
[quote author=“hunter13”]Комбинацията гръб и трапец не е хубава. Много голямо усилие получава гърба, а останалата част от тялото почива. Тренираовката наистина е много тежка и смятам, че комбинацията гръб и трицепс е по-добра. Така се натоварва не само гърба, но и част от ръцете.
Защо да не е хубава.... като трапеца се натоварва доста при тренировка за гръб
10.07.06
15:12
програмата си е добре. каква е тренировката за гърба?
10.07.06
15:36
Набирания 4х8
Чукчета/придърпване на дъмбел/придърбване на хоризонтален скрипец - 4х 8-10
Мъртва тяга 4х8-10
Трапец .... 4х10
10.07.06
17:07
Набирания 4х8
Чукчета/придърпване на дъмбел/придърбване на хоризонтален скрипец - 4х 8-10
Мъртва тяга 4х8-10
Трапец .... 4х10
ами добре си е! даже супер, няма причина да не расте.
[quote author=“ASTOR”][quote author=“hunter13”]Комбинацията гръб и трапец не е хубава. Много голямо усилие получава гърба, а останалата част от тялото почива. Тренираовката наистина е много тежка и смятам, че комбинацията гръб и трицепс е по-добра. Така се натоварва не само гърба, но и част от ръцете.
Защо да не е хубава.... като трапеца се натоварва доста при тренировка за гръб
Ами именно там е работата. За мен е по-добре да го тренирам изолирано и така получавам по-добри резултати. Това е мое мнение :wink: не го налагам на никого.
10.07.06
22:16
Пич мани ги тия набирания и хвани скрипеца като мъж :wink: Щангата прави шампиона. Лоста прави изкълчвания,мазоли и просто е за хората целящи атрактивност :D :wink: 8)
10.07.06
23:14
Пич мани ги тия набирания и хвани скрипеца като мъж Щангата прави шампиона. Лоста прави изкълчвания,мазоли и просто е за хората целящи атрактивност
Нямам никакви претенции за разбирач ... ама мисля, че грешиш
[quote author=“power_hammer”]Пич мани ги тия набирания и хвани скрипеца като мъж :wink: Щангата прави шампиона. Лоста прави изкълчвания,мазоли и просто е за хората целящи атрактивност :D :wink: 8)
Скрипеца не струва пред набиранията.
11.07.06
10:30
[quote author=”Петко К”][quote author=“power_hammer”]Скрипеца не струва пред набиранията.
не съм съгласен... набирането е добре само за определен период от развитието. искам да попитам, какво става ако не мога да направя и едно набиране (познавам такива хора) или ако правя по 30… как да контролирам натоварването ?
При вариант 1 - ...с опити. :P
Вариант 2 - с тежести.
И скрипеца си има положителни неща...мхм.
Искам и скрипец. :?
[quote author=“bgtrener”][quote author=”Петко К”][quote author=“power_hammer”]Скрипеца не струва пред набиранията.
не съм съгласен... набирането е добре само за определен период от развитието. искам да попитам, какво става ако не мога да направя и едно набиране (познавам такива хора) или ако правя по 30… как да контролирам натоварването ?
Ако не можеш, тренираш на скрипеца докато почнеш да се набираш.
Натоварването го регулираш с добавяне тежест на колана, както правя аз.
11.07.06
11:01
[quote author=”Петко К”][quote author=“bgtrener”][quote author=”Петко К”][quote author=“power_hammer”]Скрипеца не струва пред набиранията.
Ако не можеш, тренираш на скрипеца докато почнеш да се набираш.
Натоварването го регулираш с добавяне тежест на колана, както правя аз.
не мисля че е по добре набиране, и добавяне на тежасти. лично мнение. освен това не може да се контролира ъгъла...
11.07.06
12:37
bgtrener и аз съм на мнението че много грешиш , скрипеца наистина не струва пред набиранията, в началото като тръгнах на фитнес правих скрипец и точно от там мисля че гърба ми изостана , започнах да правя набирания защото много хора ми казваха че са много добри и още от първата тренировка усетих страшно натоварване а на другия ден и мускулна треска , ако се правят както трябва с изпъчени напред гърди и да дърпаш без да се люлееш просто нямат равни. Можеби ако трябва релеф и нещо такова ще се наложи да дършаш скрипец , но за това немога да кажа защото не съм правил релеф досега.
Благодаря на всички за мненията които изказахте :)
11.07.06
12:49
[quote author=“Barcelona_FC”]bgtrener и аз съм на мнението че много грешиш , скрипеца наистина не струва пред набиранията, в началото като тръгнах на фитнес правих скрипец и точно от там мисля че гърба ми изостана , започнах да правя набирания защото много хора ми казваха че са много добри и още от първата тренировка усетих страшно натоварване а на другия ден и мускулна треска , ако се правят както трябва с изпъчени напред гърди и да дърпаш без да се люлееш просто нямат равни. Можеби ако трябва релеф и нещо такова ще се наложи да дършаш скрипец , но за това немога да кажа защото не съм правил релеф досега.
тази форма на изпълнение е много трудна за постигане на чисти 8-10 повторения (за един са много за друг малко килограмите на личното тегло). ако не се ползва читинг (клатене или помощ от краката и др.) то се доближава максимално до скрипеца.
11.07.06
15:27
[quote author=“bgtrener”][quote author=“Barcelona_FC”]bgtrener и аз съм на мнението че много грешиш , скрипеца наистина не струва пред набиранията, в началото като тръгнах на фитнес правих скрипец и точно от там мисля че гърба ми изостана , започнах да правя набирания защото много хора ми казваха че са много добри и още от първата тренировка усетих страшно натоварване а на другия ден и мускулна треска , ако се правят както трябва с изпъчени напред гърди и да дърпаш без да се люлееш просто нямат равни. Можеби ако трябва релеф и нещо такова ще се наложи да дършаш скрипец , но за това немога да кажа защото не съм правил релеф досега.
тази форма на изпълнение е много трудна за постигане на чисти 8-10 повторения (за един са много за друг малко килограмите на личното тегло). ако не се ползва читинг (клатене или помощ от краката и др.) то се доближава максимално до скрипеца.
Бе какво и да правиш неможеш да ме убедиш че скрипеца е по-добър от набиранията или колкото него. :)
11.07.06
15:29
:)
няма нужда.
11.07.06
16:55
[quote author=“bgtrener”]:)
няма нужда.
Така си е !
момчета кой от вас дърпа зад врат 90 и нагоре на скрипец - който го прави - да дава мнение - аз дърпам зад врат 90+ и понякога се лигава с набиране зад и пред врат за загряване
12.07.06
13:43
зависи колко кила си,ако си 150 кила ,не е супер ,че дърпаш 90 зад врат :)
12.07.06
16:32
набирането е основно упражнение и показател за сила и функционалност,ако правиш 20-тина набирания,ще дърпаш 90+ на скрипеца,но ако дърпаш на скрипеца толкова,а не можеш да направиш 20 набирания,значи мускулите ти не носят тежеста на тялото или с една дума си слаб...мое мнение ,не го натрапвам
на въпроса:Barcelona_FC
Значи искам да направя малко промяна в комбинирането на мускулните групи в програмата защото отдавна тренирам по едно и също комбиниране.
1ден-гръб и трапец
2ден-крака и корем
3ден-почивка
4ден-гърди и рамо
5ден-бицепс и трицепсПравя смяна основно заради това че досега бицепса и трицепса ми бяха в отделни дни , а взех да се чувствам че така не е добре и мисля че е по добре да са в един ден без да се делят.
Въпросът ми към вас е намирате ли някакви възможности за претоварване на мускул в програмата ми и ако някой е правил рамо и гърди в един ден да каже как му се е отразило и след 2-те лежанки има ли сили да си направи и предното рамо като хората.
тренирал съм рамо и гърди и според мен си е добре,няма проблем,но при мен много добре вървеше гърба със краката...не знам,при всеки е различно
12.07.06
22:53
Мерси , а когато тренираше рамо и гърди , отделно упражнението за предно рамо правеше ли ? Защото аз след тренировка за гърди имам мускулна треска на предното рамо и се чудя дали да правя упражнение за него или да правя направо средно и задно. Все пак наклонената лежанка я правя на наклон 45 градуса ..
13.07.06
09:32
Barcelona_FC
а когато тренираше рамо и гърди , отделно упражнението за предно рамо правеше ли ? Защото аз след тренировка за гърди имам мускулна треска на предното рамо и се чудя дали да правя упражнение за него или да правя направо средно и задно.
точно си ги усетил нещата,без отделно упражнение за предно рамо
13.07.06
12:22
[quote author=“x_man”]Barcelona_FC
а когато тренираше рамо и гърди , отделно упражнението за предно рамо правеше ли ? Защото аз след тренировка за гърди имам мускулна треска на предното рамо и се чудя дали да правя упражнение за него или да правя направо средно и задно.
точно си ги усетил нещата,без отделно упражнение за предно рамо
МЕрси :lol: :lol:
Ам..за наклонената лежанка, не ти ли е прекалено голям наклона, все пак при 45% е нормално рамото ти да отнася по-голямо натоварване.
Изтласкване от полулег(Dumbbell Incline Bench Press) - Наклонът е между 25 и 35 градуса. По този начин акцентът пада на горната част на гръдния мускул. Не повишавайте наклона, тъй като тогава акцентът ще се измести към предната и средната част на рамото и по-слабо към гърдите.
Ъм..
13.07.06
13:12
абе ако си 80 кила моите поздравления за 90 зад врат :)
13.07.06
14:50
[quote author=“NRG52”]Ам..за наклонената лежанка, не ти ли е прекалено голям наклона, все пак при 45% е нормално рамото ти да отнася по-голямо натоварване.
Изтласкване от полулег(Dumbbell Incline Bench Press) - Наклонът е между 25 и 35 градуса. По този начин акцентът пада на горната част на гръдния мускул. Не повишавайте наклона, тъй като тогава акцентът ще се измести към предната и средната част на рамото и по-слабо към гърдите.
Ъм..
Ами мисля че добре ми хваща горната гърда а и поне се комбинира с рамо , пък и аз постоянно правя промени в изпълнението на упражненията и винаги мога да натоваря този мускул който аз си реша :)
[quote author=”трениращ2003”]абе ако си 80 кила моите поздравления за 90 зад врат :)
Горе - долу на тази тежест се отказах от дърпането зад врат. Раменете са ми по - ценни ;)
[quote author=”Петко К”][quote author=”трениращ2003”]абе ако си 80 кила моите поздравления за 90 зад врат :)
Горе - долу на тази тежест се отказах от дърпането зад врат. Раменете са ми по - ценни ;)
напълно съгласен. зад врат по-добре към края на тренировката. иначе така в началото с голяма тежест рано или късно ще сдаде ротатора на рамото
23.07.06
16:55
Набирания правя от скоро и не мога да твърдя още нищо,преди правех точно скрипец зад врат и гърба ми добре прогресира в сравнение с другите групи(това може да се дължи и на факта,че го правя в петък,т.е. преди 2 дни почивка),но все пак ми даде и ширина и плътност.
По темата:аз лично не мога да правя рамо в деня,в който правя гърди,прото ще го претренирам.Дори ми се е случвало на следващият ден след гърдите да имам мм на рамото :roll: То тогава май нещо съм сбъркал и в изпълнението на упражненията,обаче знае ли човек?Ти се усещаш най-добре,ако чувстваш,че рамото ти има достатъчно сила и можеш свястно да си го направиш след гърдите го прави така.Пробвай една тренировка да правиш само рамо,виж с какви тежести и серии го правиш и ако можеш след гърдите да го правиш с тези минус 5кг. тежести значи няма проблем.Иначе по-добре го прехвърли при краката.
24.07.06
22:42
За рамото и гърдите мога да кажа че са доста добра комбинация. До скоро тренирах така и съм доста доволен. Наистина има известна умора след лежанките но не е прекалено. За програмата като цяло - харесва ми.