02.08.06
20:11
Препоръчайте ми креатин. За 1ви път ще пия, ще си направя зареждаща фаза, но се чудя колко време да го пия. Мисля едно 18дни с 6 зареждащи или.. ?
П.С. Става дума сам оза креатин, няма да правя комбинации с др. добавки.
Ако не са ти проблем парите си вземи креалкалин, няма нужда от зареждане и не задържа вода.
В БГ засега има на аминостар и сатурн.
Аз ползвам на аминостар и съм много доволен, колегата manson ползва на сатурн и също е много доволен :mrgreen:
Тва, че не задържа вода е мн добре :)
А цена ще ми кажеж ли и някой от София ако каже магазин ще е екстра :)
02.08.06
21:39
emzo abe mn sum se nabral da si go zema toq kreatin da go probvam q kaji kvi pari beshe dano da go namerq:))
PS:Za purvi i posleden put pisha na laitinica,kredora ne mi izliza neshto[ne sum na moito pc] sorry
03.08.06
00:00
[quote author=“emzo”]Aminostar - 53-54лв
Saturn - 40лв
ама за какав грамаж става дума??
Разровете се малко де :mrgreen:
http://www.saturnsupplements.com/products/sports/kre.htm
http://www.aminostar.com/en/products/creatine-and-kre-alkalyn/capsules/aminostarz-kre-alkalynz-120/
03.08.06
00:17
Оптимум, Биотеч - тези са добри.
Сега по-надолу видях в една тема, че 1.5 (една доза от тва) отговаря на 5гр обикновен креатин. Което значи, че ако взимам по 2 дози дневно преди и след тренировка, понеже няма зареждаща фаза 100те грама ще ми стигнат за 33 дни :D
Мога да го взимам 14дни с 1 седмица почивка и после пак. Какво мислите ?
Ако ли не..ще си взема Биотеч.
Нз кво ви барка че задържа в вода, според мен така се трупа и маса пък и по време на цикала изглеждаш малко по напомпен !!!
[quote author=“topDevil”]Сега по-надолу видях в една тема, че 1.5 (една доза от тва) отговаря на 5гр обикновен креатин. Което значи, че ако взимам по 2 дози дневно преди и след тренировка, понеже няма зареждаща фаза 100те грама ще ми стигнат за 33 дни :D
Не виждам смисъл от тая почивка, пии си го 33 дни и да не ти пука.
[quote author=“x_3_mar”][quote author=“topDevil”]Сега по-надолу видях в една тема, че 1.5 (една доза от тва) отговаря на 5гр обикновен креатин. Което значи, че ако взимам по 2 дози дневно преди и след тренировка, понеже няма зареждаща фаза 100те грама ще ми стигнат за 33 дни :D
Не виждам смисъл от тая почивка, пии си го 33 дни и да не ти пука.
Ми сега ходя 3 седмици и 1 почивам, като го взема ще ходя 2 седмици и 1 седмица пълна почивка...Не виждам смисъл да го зимам през тая седмица дето щанга не пипам.
[quote author=“topDevil”]Ми сега ходя 3 седмици и 1 почивам, като го взема ще ходя 2 седмици и 1 седмица пълна почивка...Не виждам смисъл да го зимам през тая седмица дето щанга не пипам.
Е не знаех че ти е толкова особен сплита, по горе никъде не го беше написал :) Като не е монохидрат наистина малко се обезмисля приемането му в седмицата като не тренираш :)
03.08.06
11:49
Пич , вземи си на OPTIMUM NUTRITION,може да направиш зареждане 5 дни по 20 гр.разделени на 4 равни приема и след това по 5 гр . на ден . :wink:
Да бе, така ше направя. Сега(утре) ще си взема някъв обикновен, пък октомври вече ще си взема креалкалин...
Мерси на всички за включването в темата.
П.С. Някой от СОфия може ли да каже магазин, където се продава креалкалин-а.
03.08.06
12:40
На Biotech определено е много добър
03.08.06
17:01
Вземи си на Биотеч и пий по двайсет грама на ден, два месеца, няма да сбъркаш 8)
03.08.06
17:30
аз не бих пил повече от 10 гр в трен. ден и 5 гр в почивен.
това ако не правиш зареждане. а и да правиш надали ще трае 60 дни.
всеки сам си решава.
ама като пишете такива неща, имайте предвид че тоя форум го четат момчета на по 13-14 години и ако направи цикъл с по 20 гр 60 дни ще пикае кръв и най много бъбречна недостатъчност да си докара.
[quote author=“emergency_bg”]аз не бих пил повече от 10 гр в трен. ден и 5 гр в почивен.
всеки сам си решава.
ама като пишете такива неща, имайте предвид че тоя форум го четат момчета на по 13-14 години и ако направи цикъл с по 20 гр 60 дни ще пикае кръв и най много бъбречна недостатъчност да си докара.
Да именно. Точно ако бях такъв нищо чудно да го послушам...
20 грама и то 60 дни са адски много. Зареждащаща ми фаза ще е макс 6 дни, после по 10 и 5 както ти каза. И то не повече от 30дни.
04.08.06
10:27
На Пиротска 12 в момента има промоция на Ultimate Nutrition Crea Pure 300 гр. за 25 и някъкви стотинки - 100-тина грама вече съм изпил и съм доволен от съотношението цена качество.
04.08.06
18:00
[quote author=“emergency_bg”]аз не бих пил повече от 10 гр в трен. ден и 5 гр в почивен.
всеки сам си решава.
То на 13-14 изобщо не е добра идея да се пие креатин. А тук из форума съм чел за още по-високи дози.
абе кви са тия глупости бе..пил сам креатин още като бях на 13(сега сам на 14), нямах никакви проблеми, качих малко, изпих 250гр на weider..по 20 гр парвите 7 дена след това по 5 след това накрая по 2-3 и ми беше наи добре...имах сила, абе сичко...никви проблеми! кви са тия глупости за бабречна недостатачност и пикаене на крав! :lol: няма такива неща...освен това има хора които не са развити и на 16 спрямо някои 13 годишен...годините нямат голямо значение..важно е дали си се развил или не...не става вапрос само за мускули а за кости и тн...а за креатина не мисля че годините са важни! освен това дали ще пикаеш крав или не зависи от креатина а не от годините! :o
[quote author=“weenie”]абе кви са тия глупости бе..пил сам креатин още като бях на 13(сега сам на 14), нямах никакви проблеми, качих малко, изпих 250гр на weider..по 20 гр парвите 7 дена след това по 5 след това накрая по 2-3 и ми беше наи добре...имах сила, абе сичко...никви проблеми! кви са тия глупости за бабречна недостатачност и пикаене на крав! :lol: няма такива неща...освен това има хора които не са развити и на 16 спрямо някои 13 годишен...годините нямат голямо значение..важно е дали си се развил или не...не става вапрос само за мускули а за кости и тн...а за креатина не мисля че годините са важни! освен това дали ще пикаеш крав или не зависи от креатина а не от годините! :o
Ами ти може и да се назобиш на 13 и да няма странични ефекти. Какво следва тогава ? На всички 13 годишни да им казваме да зобят ?!? Аз си мисля че употребата на креатин от хора в 6-ти клас е лишена от всякакъв смисъл :lol:
не сам 6ти...а и не ми говори за стр ефекти от креатин! кво? задаржане на вода? xaxaxaxaxa…още повече не мисля че е лишено от смисал щото по тая логика като си малак не трябва да си имаш хубаво тяло май!
06.08.06
12:06
Пич, задръжката на вода е най-малкия страничен ефект от употребата на креатин, но не ми се говори на тая тема, щото вече е обсъждано неведнъж.
Да, верно на 13 годинки е рано. Даже за повечето им е рано и за зала.
Купих си монохидрат креатин, ще пия 5дни по 20гр. и 10 дни по 5гр. Просто защото след това имам 1 седмица пълна почивка и няма смисъл.
20те гр. нужно ли е да ги цепя на 4 приема, или мога да мина и с 2 - 1 преди тренировка сутрин и 1 след обяда(по 10гр)
Наи-добре е на 4 приема! Пък за 13 годишните no comment… Tо си пише на кутията “keep away from children” :lol:
28.01.08
14:50
хахахахх невероятни коментари за креатина прочетох тука,бабречни кризи,зобене ала бала глупости на таркалета,Рони Колман как е отцелял след толкова злобене с Креатин направо не знам...
П.С. Мисълта ми е че за злобене с креатин не може и дума да става,от превишени дози ще пикаеш повече и само ще го хабиш,а ако нещата наистина загрубеят...може да хванеш ужасно необратимо стомашно разстройство,за което не знам дали са измислили вече лек!Спокойно си го пий по 15-20 грама на ден,защото според мен по добре да стане малко в излишък отколото малко недостиг,все пак се търсят резултати а това не е някаква черна магия,а просто вещество което се извлича от месо,водорасли и тн.
Мнението беше редактирано от bigdog на 28.01.08 14:55.