19.09.04
16:12
Нека в тая тема споделите какви принципи прилагате в тренировките си , до какви заклю4ения сте стигнали , някакви по-специални методи който прилагате...
Ако до сега не сте ме разбрали какво имам предвит ще ви дам пример за един от наи старите принципи :
Heavy Duty - мнозита занимаващи се по сериозно сигорно са 4ули за него . На кратко ще загатна за какво става на вапрос. Това е тренирова4ен принцип на Майк Ментцер ( лека му прьст) от края на 1980 г . Разликата в него и другите тренирова4ни принципи е в :
1) Интезивноста - тоест използва се 100 % изтензивност ( нямам предвит по4ивките м/у серийте ) На кратко тва зна4и една серия до отказ примерно можете да направите 10 повторения с 50 кг нито 1 пове4е .. това ще ре4е 100 %-та интензивност .. преди това се загрява хубаво трениращия мускул.
2) Продьлжителността - Зна4и ни трябва то4но коли4ество упражнения .. Логи4но е да запо4нем с най-малкия вьзможен брой серии- една. От опита на ” Майк Ментцер от далгодишния си стаж той стигнал до извода , 4е една истински интензивна серия от упражнението- и никога пове4е от две серии за мускулна група - е вски4ко , което е необходимо.
3) Честота - под това имам предвит ( на прост език ) колко пати седми4но/двуседми4но или пове4е да се направи една такава тренировка .. отговора е : един натурален билдер на 2 седмици да тренира веднаж даден мускул .. , а за хората под стероидни цикли може много по- 4есто зависимост от .. дозировки .. може да се тренира от 1 пат седми4но до 2 пьти .
Това с кратки обяснения представлява принципа на Heavy Duty
Дориан Йайтс ( 6 пати Мр . Олимпия ) е винаги бил на този принцип .. с малко промяна то е доказал себе си с тези принципи в неговата методика :
2-3 сери хубаво загряване на трениращия мускул и една серия до отказ. Както казва Дориан : “Ето така развих своята стратегия за една серия. Отне ми 9 години здрави тренировки , за да стигна до това ниво.Трудно е , физи4ески и психи4ески,постоянно да влагам вски4ко,което имам ,в една серия , но вярвах в това. И 6-те ми титли “Мистьр Олимпия” доказват , 4е си е струвало.
Нека сега секи да сподели какви статегий употребява , методи или някакви подходи .. Аз мисля да запо4на с тази стратегия разбира се с някои промени , но се 4удя как ще се вастановявам и каква 4естота да сложа на 2 седмили или по-малко да права тренировка на мускулна група .. ако някой е работел по тези принципи нека сподели методиката му ...
поздрави
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 17.04.11 18:37.