25.07.06
00:24
Първо здравейте !
Съвсем случайно открих този форум. Ще помоля модераторите да ми простят ако не пиша в правилния раздел (аз самия съм админ и модератор в друг сайт и знам колко е гадно :) ) но просто съм толкова зле по темата “фитнес” че където и да пиша няма да е грешка ..хаха :)
Значи да кажа, че искам да се захвана и аз малко с фитнес, но имам толкова много въпроси че не знам как да започна. “Тренировъчни програми”, “режими за сваляне и качване”, “диети и хранене”, “хранителни добавки”, “структура на тялото и метаболизъм” и още куп въпроси които не се сещам в момента, а са ми минавали през главата.
Моля всички които имат мение по моите въпроси да пишат. Благодаря предварително !!!
Сега няколко думи и за мен : на 32 години съм, но не съм съвсем застоял :) , бягам, играя волейбол , а преди се занимавах и с гребане. Висок съм 185 см. и тежа 75 кг. Имам (според мен де) супер бърз метаболизъм. Много трудно качвам тегло. В момента със сигурност мога да кажа размера само на ръката си ... 34 см,.... другото е ясно, слаб съм като цяло.
Та на фона на това някой би ли ми помогнал с тренировъчна програма (залата ми е на 2 мин път и мога да тренирам) и другото което ме интересува живо са хранотелните добавки. Чета във форума и колкото и тъп да съм разбрах, че ПРОТЕИНА, АМИНОКИСЕЛИНИТЕ, КРЕАТИНА И ГЛУТАМИНА ( и идея си нямам кое как колко и от дози) са най важната част от това да се занимаваш с фитнес, по скоро те са задължителни и без тях не може ?! Сега някой от вас ше каже че ми е рано да се зобя, но при описаните по горе условия мисля, че протеина поне е задължителен. Между другото един месец карах на лека програма с всички мускули в една тренировка (три пъти седмично) и мисля вече да започна по групи.
Ми от толкова писане се надявам някой да е разбрал какво ми трябва и да ми помогне. По каква система да тренирам и какви добавки да си взема ( като гледам колко противоречиви мнения давате за тия продукти, то май свестни няма :) ) Да речем че мога да си позволя 50 лв на месец за това удоволствие !!
Още веднъж Благодаря ... !!!
Станимир
Човече струва ми се, че ти искаш някой направо да ти каже от “А” до “Я” какво да правиш, съмнява ме на някой тук да му се обяснява толкова. По скоро задай някакъв конкретен въпрос. Това за хранителните добавки аз си мисля че може да направиш едно 2-3 месеца тренировки без изобщо да ги взимаш. Аз почнах да взимам креатин чак след 5 месеца тренировки, а до тогава само чисто трениране. Струва ми се, че първо трябва да се научиш как правилно да правиш упражненията, защото това е много важно, а също така и да си изградиш система за трениране. Разбери кое ти върви, кое не, изобщо опознай тялото си и чак тогава прибягвай до химията.
Не знам, това мога аз да ти кажа, иначе поздравления че се решил да тренираш.
еми да ти кажа честно ( това си е мое мнение)
може да по прелистиш сайта и да по разгледаш и да почерпиш малко информация .. и лека по лека нещата ще станат
Относно добавките не бих казал че са задължителни , но зависи какви цели си поставяш да гониш...ако искаш да изградиш една приятна фугура , може и без тях , но ако си си поставил по големи цели и искаш да станеш по масивем мисля че ще се наложи тяхната помощ ...
от начало е хубаво да не се взимат никакви добавки по простата причина че се едно си хвърляш парите на вятъра , понеже от начало мускилния разстеж е най-голям и ефекта на добавките намя да си личи ...
Относно зоба, мисля че е още много рано да мислиш за химия , разбира се че е изкушаващно ,но се пак е рано и зависи какви цели си си поставил. да не забравяме че химията не е никак евтина ...
Ти си на 32 , ако си семеен с деца по добре е место да си трошиш здравете с химия и да даваш луди пари , направи нещо за децата си , смисал че с тия пари купи нещо за децата си ...
ти постепенно ще научаваш се нови неща и ще усещаш промяната
Човек се учи най-добре от грешлите си , за това не се притесняй да експериментираш ...
Благодаря ви момчета
Питате какви са ми целите !! Ами както казах тежа 75 кг при ръст 185 !!! Единствената ми цел за сега е тегло(маса) нищо друго. Поне 90 да стана и то не чисто мускулна маса .... какво говоря, аз дори сланина качвам мноооого трудно хаха :) . Целта ми не е да стана като културист, а да сложа някой друг сантиметър по всички мускули.
Е щом казвате да не взимам протеин ОК, ще карам само на железа, но с моя метаболизъм най много релеф да докарам (който при мен е доста изразен)
Айде ще видим какво ще стане !!
25.07.06
13:31
Виж сайта там има наистина много и полезна информация.Може да почнеш с програмата за начинаещи http://www.bb-team.org/training/000156.php За добавки мисля, че ти е рано още, но пък отдели време за храненето което е също мнооого важно :) http://www.bb-team.org/nutrition/
Дано да сам ти помогнал, ако имаш някакви въпроси питай :)
по здрави
25.07.06
13:39
Staka, виж програмата за начинаещи, прочети на какво трябва да наблегнеш в яденето си.
След няколко месеца стаж земи да вземаш Гейнер -суроватъчен, креатин-монохидрт.Добавките ще ти помогнат много съчетани с добро хранене.
Казваш че метаболизма ти е много бърз с което ме учудваш, защото колкото и е да е бърз ти все пак си на 32, а с възрастта се забавя, и се качат по лесно килограмите
25.07.06
19:04
Основното е храненето-месо и много сложни въглехидрати-ориз, картофи, спагети. Щом имаш бърз метаболизам, няма да е проблем да ги ядеш по всяко време, но все пак вечер е по-добре да са в ограничено количество, за сметка на белтъчините.
Тренировъчната програма е най-лесното, в сайта има достатъчно, а и винаги можеш да нагаждаш упражненията според вкуса си. Това, което носи успех е мотивацията. Трябва да си повярваш, че можеш, тогава ще ти е много по-лесно да успееш.
25.07.06
23:22
Яж много яйца и извара,абе като цяло млечен и яйчен протеин!За мен това са двата най-добри протеина,мисля,че са по-добри от месото(е,и мръвчица си трябва де :D ).Не си хвърляй парите на вятъра-освен за някакви аминокиселини и то само в някои случаи простичкият факт,че яйцата са по 10 стотинки,а килото извара по 2-3 лева обезмисля протеините и другите хранителни добавки.Кило ориз(и то от хубав)пък излиза по 1 и 50 някъде,което пък означава,че е по-евтин от гейнъра!Това си е лично мнение!Има някакви заместители на месо на оптимум-120 лв!!!Тия са луди,120 лева са 20 КИЛОГРАМА ПИЛЕШКО МЕСО,И ТО ФИЛЕ!1 килограм пилешко филе съдържа 200 грама протеин,които са напълно достатъчни за един месец за билдър с тегло около 90 килограма!Ако си по-малко с тези пари спокойно можеш един месец да го караш само на висококачествен,естествен месен протеин,като не си даваш парите за някакви измислени прахчета!Направо почвай да набиваш яйца,извара и месо,тренирай,спи достатъчно и резултатите ще дойдат бързо!
26.07.06
15:28
[quote author=“ASTOR”]Чети книги , списание, форума, сайта с две думи четене му е майката
и дигане :wink:
[quote author=“realityman”][quote author=“ASTOR”]Чети книги , списание, форума, сайта с две думи четене му е майкатаи дигане :wink:
и ЗоБ :lol: :lol: :lol:
26.07.06
18:44
latro щом за теб протеина и аминото са химия ............ :cry: :lol: :lol: :lol: :lol: