Тренировка без крака

27.07.06
19:22

мисля да спра краката , или  поне да ги правя много рядно понеже  те са ми най-силната друпа и се развиват добре... и искам да наблегна на  горната част на тялото .
тренирам 3 пъти седмично
1- ден—гърди бицепс
2-
3-
4- ден—гръб  трицепс
5-
6- ден—рамо  и евентуално може и трапец
7-
преди правех краката с  рамото в един ден ...
някакви други предложения за съчетания ...

27.07.06
19:52

Без крака не става тренировка. Как ще стигнеш до фитнеса ? :lol:  :lol:  :lol:

27.07.06
20:47

Според мен е по-добре:
Гърди, предно рамо
Гръб,задно рамо и трапец
Ръце :wink:

28.07.06
00:34

[quote author=“Go6kU”]Според мен е по-добре:
Гърди, предно рамо
Гръб,задно рамо и трапец
Ръце :wink:

А средното рамо при рьцете  :wink:

RE

28.07.06
09:27

Така си постнал темата, че аз отначало си помислих, че става дума за тренировка за инвалид, който си е изгубил краката, но иска да тренира.

FZ

28.07.06
11:02

[quote author=“PaTriK”]мисля да спра краката , или  поне да ги правя много рядно понеже  те са ми най-силната друпа и се развиват добре... и искам да наблегна на  горната част на тялото .
тренирам 3 пъти седмично
1- ден—гърди бицепс
2-
3-
4- ден—гръб  трицепс
5-
6- ден—рамо  и евентуално може и трапец
7-
преди правех краката с  рамото в един ден ...
някакви други предложения за съчетания ...

Не знам колко добре са ти развити краката , но без тях ще изглеждаш като Попай моряка.  :)

28.07.06
11:30

[quote author=“BIG PICHAGA”]Не знам колко добре са ти развити краката , но без тях ще изглеждаш като Попай моряка.  :)

и какво е общото ?
и аз мисля че този вариан
1-буцепс - трицепс и евентуално ще правя и средно рамо тука ( но ще видя в кой ден ще ми най-удобно)
2-
3-гърди -предно рамо
4-
5-гръб-задно рамо
6-
7-

...относно краката , аз си ги чуствам като едри и други сами казвали че е така .нали трябва да се изграждат хармонични тела ..

FZ

28.07.06
11:59

[quote author=“PaTriK”][quote author=“BIG PICHAGA”]Не знам колко добре са ти развити краката , но без тях ще изглеждаш като Попай моряка.  :)

и какво е общото ?
и аз мисля че този вариан
1-буцепс - трицепс и евентуално ще правя и средно рамо тука ( но ще видя в кой ден ще ми най-удобно)
2-
3-гърди -предно рамо
4-
5-гръб-задно рамо
6-
7-

...относно краката , аз си ги чуствам като едри и други сами казвали че е така .нали трябва да се изграждат хармонични тела ..

Точно това ти казвам и аз ,че ако на горе си добре развит а краката не ти са добре развити ще изгледшаш като този ,които съм ти дал за пример малко по -торе. :wink:

28.07.06
18:38

Според мен това си е много добре. Ти едва ли ще качиш за месец, два 20кг на торса и преди да си се усетил краката ти да са започнали да изостават. Пък дано стане де...  оправяш краката и отиваш на Olympia. Аз лично тренирам по подобна програма (само дето правя рамото отделно някой ден от седмицата). Едно ме притеснява и ще се радвам някой да ме насочи. Навсякъде в програми за маса дават да се обръща голямо внимание на краката. Не само за повишаване на теглото от тяхната собствена големина, но и цялостно развитие на тялото от правилната тренировка на краката. Така ли са нещата наистина?

X_

28.07.06
18:55

old_shatterhand

Навсякъде в програми за маса дават да се обръща голямо внимание на краката. Не само за повишаване на теглото от тяхната собствена големина, но и цялостно развитие на тялото от правилната тренировка на краката. Така ли са нещата наистина?

ами поне при мен е така...с годините се убедих ,че наистина,докато гледаш на всяка мускулна група като отделна част от цялата мускулатура и пренебрегваш една за сметка на друга,нещата рано или късно зациклят.На едни им изостава гърба,на други ръцете,на трети гърдите или раменете...
Затова не е добре да се изхвърлят някои основни мускулни групи от програмата.

28.07.06
19:31

Ако смяташ, че краката ти са големи, тренирай ги за релеф. Не е добре да изключваш толкова голяма мускулна група от тренировката си, та това е половината ти тяло. Все едно да спреш да тренираш за дясна ръка, понеже ти била по-развита от лявата. Малко тъп пример, ама си е така. :lol:

28.07.06
19:39

[quote author=“Ultima Ratio”]Ако смяташ, че краката ти са големи, тренирай ги за релеф. Не е добре да изключваш толкова голяма мускулна група от тренировката си, та това е половината ти тяло. Все едно да спреш да тренираш за дясна ръка, понеже ти била по-развита от лявата. Малко тъп пример, ама си е така. :lol:

Моите също са големи спрямо тялото ми, но не съм ги спрял, ами ги тренирам за сила и тонус - малко повторения (до 5) и малко серии. Вследствие на което наистина не растат много (61 бедро), но пък сила в краката си имам достатъчно ;)

28.07.06
19:40

Стига бе, човек... няма тренировка за релеф. Всяка тренировка или повишава мускулния тонус, ако е умерена, или води до хипертрофия, ако е интензивна. Орелефяването се постига с намаляването на подкожните мазнини, което се постига с хранителен режим, който да съпровожда тренировките. Какви тренировки за релеф, к’ви пет лева. Айде моля ти се...

29.07.06
19:42

Тъй де, не се изразих май правилно, естествено, че само намаляването на подкожните мазнини прави релефа.

30.07.06
21:43

еми аз крака спрях да тренирам сериозно от 1 месец , смисал тежко и без да ги жаля ... останох че като ги тренирам така растът , и през последни месец за релеф  и горе голо е докар , ама не се стремя за релеф  и като цяло на този етап релефа не ми е цел , за сега се стремя да натрупам маса , защото става смешно понякога като гледаш някой който не може се похвали с маса да прави релеф ( не искам да прозвучи надменно , не че съм кой знае колко едър , но не мога  да си кривя душата)
еми аз не съм много висок приблизително 169см.
бедрото ми е 62 ( мерих се вчера ) , прасец 39 см ...
принципно не съм от типа хора дето се стремят да напраат някъв релеф и да си турат потника и да се веят с по улиците ...
може да потренирам малко с тази програма която НЕ включва крака до зимата , и товага да да почна пак крака и главно клек , понеже мисля че зимата е най - хубавото време за клек , поне на мен ...

26.07.07
14:09

Краката не се тренират само за симетрия, а и защото са и голяма мускулна група и при тяхното трениране се засилва хормоналната реакция в тялото, което пък от своя страна помага и на другите мускулни групи да растат по-бързо. Бях чул един лаф и ми остана в главата - “Който иска големи ръце - трябва да тренира и краката”, мисля че го видях в една от старите теми и съм напълно съгласен с него. Можеш да тренираш краката без прекалено големи тежести - например само клякания със собствена тежест или с по два дъмбела в ръцете. Пробвай и няма да съжаляваш.

26.07.07
14:15

До преди 2 седмици и аз бях с програма като твоята. Сега я смених. Но и аз те съветвам краката да ги включиш някъде. Не мога да си представя да си тренирам интензивно едната половина от тялото, а др. ей така да я изоставя. Някак не върви. Ако имаш сериозни цели, не бива да пренебрегваш която и да е част от тялото (още повече, че краката направо са си половината тяло). Как ще си носиш масивното тяло с хилави крака ?:)

26.07.07
14:17

Новата ми програма може да ти даде идеи:

понеделник: гръб, трицепс, малко корем
сряда: гърди, рамо
четвъртък: бицепс, доста корем
събота: крака, доста корем

2-ра седмица съм с този сплит и съм доволен

26.07.07
20:10

Брат, това буквално ти е половината тяло!Не го оставяй в никакав случай! Мисля, че комбинацията гръб - бицепс  и гърди-трипес е по-уместна защото това са групи антагонисти и така няма чак толкова очевидна опастност от претрениране и преждевременна умора.

26.07.07
22:59

Мускулите от долната половина на тялото съставят 85% от общата мускулна маса на тялото освен това има и един такъв симулативен ефект който действа така че като удряш силно голяма мускулна група ефекта на нарастване се разпростира отчасти и върху по малките.Да не говорим че ако не тренираш крака ще изглеждаш смешно с яка горна половина и крака тип “моливи”.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1