Гърдите ми изостават :(

Темата е заключена.

13.07.06
17:09

Тренирам от доста време и съм понаправил маса и релеф но на фона на останалото гърдите ми са доста поизостанали а уж се стремя да ги тренирам правилно  :? Даите някакъв съвет как да наваксам с тях и на кои опражнения да наблегна ?

13.07.06
17:32

[quote author=“OVERMIND”]Тренирам от доста време и съм понаправил маса и релеф но на фона на останалото гърдите ми са доста поизостанали а уж се стремя да ги тренирам правилно  :? Даите някакъв съвет как да наваксам с тях и на кои опражнения да наблегна ?

Дай инфо отностно тренировката ти за гърди...

13.07.06
18:39

лег с щанга - 3x8
полулег с дъмбели - 3x8
флайс от обратен лег - 3x8
пет дек 3х8

13.07.06
18:47

лег с щанга - 4x8
полулег с дъмбели - 3x8
флайс от обратен лег - 3x8
кофички - 3х8
Е тва е мойта и нямам проблеми, а според мен сичко е до ген, на някои хора им растат повече едни групи, на други - други групи, така че според мен няма повод за притеснение :wink:

13.07.06
18:51

Не виж са проблема ми е и там че  :oops: ......... ми при лега с щанга освен гърдите натоварвам и раменете  :shock: а понякога дори и не усещам натоварване на гърдите :shock:  иначе останалите упражнения горе доло ги правя  :? Смисъл упражненията за  гърди са ми наи трудни доде ги схвана как точно се правят  :roll:  :oops:

13.07.06
19:41

ГРЕШНА ТЕХНИКА най вероятно. Така че не се прави на силен с големи тежести, а накарай някой да ти обясни нещата нагледно. Ако не е и това, просто прави лег с дъмбели и това е :wink:

13.07.06
19:48

И са ми казвали и са ми показвали ама се нещо осирам нещата ама с времето се пак би трябвало да се науча  :D А може ли да ми препоръчаш някоя тренировка за гърди  :roll:

IN

13.07.06
19:52

1.Лег с щанга
2.Полулег с щанга/дъмбели
3.Кофички
4.Флайс

13.07.06
20:04

1.Лег с щанга
2.Полулег с щанга
3.Полулег с дъмбели
4.Флайс

[quote author=“InDaHEad”]1.Лег с щанга
2.Полулег с щанга/дъмбели
3.Кофички
4.Флайс

е тая тренировка ще ти свърши работа,ама не прави примерно :
3 серии лег с щанга,ми няка пирамида с повечко серии.Примерно 40 50 70 80 80 60кг нещо такова примерно,поне с 5-6 серии,тия кг ти ги давам само за пример.Полулегът също е важен да са поне 4 серии,за другите 2 упражнения поне по 3.

13.07.06
20:44

ок мерси много хора  :D

TU

13.07.06
22:12

Прави само с дъмбели - при мен така влиза по-добре отколкото щангите

13.07.06
22:44

Сигурно храненето ти е под всякаква критика, а Вие всички се хвърляте на упражненията

13.07.06
22:50

[quote author=“ASTOR”]Сигурно храненето ти е под всякаква критика, а Вие всички се хвърляте на упражненията

Ами не бих казал изчел съм доста теми в форума на тема хранене и хранителни режими и мога да каже че подържам едно средно ниво на качествено хранене :)  Според мен не е в това проблема защото останалите ми мусколни групи си вървят наравно докато гърдите са ми изостанали  :?

14.07.06
18:58

[quote author=“OVERMIND”]Не виж са проблема ми е и там че  :oops: ......... ми при лега с щанга освен гърдите натоварвам и раменете  :shock: а понякога дори и не усещам натоварване на гърдите :shock:  иначе останалите упражнения горе доло ги правя  :? Смисъл упражненията за  гърди са ми наи трудни доде ги схвана как точно се правят  :roll:  :oops:

Ами не прави лег. Аз отдаван не съм правил това упражнение. И при мен е така. Проблем с техниката нямам!!!
Както ти писаха по-горе “не се изсилвай с кг”. Пробвай с по-лека тежест но с правилна техника :wink:

23.07.06
13:59

Пробвай да правиш една серия от всяко упражнение в повече, но с много малка тежест, например за изтласкването на лост от лег го прави 2 серии по 20 само с лоста, така ще подобриш техниката след което прави обичайните повторения и пускай лоста до пълно разтягане, може да пробваш с разтоварващи серии или пък да увеличиш килограмите, така че да правиш по 6 повторения за известно време, преди тренировка се зареди с сложни въглехидрати и малко протеин, след тренировка с чист протеин и малко сложни въглехидрати.
Също така може по- често да сменяш упражненията, така ще стресираш мускулите и те ще реагират с разтеж, за сега не се сещам какво друго да те посъветвам :)

23.07.06
16:37

Полулег с дъмбели или щанга
Флайс от полулег в суперсерия с Кофички

Пробвай това с по две серии. Комбинацията работи перфектно при мен. Може да добавиш и пек-дек.

05.08.06
20:04

аз ще се върна малко назад... Кофички префи флайс?! Оо

NE

06.08.06
01:12

и аз правя кофички преди флайс , щото мисля че упражнения за изграждане на мускулна маса се прави преди упражнения за оформяне , може да не съм прав де , незнам

06.08.06
10:34

Това ,че флайса е оформящо упражнение е един голям мит.

06.08.06
12:19

наблягай на кофички повече и лицеви опори(те също оказват силно напрежение върху гърдите)

06.08.06
12:33

еми аз бих казал че трябва да си разнообразиш програмата ...сменях опражненията , редувай дъмбели с щанги , както се вика да има разнообразие . аз правя така и съм вече с едни гърди на пред .. :D

06.08.06
13:01

А колко често ги тренираш?Според мен 2 пъти седмично е добре ... примерно понеделник и петък!!!

1во лег- 3х7-8 ... последната с 60% от макса ти до отказ.
2ро после отиваш на скрипеца и там правиш флайс
3то кофички ... 2 серии до отказ

Общо 10 серии ... и аз лично предпочитам по-голями почивки ... това с по 30секунди почивка между серия е за назобеняци!!! :D Не трябва да се претрупва тренировката ... през 5мин мускула трябва да получава напрежение ... лично мнение ... и друго ... когато тренираш гърди по-добре да не тренираш и крака... понеже има и такива шматки. :DПрави гърди и после малко трицепс... стига толкова за тоя ден ... пиеш веднага сурватъчен протеин около 40гр ... после след 2 часа пиеш 30грама по-бавен протеин ......и след един месец ела и напиши какво е станало :wink:

LU

06.08.06
22:51

[quote author=“OVERMIND”]Не виж са проблема ми е и там че  :oops: ......... ми при лега с щанга освен гърдите натоварвам и раменете  :shock: а понякога дори и не усещам натоварване на гърдите :shock:  иначе останалите упражнения горе доло ги правя  :? Смисъл упражненията за  гърди са ми наи трудни доде ги схвана как точно се правят  :roll:  :oops:

Значи кво да ти кажа!И аз имам проблем с гърдите!И при упражненията с гири,флаиса и кофите,кроссовера усещам как гърдите ми се разтягат и работят!При лежанката обаче не е така,тоест при горната го чувствам на нормалната не го изпитвам!В края на серията отпределено гърдите ми се напомпват с кръв,обаче разтежение не чувствам!Незнам дали е нормално или някаде греща,и мене хора са ме гледали и т.н.!Въпреки че човек трябва да усеща упражнението как работи за него,никои с гледане няма да ти помогне ако не усещащ как гърдите ти ряботят!Макар че реално погледнато при лицевите упори не се усеща разтягане,но гърдите се пълнят адски много с кръв,но не разчитваи на лицевите резултатите от тях са нетраини!
Все пак някои да каже ЧУВСТВА ЛИ КАК мускулите му работят се разтягат на нормален лег!?!!!
Иначе лег-а товари рамото,трицепса,някаде четох може би и трапеца!

NE

06.08.06
22:52

[quote author=“The Prowler”]Това ,че флайса е оформящо упражнение е един голям мит.

ахам , май на всеки действа различно , ама попринцип флайс разширява външната част на гърдите , май така беше :P . Aз го права ама нещо не чувствам много ефект ама пак го правям :P

ВН

07.08.06
00:27

Полулег с широк хват - 4 серии
Лег с обратен наклон при класически хват - 4 серии
Пек-дек - 4 серии, тесен неутрален хват (т’ва ще рече 90-100 градуса в лактите, а дланите близо до гърдите при затваряне)

Бачкаш с големи кила, не тренираш до отказ. Гърдите са с малка мускулна група в ден -> бицепси, прасци. Ядеш и възстановяваш добре.

09.08.06
19:05

Какво ще кажете за:

Лег - 3x8
Флайс от лег - 3x8
Полулег - 3x8
Флайс от полулег - 3x8 или тук може флайс на скрипец, за да натовари и вътрешната част на гърдите.

Аз също имам много голям проблем с гърдите. Дори си мисля дали между сериите на първото упражнение да правя и лицеви упорию?

1.грешна техника
2.голяма тежест
това са причините, голяма тежест не значи големи гърди. важно е да се научиш да натоварваш само гърдата, намали тежаста на половина и работи бавно ,докато почувстваш движението, и после започни постепенно да покачваш натоварването. ако ти куца много техниката, един трибоец намираш и го молиш за помощ!

LU

10.08.06
18:23

[quote author=“bgtrener”][quote author=“OVERMIND”]Не виж са проблема ми е и там че  :oops: ......... ми при лега с щанга освен гърдите натоварвам и раменете  :shock: а понякога дори и не усещам натоварване на гърдите :shock:  иначе останалите упражнения горе доло ги правя  :? Смисъл упражненията за  гърди са ми наи трудни доде ги схвана как точно се правят  :roll:  :oops:

1.грешна техника
2.голяма тежест
това са причините, голяма тежест не значи големи гърди. важно е да се научиш да натоварваш само гърдата, намали тежаста на половина и работи бавно ,докато почувстваш движението, и после започни постепенно да покачваш натоварването. ако ти куца много техниката, един трибоец намираш и го молиш за помощ!

Пък те трибоиците растът по дърветата,просто да намери някои с добре изглеждащи гърди в залата!

10.08.06
18:52

[quote author=“LuckyTeam”][quote author=“bgtrener”][quote author=“OVERMIND”]Не виж са проблема ми е и там че  :oops: ......... ми при лега с щанга освен гърдите натоварвам и раменете  :shock: а понякога дори и не усещам натоварване на гърдите :shock:  иначе останалите упражнения горе доло ги правя  :? Смисъл упражненията за  гърди са ми наи трудни доде ги схвана как точно се правят  :roll:  :oops:

1.грешна техника
2.голяма тежест

Пък те трибоиците растът по дърветата,просто да намери някои с добре изглеждащи гърди в залата!

Ха той брадчед ми има учудващ ген и гърдите му са перфектни,като на тренирал от години,а никога не е влизал в залта,представи си срещне някакъв начинаещ като брадчед ми,пък чакай да му обяснява  :lol:

LU

10.08.06
19:23

Ххаахах ае ся ти ко знаиш баба ми кви гърди има,ама не знаеш нали!
Ти какво мислиш трибоиците седят по фитнесс залите и чакат да доиде някои аматиор да ги пита за тва и онова и вместо да си тренират ще си прекъснат тренировката специално за да му разясняват,може и щангата да разтоварят от 200 да я свалят на 80 да кажем за да му показват!За тази работа си има приятели има и иструктори!
Аз ако съм трибоец и някои ми се изтърси с такът тъп въпрос направо ще му се изсмея,все пак хората си имат занимания и са ТРИБОИЦИ не ИНСТРУКТОРИ!
[quote author=“djpetko”][quote author=“LuckyTeam”][quote author=“bgtrener”][quote author=“OVERMIND”]Не виж са проблема ми е и там че  :oops: ......... ми при лега с щанга освен гърдите натоварвам и раменете  :shock: а понякога дори и не усещам натоварване на гърдите :shock:  иначе останалите упражнения горе доло ги правя  :? Смисъл упражненията за  гърди са ми наи трудни доде ги схвана как точно се правят  :roll:  :oops:

1.грешна техника
2.голяма тежест

Ха той брадчед ми има учудващ ген и гърдите му са перфектни,като на тренирал от години,а никога не е влизал в залта,представи си срещне някакъв начинаещ като брадчед ми,пък чакай да му обяснява  :lol:

10.08.06
23:21

[quote author=“schwarzenegger”]Какво ще кажете за:

Лег - 3x8
Флайс от лег - 3x8
Полулег - 3x8
Флайс от полулег - 3x8 или тук може флайс на скрипец, за да натовари и вътрешната част на гърдите.

Аз също имам много голям проблем с гърдите. Дори си мисля дали между сериите на първото упражнение да правя и лицеви упорию?

За това никой нищо не написа ???

11.08.06
00:09

??? Смисъла...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1