08.08.06
18:14
Здравейте,
Посещавам форума от известно време и съм доволна от информацията, която намирам.
Опитвам се да тренирам по петдневният тренировъчен сплип за изгаряне на мазнини, който е публикуван на сайта. Не следвам упражненията стриктно, тъй като не всички са подходящи за жени, аз съм жена, но редувам мускулните групи по предоставения план. През уикенда правя сутрешни кросове, а през седмицата бягам на пътечка след тренировка не по-малко от 30 мин. На 25 год. съм, 173 см и тежа около 62 кг. Целта ми е да намаля процентното съдържания на мазнини и теглото си с до 5 кг.
Тренирам по този режим от около месец и половина и се опитвам да се храня по НВД. Резултатите са много добри, но последните две седмици не виждам голям напредък. Това е причината променя моят НВД и помоля за мнение и препоръки, за да може да постигна максимални резултати.
Благодаря на всички, които ще ми отговорят! :wink:
7:30 - крос (събота и неделя)
8:00 - 1 грейпфрут, понякога боровинки
8:30 - 2 яйчни белтъка и около 50гр. извара
12:00 - 50-60гр. овесени ядки
16:00 - 150гр. риба или пилешко филе със зеленчуци (обикновено 1 краставица или един по-голям домат)
19:30 - тренировка (с аеробни упражнения през седмицата)
20:30 - 21:00 - 150гр. риба или пилешко филе със зеленчуци (обикновено краставици и/или маруля)
Притесняват ме два факта. Първо, вечерята ми се струва късничко, но аз съм на работа докъм 18:30 и нямам избор по отночение на времето за тренировка. И второ, не съм сигурна дали са ми достатъчни белтъчните хранения, но когато вкарах още едно се почувставах преситена.
09.08.06
16:27
ами на пръв поглед ти малко храната. през колко дена правиш въглехидратно зареждане. ако не правиш метаболизма си намяля. нормално е да ти се снижават постиженията с времето.
7:30 защто не закусваш веднага след кроса, ами чакаш цял час.
12:00 няма белтък достатъчно, добави мляко кисело или нещо друго с белтък, и то да не е растителен.
19:30 - след тренировката си е задължително да ядеш ,няма значение дали е 22:00 или по късно. а и това което си писала като меню си е супер за нощно време. важното е да няма въглехидрати (бързи).
като цяло белтъка ти е много ниско, особено ако тренираш толкова много. вземи си някви аминокиселини.
[quote author=“bgtrener”]ами на пръв поглед ти малко храната. през колко дена правиш въглехидратно зареждане. ако не правиш метаболизма си намяля. нормално е да ти се снижават постиженията с времето.
7:30 защто не закусваш веднага след кроса, ами чакаш цял час.
12:00 няма белтък достатъчно, добави мляко кисело или нещо друго с белтък, и то да не е растителен.
19:30 - след тренировката си е задължително да ядеш ,няма значение дали е 22:00 или по късно. а и това което си писала като меню си е супер за нощно време. важното е да няма въглехидрати (бързи).
като цяло белтъка ти е много ниско, особено ако тренираш толкова много. вземи си някви аминокиселини.
Какво ще кажеш за това:
7:30 - 8:00 - крос (събота и неделя)
8:00 - 1 грейпфрут, понякога боровинки
8:30 - 2 яйчни белтъка и около 50гр. извара
12:00 - 50-60гр. овесени ядки и 50 гр. извара/100 мл. кисело мляко
15:00 - 100гр. риба или пилешко филе със зеленчуци (обикновено 1 краставица или един по-голям домат)
17:00 - 1 яйчен белтък и 100 гр. пилешко (шунка/филе)
19:30 - тренировка (с аеробни упражнения през седмицата)
20:30 - 21:00 - 100гр. риба или пилешко филе със зеленчуци (обикновено краставици или маруля)
Що се отнася за сутрешния крос, бягам до 8 ч. изяждам плода и изчаквам 30 мин. преди белтъчното хранене. Не трябва ли да е така?
Всеки петък зареждам въглехидратно, но там малко ми е трудно да преценя колко въглехидрати да поема в повече. Обикновено увеличавам дневните калории до с 500 ккал. под формата на овесени ядки, сушени плодове и т.н. Дай ми някакъв съвет за въглехидратният ден. Достатъчно ли са тези въглехидрати?
09.08.06
19:04
не чакай 30 минути.
въглехидратния ден да е с повече въглехидрати, плодове примерно, ядки, моркови, естествено и неща от които си се отказала през останалите дни. така няма да ти е трудно следващия път като ти се преяде нещо. ще знаеш че в петък ще си позволиш малко.