Културистична/силова тренировка

Хрумна ми сега и реших да видя и вие как мислите.
Ние се занимаваме с бодибилдинг и тренировките ни са ориентирани към обема - културистични са.
Как ви звучи 1 месец да преминев към силова тренировка и после пак да се върнем към културистичната? Ще стресира мускула, ще вдигне силата, а пък с повече сила знаете, че прогресът е по-голям... Предполагам ще прехвърли и застоя, ако има такъв.

Как ви се вижда?

22.07.06
16:55

Според мен това е чудесна идея и сигурно ще я пробвам (но 100% през зимата :) ). И все пак за преминаване от културистична в силова, кой сплит е най- удачен :?:

22.07.06
18:19

Еми до сега не съм пробвал силова.Сплитовете са същите просто правиш със по голяма тежест за 1-2-3 повторения.А някой знае ли дали като преминеш на силова губиш маса ?

22.07.06
18:57

Аз лично, отдавна го обмислям, ама съм с малко притеснения относно опасността от травми при едно такова изсилване. :)

22.07.06
23:55

Аз си тренирам така от поне 1/2 година!
Първо си правя трибой или само 2 от 3-те движения с 2-ки 3-ки и 1-ци и след това правя културистична тренировка за гръб примерно...

23.07.06
00:45

Моята тренировка винаги е била 50 % културистична 50 % силова

23.07.06
01:45

Аз сега правя като астор - 50 % силова , 50 % културистична при гърдите, защото имах застой и сега имам напредък и се радвам на повече сила и обем.

23.07.06
09:03

Може ли да споделите как съчетавате нещата тогава?

23.07.06
10:05

Определено ще има ефект.

23.07.06
10:23

Знам, че е писано и преди, но в търсачката излезнаха, около 200 страници мнения за “силова тренировка”, като имаше от хранителни раздели до ...всичко.

Искам да попитам, как точно се прави силовата тренировка?

Големи тежести по 1-2 повторения? В колко серии?

23.07.06
10:28

Да и на мен ми е интересно и как се конбинира с тази за мускулна хипертрофия :?:

23.07.06
11:02

Аз чак до 1-2 повторения не мисля да стигам, ама за гърди особено както имам застой в момента дали ще е ефективно според вас да направя 4-6? Да отбележа, че мазно нямам там, но са малко мънички :D Дали ще станат по- големи???

23.07.06
11:36

Oт 6 до 12-15 някъде са за мускулна хипертрофия.

[quote author=“ASTOR”]Моята тренировка винаги е била 50 % културистична 50 % силова

Редуваш двата типа или тренираш на малко повторения?

Аз си мисля за изцяло преминаване към трибойска трен - лег, клек, тяга. Опасявам се обаче че ще сваля от другите МГ  :roll:

23.07.06
13:45

[quote author=“NewSpot”]Аз чак до 1-2 повторения не мисля да стигам, ама за гърди особено както имам застой в момента дали ще е ефективно според вас да направя 4-6? Да отбележа, че мазно нямам там, но са малко мънички :D Дали ще станат по- големи???

При мен има ефект, мисля че и при теб ще има :)

23.07.06
13:51

Мерси за отговора, ще се пробва :wink:

ZO

23.07.06
16:43

Аз правя нещо като силова тренировка,но за цялото тяло.Ако премина на тренировка за силов трибой примерно ми е чудно бицепса къде се тринира?Нито с лега,нито с тягата,нито с клека,просто си нямам представа.Също и широкият гръбен мускул?Той не взима голямо участие в тягата.Кажете ако тренировката е по силов трибой тези групи отделно ли се тренират или...не се тренират?

23.07.06
20:54

[quote author=“zoben_pitbul”]Аз правя нещо като силова тренировка,но за цялото тяло.Ако премина на тренировка за силов трибой примерно ми е чудно бицепса къде се тринира?Нито с лега,нито с тягата,нито с клека,просто си нямам представа.Също и широкият гръбен мускул?Той не взима голямо участие в тягата.Кажете ако тренировката е по силов трибой тези групи отделно ли се тренират или...не се тренират?

1.клек,
2.лег,
3.бицепс-щанга от стоеж

1.обръщане+изтласкване,
2.набирания,
3. лежанка тсен хват/френско от лег

Предпочитам обръщане + изтласкване (щангисткото изтласкване ) защото е по комплексно от тягата, тъй като то съдържа тяга + хеликоптер/гребане за трапец + преса за рамо. Ако раменете се претоварват на мястото на лежанката с тесния хват правех френско. В единия ден могат да се вкарат преси в другия прасец.
На клека, лега и щнагисткото изтласкване не повече от 5ци, на другите до 10ки. 
Поздрави :wink:

23.07.06
23:31

[quote author=“manson”][quote author=“ASTOR”]Моята тренировка винаги е била 50 % културистична 50 % силова

Редуваш двата типа или тренираш на малко повторения?

Аз си мисля за изцяло преминаване към трибойска трен - лег, клек, тяга. Опасявам се обаче че ще сваля от другите МГ  :roll:

По много начини
в момента е
Сега тренировката ми е следната
[code:1]Ден              групи                режим
Пон  Гърди,Трицепс,предно рамо      "Културистичен"
Вт.  Гръб, бицепс,Задно рамо        "Културистичен"
Ср.  Крака, рамо ср.                    "Културистичен"
Чет.  Гърди,Трицепс,предно рамо      "Силов"
Пет.Гръб, бицепс,Задно рамо          "Силов"[/code:1]Съб-Неделя - почивка
Не правете този сплит той е предназначен за мен, при Вас не се знае как ще е.Аз съм съобразил серии ,повторения съгласно Мен и е възможно да претренирате ,с 2 думи не я правете
Силовата се изразява с повечкото серии и малко повт.

Аааа това не е за мен.

http://www.bb-team.org/training/000597.php - тия дни ще видя как е и ще си я пригодя и може и да я пробвам. Сега ме мързи да гледам  :oops:

24.07.06
10:00

Амм, чисто теоретично, ако приложим принципи на силова тренировка, културистична + трен за издържливост и ги сложим в 3 серии(класика), най-добрата/пълноценна/ тренировка би се вързала така:

(залагаме и принципа на най-голяма тежест в началото)

1 серия  с макс тежест 2 повт.
1 серия  с раб.тежест - 8 повт.
1 серия с ‘лека’ тежест - 15+ повт.  :)

Звучи доста скапващо, мдам.  :)

24.07.06
10:30

[quote author=“NRG52”]

1 серия  с макс тежест 2 повт.
1 серия  с раб.тежест - 8 повт.
1 серия с ‘лека’ тежест - 15+ повт.  :)

Звучи доста скапващо, мдам.  :)

Според мен нищо няма да стане ,защото за да е културистично изпълнено едно упражнение трябва всичките серии да са от 6,8,12 повторения ,а не само 1 серия.Така става някакъв сбирщайн  :)

24.07.06
19:03

[quote author=“manson”]Аааа това не е за мен.

Можеш да я модифицираш по твоето тяло, имаш стаж вече, трябва да познаваш тялото си

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1