09.08.06
18:25
КАК СЕ ПОПРАВЯ ГОЛЯМ ДЕБЕЛАК или обратния път до рая от предверието на ада?
В началото на седмицата попаднах на сайта и всеки ден го чета и се образовам за да проумеа нещата. Надявам се, че вече съм узрял и събрал воля за промяна и този сайт се появи като манна небесна. Убеден съм, че може да ми помогне да се спася, че бавно, бавно вече 10 години се самоубивам с тия килогарми, цигари и на начин на живот. Вече взех да чуствам резултатите по износил съм ставите, от кръвното сърцето се по обажда с прескачане, поробождания от време на време и явно имам сериозна нужда от промяна докато все още попринцип съм здрав за сега.
Всичко е от начина на ми на живот: липсата на движение- доста съм обездвижен работя на бюро зад компютър и работя на 100м от удома, беразборно лакомо ядене като за последно за да разтоваря стреса и особенно вечер след работа и високите резултати са налице.
На 32 г съм и преди 3 месеца бях стигнал 160 кг при височина 183 см., врат 45см корем 135 см и гърди 135.см
С диета без хляб, сладко ориз, картофи , боб, повече на пържолки, риба и салати и малко повече ходене сега съм 146 кг.
Но явно нещата трябва да се вкарат в някъкви рамки, програма на която да се базирам
изкупих и изчетох доста книги за диети( на ути, саутбиич, зоните, да отслабнем за винаги, 77 ефикасни диети, да се яде и да се отслабва, правих миналата година големия “омекотен” глад на Емилова за 1 месец свалих 22 кг, които се върнаха светкавично щом се върнах към предишния начин на живот и какви ли още не), ама нещо не съм убеден, че действат понеже всяка диета е модел за фиксирано време.
Погледнах и към разни хапове ама и те не ми вдъхват доверие нещо. Не съм фен на намеса чрез химическата индустрия.
Вярвам в математиката полученото минус израходеното и резултата трябва да е с отрицателен знак, ако ще се отслабва.
Вече и не бързам щото изпитах, че хубавите работи стават бавно и за да се променя трябва да променя начина си на живот.
Та посвалих малко и сега мисля да включа велоергнометър и по точна диета която да е начин на живот за да мога да сваля още малко преди да вляза в зала за по тежки упражнения, че сега на тялото ми си му е доста зор.
Благодарен съм на всяка помощ дори и малка.
Досега разбрах че за да се спася ми трябва :
-НВД да си направя или да проспособя някакво готово за 4-8 седмици после почивка с подържащ теглото режим
-за тренировки в залата мисли да ползвам тридневния сплит за намаляване на теглото и да си въртя колело
- и да включа някоя друга добавка да помага
и догодина ще видя резултата
Толкова ли било просто?
ОБАЧЕ Докато чета сайта и форума в процеса на ограмотяване и “правене на нещо за себе си” се появиха още няколко въпросчета и мъглички за разсейване.
Въпрос 1:
Да вкарам ли и л-карнитин, фат бурнери вече или е рано още (знам че са 5% само от успеха, основното е диета и после движението(тренировките))?
Мисля да почна да ги вземам когато вляза в зала
Въпрос 2:
Ти какво ми би препоръчал като марка модел и съотношението качество/цена?
/едва ли би имало отговор че ще се окаже реклама, но все пак мнението на спеца/
Въпрос 3:
Кога да вляза в зала ?
Та в зала мисля да влизам и да вземам добавки като достигна 135 кг т.е съм по намалил тежеста за организма и съм по свикнал с движението
Към 130 кг. Съм спирал хаповете за кръвно щото се нормализирва поне така се получи преди 4 години
Въпрос 4:
Какво знаеш по темата за омега-3 кислините, дали наистина могат да прочистят от плаки кръвоносните съдове?
Въпрос 5:
По колко и как се вземат?
Започнах да ги вземма вече 10 дена, но не ми е ясно поколко трябва да се пият
на малката разфасовка по 500мг пише 2-3 пъти дневно
на голямата от 1000мг пак пише 3 пъти!?
Въпрос 6:
В следната таблица
http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1
данните за суров продукт ли се отнасят или за готов?
Предполагам за суров.
Ама като сложа 400 гр пържола на скарата след това остава 260-270 гр
а като ям чушка с ориз(булгур) пълнена, знам ли от колко суров продукт се е получила знам че ориз с вода се смесват 1:3 да стане, ама ми е зор да си направя сметка като се опитвам да броя калориите, нещо “немога да разделя сламата на две магарета ”?
Въпрос 7:
Колко време след похапване е добре да тренирам ( за сега въртя само велоергонометър) когато го правя след вечеря, вечерята приключва най късно до към 19 ч ?
Останах с впечетление, че след 2 часа
Въпрос 8:Трябва ли да пия аспирин сутрин след ставане преди тренировка да помогна на сърцето да се посъбуди, аз и без това имам ядове и си пия хапове срещу високо кръвно и забавяне на пулса някакъв бета блокер стандартно ми е около 100 уд/мин?
Въпрос 9:
Ако е ДА отговора, знам че на гладно е кофти за стомаха дори да е от не дразнещи стомах да закусвам ли преди да го пия и какво се чудя?
Въпрос 10:
Оплетох се като пате в калчища при опита ми за НВД?
Тук въпросите са много и хаотични и незнам къде да слагам въпросителна
За НВД следвах писанията на chosen и на Владимир Недков
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=18087
обаче
-според някой стати НВД е като въглехидратите са по 25%
-според други било добре да са около 7-8% от ккал за деня
-според трети като са 1г / кг при положение че трябва ли по 2,5
-а пък за мазнините да са малко, да ги избягвам, ама колко малко
-според четвърти писнаки има пропорция при нвд трябва ло да бъде белтъчини 50%, мазнини 30% и въглехидрат 20%
10.1. и последно кое е истината?
10.2. Като смятах колко протеини са нужни се получи 150г това за НДВ ли е или по принциптрябва толкова на организма да не разгражда мускули и органи?
и аз пак се обаркотих при опита да си направя нвд.
10.3. Какво да спазвам за да го направя?
Използвах следното:
Цитат “ Прочети тази статия, която публикувана от специалисти, допускаме за коректна:
http://bb-team.org/nutrition/000176.php
Сега я прочети пак...
Сега изчисли приблизително какви количества хранителни вещества ти трябват за деня и колко калории:
http://naemi.bg/fitness/
Въглехидрати - 1-1,2 гр на килограм телесна маса.
Протеини от тук:
http://www.he.net/~zone/prothd2.html
Намали мазнините до минимум и търси ненаситените мазнини.
Сега разгледай храните:
http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1
http://zdravoslovno.com/Calculators.html
Сега прочети пак статията за НВД...
Сега извади един калкулатор и забий 1 час на спокойствие да посмяташ и да си направиш диета... Няма да ти направят на готово диета, то готови диети много, но едва ли някой може да ти направи или ти да намериш такава, която да отговаря на вкуса ти и дневната ти натовареност. Не знам каква храна обичаш за да ти я сложа в диетата. Отделно не знам кога ставаш, кога имаш време за храна, кога тренираш и т.н Ако искаш нещо да се свърши, направи го сам ”
Забих се цял ден не час и
За сега изчислих че ми трябват дневно към BMR=3333ккал според http://naemi.bg/fitness/ ,
но според http://zdravoslovno.com/Calculators.html са 2500 ккал
10.4. И сега кво правим средно аретметично към 2900 така ли, (пак мъгла)?
10.5. На колко трябва да бъдат за да намалявам теглото четох че трябва да са 1800?
индекса ми BMI е 44и 41% от тялото ми са мазнини
сметнах (Протеини от тук:
http://www.he.net/~zone/prothd2.html )че НВД ми трябват
към 150 гр протеин х 3,75 = 562 ккал и 150 гр въглехидрати х 4 = 600 ккал
т.е дотук 1160 ккал
мазнини Х-незивестно колкото по малко по добре
3300ккал – 1160 има още 2150 ккал
10.6 т.е тях ще ги изгарям от мазнини в тялото за да ги осигуря така ли?
и ако карам колело 30 мин хабя 1000ккал,
ако ходя бързо 8-10 км за около 1,5 -2 часа още 500ккал разход
т.е. -1500ккал
или на теория
разхода при диета и движение
2100 + 1500 =3600ккал
3500 ккал на ден са по около 0.5 кг мазнини изхабени
10.7. ама нещо си мисля че си правя сметките без кръчмаря?
Въпрос 11:
При въпросите на тема хранене се натъкнах на следното:
Цитат “За колко време ще сваля пет килограма? Дори въпросът да не е формулиран така, всички се питат за колко време, колко ще свалят. Отговорът на въпроса е много прост, но и незадоволителен - “Според зависи!” Можете да изхвърлите много вода, да изгорите органна и мускулна тъкан и мазнини. Ако перефразираме въпроса на: “За колко време ще изгоря 1 кг подкожни мазнини?” Най-простият отговор е: “Когато изгорите приблизително 7000 ккал!” Това ще рече: “Тогава, когато разликата между приетите в храна калории и тези изразходвани в тренировки и поддържащи живота процеси достигне 7000 ккал. Излиза, че всъщност зависи от Вас!”.
При положение, че 1 гр мазнини е 9,37 ккал не трябва ли да се изразходят 9370 ккал за да се махне 1кг подкожни мазнини?
Въпрос 12:
В статията по тема тренировки “Знаем ли всичко за кардио тренировката?” има следната таблица Примерна таблица, която показва колко ккал се изгарят за един час тренировка според теглото на атлета и вида кардиодейност. Дейност \ Тегло на атлета 55 кг 80 кг 100 кг Велоергометър 10 км/ч 333 460 600 Велоергометър 20 км/ч 460 666 850 Скачане на въже 460 666 850 Тичане 10 км/ч 545 750 1000 Ходене 5 км/ч 190 260 333 На моя компютър на вело ергометъра пише, че карам с около 55-60 км/ч на 2ра степен на натоварване За 30 мин хабя около 40 кал като изминавам 25-30 км а в таблицата пише че при скорост 20 км/ч се хаби 850 ккал Въпроса ми е кое е вярното,
По колко ккал се хабят с велоенергометъра?
Знам че въпросите ми станаха доста и са все големи и сложни, но съм доволен и на най малката подхвърлена сламка за помощ. С каквото можете помагайте. И не бързам с отговорите може и по един на ден може и порядко.
През bb-org минава надеждата ми за спасение.
БЛАГОДАРЯ предварително на всички СПАСИТЕЛИ!!!
П.П.
Само не ми е ясно кво мазало ще стане, ако се изкажат 100 човека по 20 въпроса в една тема?
09.08.06
22:26
[quote author=“bimbim2k”]КАК СЕ ПОПРАВЯ ГОЛЯМ ДЕБЕЛАК или обратния път до рая от предверието на ада?...
ТВА ОТ ТОЛКО ВАПРОСИ НЕМОГА ДА ВИДЯ КОЛКО КИЛА СИ ?
ЦИТАТ
“На 32 г съм и преди 3 месеца бях стигнал 160 кг при височина 183 см., врат 45см корем 135 см и гърди 135.см
С диета без хляб, сладко ориз, картофи , боб, повече на пържолки, риба и салати и малко повече ходене сега съм 146 кг.”
П.П. ами усетих че нещо не оформих добре нещата и ти писва да четеш като почнеш
пък и интерсените въпроси остнаха някъде в средата
09.08.06
22:50
[quote author=“bimbim2k”]ЦИТАТ
“На 32 г съм и преди 3 месеца бях стигнал 160 кг при височина 183 см., врат 45см корем 135 см и гърди 135.см
С диета без хляб, сладко ориз, картофи , боб, повече на пържолки, риба и салати и малко повече ходене сега съм 146 кг.”
146 ГИ ОМНОЖИ ПО 28 И 6ТЕ ПОЛУ4И6 ОТ КОЛКО КАЛОРИИ СЕ НУЖДАЕ6 СМЕТНИ ГИ 4Е НЯМАМ КАЛКУЛАТОР
и сега кажи що си цитирал всичко
то стана сто кила текст
кой ще го чете това
написал си едно а цитирал си сто
вземи моляте си редактирай малко нещата
Благодаря предварително!
получава се 4088ккал
Те за кво са ми за подържане на теглото?
Това 28 откаде и как се получи ще ме светнеш ли?
Редактирах го.
manson
09.08.06
22:56
[quote author=“georgi_georgiev87”][quote author=“bimbim2k”]ЦИТАТ
146 ГИ ОМНОЖИ ПО 28 И 6ТЕ ПОЛУ4И6 ОТ КОЛКО КАЛОРИИ СЕ НУЖДАЕ6 СМЕТНИ ГИ 4Е НЯМАМ КАЛКУЛАТОР
146 умножи по 2.5 и 6те полу4и6 от колко белтак се нуждае6
отна4ало по4ни от 250 грама ваглехидрати и намаляи постепенно докато стигне6 146 грама падасе по грам на кило
1.л-карнитин си вземай, ако продължаваш с велоргометъра, си вземи и бърнър
2.по този въпрос 100 човека ще ти дадат 120 орговора.аз съм доволен от бърнара(термогенен) на сатурн
3.влез в зала когато се почувстваш готов(най-вече психически)
4.не знам, но така съм чувал
5.на твоите килограми - 3х1000
6.за суров
7.1-1,5-2 часа зависи какво ядеш и колко.важното е да ти е комфортно
8.не мисля, че аспирина ще ти свърши работа
9.
10.% са от калориите за деня(25% от калориите трябва да си ги набавяш от въглехидрати).по-лесно се смята като 1гр на кг лично тегло.протеините трябва да са повече - около 2гр на кг лично тегло.основното е да следиш калорииния баланс - смяташ колко са ти необходими за ден за да подържаш тези килограми, и после ги намаляш с 500ккал.след месец, според теглото пак го смяташ и пак го намаляш.
ако намалиш калориите до 1160 на ден ще умреш от глад.с толкова и 50кг жена не може да изкара.ако в момента си 140кг ти трябват 280гр протеин, 140гр въглехидрати на ден(според моите сметки)сметни си тези вещества колко калории ти осигуряват о останалите калории ги набави от мазнини.
с желание и инат ще свалиш колкото ти трябва.успех
при положение че имам ускорен пулс и заплаха от повишено кръвно налягане
Термогенен бърнар май може да е опасен в моя случай а?
за аспирина знам, че разрежда кръвта пречи на съсирването
Може би така по бързо се движи кръвта и повече ще изгаря енергия си мисля аз?
а за сметката на НВД пак не ми е ясно нещо
280 протеин Х 4 = 1120
140 въглехидрати х 3,7 = 518
общо 1650 ккал
ако трябва да имам 4000 ккал за подържане на теглото и да намаля с 500 е към 3500
и другите 2000
от мазнини ли да ги докарвам
не ми звучи добре това е към 200 гр мазнини
От 146кг от които 41% мазнини. Вадиш мазнините от килограмите и се получав 86.14 и за тези КГ смяташ калориите.
09.08.06
23:43
По принцип това което приема организма се изгаря. Ако спеш да приемаш мазнини тогава организмът ти сам ще тръгне да си ги набавя като превръща въглехидратите в тях. Аз като смятах нуждите ти от калории и ги изкарах 3400. Ако от тях извадиш тези 1650 ти остават 1750 макар че и на мен ми се вижтат много. Може би можеш да направиш разликата повече и за прием на мазнини да прриемаш около 1500.
09.08.06
23:48
Добре дошъл във форума!
Мислех да не пиша, даже ме мързеше да прочета целия километричен пост, но видях че си си купувал и чел книги, а това е повече от похвално - означава, че не чакаш на готово. Та .. ще се опитам да ти помогна с каквото мога.
1. При твоето положение ще е безсмислено за момента.
2. В България за момента няма добър бърнър. От тези, които горе-долу стават са Super Cuts3 - 50 leva na Universal & ProLab Cuts - 23 leva
3. Залата можеш да си я почнеш. По малко, по малко ще навлизаш във форма и ще свикнеш с натоварването.
4. Този тип мазнини ще са ти полезни. Помагат за вдигането на тестостерона, което гори мазнини, освен това влияят върху инсулина и притока на кислород. Не са и много скъпи.
5. Гледай опаковката, но попринцип суплементите по етикетите се дозират за 80-килограмови спортисти. Ти увеличи дозата.
6. Суров, разбира се.
7. 2 часа. Пии и много вода, особено преди ядене. Имам един превод на сайта за водата, като го прочетеш ще те мотивира. Купи си няколко бутилки мин. вода и си кажи че всеки ден трябва да ги изпиваш и така ще свикнеш.
8. Не, аспиринът има съвсем друго действие.
9.—-
10. Има различни типове Нисковъглехидратни диети. Единия е “нашия”, другия е американския. Американците приемат доста въглехидрати (до 40%) и пак го водят НВД ... Доказано е че при еднакви калории и при повече белтъци и по-малко въглехидрати и при по-малко белтъци и повече въглехидрати .. ох че се оплетох. При диетите с по-високо съдържание на протеин и по-ниско на въгл. мускулната маса се запазва повече и по-голям процент от сваленото тегло са мазнини. Т.е. Дръж въглехидратите около 1,2грама на килограм.
На мазнините не обръщай голямо внимание. Трябва да ограничиш само вредните - наситени, хидрогенизирани и т.н. Като ограничиш сладките неща, с тях ще ограничиш и другото, защото са свързани. Избягвай и маргарини, краве масло и бисквити.
Нещо не ми се чете следващите писанки, но бъркаш при сметката за протеина. Над 220 грама трябва да идва някъде...
Сметни си BMR от статията в сайта. От тях извади поне 700 ккалории и почни така като за начало. Като минеш шока, ще ги смъкнеш още, иначе ще сваляш цял живот.
sameone
ами и моята сметка е горе долу такава за 3 дни учене из сайта и форума
че ми трябват към 3400 ккал и 1750 трябва да осигуря от мазнини
ама 1750 / 9 = 195 гр мазнини
и кога ще стане да изгоря мазнините дето съм приел
че да почна да горя въглехидрати че после пак мазнини подкожни
нещо не ясно още
помагайте
09.08.06
23:57
[quote author=“bimbim2k”]ами и моята сметка е горе долу такава за 3 дни учене из сайта и форума
че ми трябват към 3400 ккал
Добреееееее
Да приемем, че никъде не грешиш.
146х1= 146 гр въглехидрати х 4 = 584 ккалории
146х59%= 86,2кг чиста телесна маса
86,2х2,8=241 гр протеин х 4 = 964 ккалории
3400 - 584(въгл) - 964 (белтъци) - 700 (отрицателни калории) = 1152 калории остават за мазнините
1152 : 9 ~ 130 грама мазнини
явно утре ще чета за отрицателните калории
как се получават ?
за кво се появяват в сметката ?
за сега знам че зелето и гъбите май имаха отрицателни калории.
manson
Личи си че те е мързяло да четеш, но ти благодаря много дори за това.
Пък и те разбирам то това че ли се?
Хората за всеки един от въпросите пускат тема(пък то някой от тях има по няколко все с не ясноти и противоречия че за тов аисках тук да си избистря мъглите).
Ако мислиш че бе лесно да го напиша?
BMR-а съм си го смятал .
Аз домашното си го подготвих.
Все пак търся помощ, а не всичко на готово.
за 5? същността е че и в малката и в гоямата опаковка пише по 3
според твоя съвет аз кое да увелича
за6? и аз мисля че е суров
но същността му е че като ядеш пържола можеш да знаеш колко тежи сега , а не когато е била сурова та това е проблема.
Вода си поркам яко щото си се потя яко само и от едно клякане :)
в офиса има от тия машини с бидочета за топла и студена та си пълня 2 литра поне на ден само докато съм офиса
но в интерсен на истината сега май пия по по малко явно като няма сол в храната, и е помалко сосчето за разреждане по малко върви водата.
А пък протеина съм го смятал по някакъв калулатор от англиски сайт
(Протеини от тук:
http://www.he.net/~zone/prothd2.html )
на учатваха размерите и на вратът , корема и гърдите .
и сега колко да бъде протеина 150 гр или 240 или 280гр?
Тия мазнини трябва ли да ям или май от тях ще извадя тия 700 ккал дето да почна да намалям?
10.08.06
00:20
Тия 3400 калории ако ги приемаш ще запазиш теглото си. Те са за поддържане. От тях вадиш 700 за да имаш отрицателен калориен прием. Ако гориш повече от колкото приемаш ще отслабваш.
http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/metric-bmr-calculator.php - много по-удобно е :) ~3300 за поддържане на тегло ги изкарах ама може и да бъркам някъде.
@bimbim2k - manson те е светнал в основите, направи си сметка само по колко ще сваляш на месец ! По принцип е добре да е 1кг на седмица, айде при тебе са в излишък може и до 2 да стигнат.Каквото и да правиш НЕ ОТСЛАБВАЙ БЪРЗО ! гледай да избегнеш появат на стрии (ако нямаш вече).Другия проблем е кожата, трябва бавно да става целия процес, за да може и тя да реагира и да се свива.
п.с. твойто си е цял роман (не съм го чел, четох коментарите) :lol:
п.с.2 търпение, това не става за 1 месец.Аз свалих 30кг за 2-3 години.Диета и спорт само лятото точно, за да става бавно, а зимно време се тренираш да не ги качиш обратно т.е. учиш се да се храниш правилно.
п.с.3 добавките на този етап са ненужни.(л.м.)
бързото отслабване го играх вече 20 кг за месец и се върнаха, затова казах че не бързам
ама ми се ще октомври да съм 130-135 и тогава да вляза в зала
че зимата няма много движение и кво да се яде като зеленчици и плодове е по бедно
и обикновенно всички качват зимата
а за стриите вече не ме притесняват свикнах с тях има места дето съм като тигърче или зебра
и колко последно да е протеина 146 гр, 240, 280?
за въглехидратите приемам 145 гр.
мазнините също не знам май се очертава че добре към 100 гр?
10.08.06
14:46
Здравей.Прочетох ти темата с интерес и си мисля,че ти си изминал вече най-трудната част от пътя-осъзнаването на проблема и вземането на решение да се пребориш с него на всяка цена.Поздравления.
До октомври е съвсем реално да бъдеш към 135кг.,тъй като имаш да сваляш много.Но защо ще чакаш до тогава за залата.Започвай сега,постепенно ще свикнеш с натоварването,а тренировките ще подсилят ефекта от диетата.
Видях,че има съвети за добавките.Лично мнение-не са ти нужни никакви на този етап.Доста време ще мине,докато стигнеш до тях.Струва ми се,че сега ще са излишно товарене на организма и пари на вятъра.Още повече,че имаш здравословни проблеми,които вероятно ще намаляват заедно с килограмите.
Прави кардио колкото можеш,като следиш как се чувстваш,да не стане някой сакатлък със сърцето.И го прави 2 часа след хранене.
Видях също,че няколко пъти питаш храната как се мери-сурова.Не те интересува колко ще стане,след като я сготвиш.
Не се сещам повече,а и въпросите са много.На каквото не можеш да намериш отговор-питай,тук има много знаещи хора,които ще помогнат.
Желая ти успех!
проблема е ясен и осъзнат - начина на живот
но трябва доста воля и правилния начин
Волята е проблем който всеки миг ще съществува ( изкушения много и от всякъде).
Борбата е сам със себе си
най големия ми враг съм си аз, но много искам да успя вече 10 години отлагане стигат, по добре малко късно от колкото никога(докато не е станаоло фатално късно)
ножа опря вече до кокала
когато сам си направиш нещо дето другите не могат дори да ти направят, тогава много боли
знаете как е с автоголовете
а и надявам се добрите резултати, новите дрехи, липсата на нужда от хапове след време, появата на жизненост, нови сили,желание за живот и подкрепа на хората около мен да УСПЕЯ този ПЪТ.
сега искам чрез вас и bb-org да уточня правилния начин
за което моля за ПОМОЩ
за зала мисля че още не съм готов физически
ако сваля още 10 кг ще ми е по леко
а и с колето и някакви упражнения за месец два ще подготвя системите в организма,
Ще се науча да дишам и ще се задвижи механизма на работа за изгаряне на мазните
сигурно и показателите на кръвта ще влязат в идялна норма не че сега зле
все пак аз сега съм леш 41% сланина
трябва ми подготовка
убеден съм (надявам се), че проблема с здравето ми е от начина на живот ( килата)
въпроса с храната е когато не е приготвям аз
и когато е сложна изградена е от няколко компонента в в една теджера постни чушки има чушка , ориз, грах, царевица, лук, олио и т.н
10.08.06
15:39
Ще видиш като смъкнеш, как ще ти е по-леко, ще си в тонус, няма да натоварваш сърцето и органите, ставите няма да бъдат подлагани на такива изпитания, ще намелеят болките в кръста, ще намалиш рисковете от травми, сърдечно-съдови проблеми, ставни и костни болести и така нататък ...
Имаш повече от 100 причини да отслабнеш и повече от 30 юзъра, които са готови да ти помогнат :wink:
ТЕМАТА Е ИНТЕРЕСНА МИСЛЯ ЗА 20 ЧАСА ИМА НАД 300 ПОСЕЩЕНИЯ,
НО МАЛКО МНЕНИЯ.
/донякъде е добре че поне не се изказват неподготвени усери и не разводняват/
ИНТЕРEСНО КЪДЕ СЕ СПЕЦИАЛИСТИТЕ И ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ДА ПОМОГНАТ, НЕЩО ГИ ПЛАШИ ИЛИ НЕ СА Я ДОКПАЛИ ДА Е РАЗНИЩЯТ.
все пак съм калсически пример за дебеланко, който доста се е “постарал”
мисля че доста хора си имат моя проблем, един от пробелемите на века
ВЪПРОСИТЕ сА ДОСТА, СЛОЖНИ И ОБЪРКАНИ, НО ПРОБЛЕМА Е ЯСЕН.
МОЖЕ БИ ВЪПРОСИТЕ СА ТРУДНИ И ПЛАШАТ, А И КИЛТА СА ДОСТА ИМАМ ДА МАХАМ ОЩЕ 60 ЗА ДА СТИГНА ИДЯЛНО ТЕГЛО И ТЕ СТРЯСКАТ
НО ПРЕДИ 3 МЕСЕЦА БЯХМЕ ДВАМА В ЕДНО ТЯЛО 160 КГ ПРИ 183 СМ
АЗ ВЯРВАМ ЧЕ ИМА НАДЕЖДА
[quote author=“bimbim2k”]
ИНТЕРEСНО КЪДЕ СЕ СПЕЦИАЛИСТИТЕ И ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ДА ПОМОГНАТ, НЕЩО ГИ ПЛАШИ ИЛИ НЕ СА Я ДОКПАЛИ ДА Е РАЗНИЩЯТ.
Не се смятам за спец, още по малко про, но сега нямам и време и се чудя до колко ще съм ти полезен, нямам опит с такъв екстремален бавен метаболизъм, аз а с точно обрантото.
Но, ако ми се отвори време, ще ти напиша това което смятам /така де, често говоря тъпизми / че ще ти е от полза.
Само ще ти кажа аз как започнах !
Един два месеца четене !(надъхване)
Започнах да бягам(малко, но бягах, а сега съм изрод :) бягам с кеф), спрях вафли, шоколади, хляба постепенно.1 месец по 2 филийки на ядене(черен пълнозърнест), след този 1 месец минах на 1 филийка и после го спрях и вече 3 години не ям хляб.Започнах да се движа много.8 месеца се качвах и слизах пеша (без изключение ! на 12етаж живея).Не спазвах отначало конкретна диета (НВД) и свалих бързо 15кг за има няма 3-4месеца.Не че не бях готов за залата, просто още нямах нужда от нея.Преди години съм тренирал усилено, но получих контузия поради неизправно съоръжение и ме отказа.Вкъщи си правих лицеви опори и др. Искам да отбележа, че в този момент разбрах кои са ми истинските приятели ! Много ме мислеха за луд, но сега..... :twisted: .
За да ти помогнем, напиши какво правиш през деня, кога мислиш да тренираш и т.н. евентуално ще ти спретнем и що годе свестен хранителен режим.
ВОЛЯ ! ТЪРПЕНИЕ ! тези неща не стават бързо.
Пичове ... престанете с тия глупави таблици и калкулатори ... те не работят!!!Каква е тая глупост ,че за да си сметнеш калориите трябва да умножиш по 28 ... ми аз пък смело заявявам ,че 2ма човека по 75кг горят много повече от 1 човек 150кг!!!Другото е ... пак тия таблици за нужния белтък на 1кг телесно тегло .... ама има разлика дали ще е 120кг културист само мускулна маса ... и някой 120кг шишко, който реално има 65кг мускулна маса!!!Бъдете сигурни ,че нуждата при тях от белтък е различна!!! :D Колко от пишещите тук са имали проблем с наднорменото тегло?Много от вас са едни теоретици, които не са изпитали нещата ... нашия човек има нужда от помощ ... подходете малко по-сериозно.Може да ме помислите за луд ,но аз бих му препоръчал 2000кал първия месец ... ако почне да сваля с повече от 2 кг на седмица да качи малко калориите ..... едно е да сваляш от 150 ... друго е от 80 ..... по около 8-10кг може да сваля първите 2-3 месеца ... след това като стане 130 ... почва със спорта и около 6кг на месец .... като стигне 90 ... според мен все още няма да е само мускулна маса ... тогава може да сваля по 4кг на месец примерно.Като почне да сваля по-малко от 1.5-2кг на седмица ... да свали на 1500калории.... и така ... вече сам да си нагажда нещата.А за храненето ... ако белтъка го приема на 5 хранения през 3 часа ... за въглехидратите .... примерно от 7 сутринта до 19…. са 12 часа .... да речем на 6 хранения през 2 часа!!! Да започне сам да си готви и да си мери храната .... и да свиква с малко на обем храна!!!
Ако това време, което прекарваш за да изчетеш всички изказвания го употребиш в бягане на стадиона ще ти е от доста голяма полза.
Ето ти едно мнение от жена.
1. „не можеш да изядеш един слон на едно ядене. Слонът се яде по една хапка всеки ден”. Защо ти го пиша това? Не се заблуждавай че с изчитането на 300 мнения и 10 книги ще си подготвен по добре за голямото отслабване.
2. за изграждането на един навик са необходими 21 дни. Какво има да чакаш до октомври месец за да влезеш в фитнес салона? Това страх ли е? Да не смяташ че в залата някой ще седне да гледа само теб. хората си отиват тренират си и си тръгват. Там си създаваш приятелства, наблюдаваш хората как тренират и постепенно започваш да градиш желание за подобни резултати. Освен това има фитнес треньори, които ще ти дадат съвети.
3. за сега спри да правиш големите калкулации. изграждай само хранителни знания. Спираш всяка седмица по едно любимо нещо. Примерно за начало сокчетата. Те са наблъскани с консерванти + захар + плодовете който са носители на въглехидрати. Не си мисли че ще е лесно на мозъка да го приеме. Следващата седмица спри нещо друго.
4. започни да бягаш на стадиона. С твоите килограми едва ли ще направиш 10 обиколки първия ден. Сложи си цел да ги постигнеш примерно за 15 дни.
5. при НДВ се набляга много на месото, но при твоите килограми няма как да не си с високо кръвно. За това на първо време си хапвай само пилешки гърди, рибка, зелени зеленчуци, белтъци на яйца.
Пожелавам ти успех и най важното да не се откажеш след първата седмица.
бла бла бла ... ти била ли си 160кг да знаеш как се тича с тия килограми и какво се случва със сърцето му ... никакво тичане!!!Само разходки ... ходене ходене и само ходене ... добре си знае ,човека ... нека до към 130кг да е само ходене ... а след това според това как се чувства ще си прецени дали да включи и по-тежки тренировки.От 1 обиколка на стадиона няма да свали много ... сещаш ли се? :D А няма и да засили много метаболизма ... понеже това не става с 30секунди-1мин тичане ... не знам дали може да тича 1мин ... не искам да го засегна ама реално са така нещата.ХО-ДЕ-НЕ!!!Може и плуване да включи .... ама без излишно натоварване ... е така бавно но да се вдижи ... не да плава...като усети претоварване да спира.
за tpd
незнам какъв ми е метаболизма
ама щом се тъпча и не се движа
май няма значение какъв е
дано ти остане време да помогнеш
гледам имаш опит и доста мнения си изказал
за emzo
периода със сладкото и хляба го минах
пък и сладкото не ми е било зор
но имам афинитет към мръвката без нея по не мога
и аз се пораздвижих
и сега съм в периода утвърдя и създам навик да се движа редовно
след вечерята ходя по 1,5 -2ч почивам 30мин като се върна и после колелото 30 мин
ама става около 22 :30
и после докато се настроя да заспя сатва късно и сутрин е зле
е всеки ден е не възможно да е така но се старя да са поне 4-5 дена така
стълбите и аз ги почнах тази седмица
сега е време за почна НВД и да вкарам някви упражнения
ама упражненията за сега зреят трябва да изкарам тия “21 дена”
на работа съм около 9 до към 12:30
имам 30 мин почивка и после съм до 17:30
живея на 5 мин от офиса
работата ми все седнал на стол зад компютър и хабя нерви по телефон
рядко има командировки за ден два
може би средно веднъж в месеца
събота и неделя почивам
около нас има пет зали в радиус на 5-600 м
и един два басейна
сега си взех карта за 50% намаление за залата в коята има и басейн
сега се опитвам да си променя режима да мога да карам колело сутрин че е по добре
но съм повече нощна птица
сутрин мого ми се спи
ама трябва да стана към 7 ч сега ставам в 8:20
да хапна нещо кисло плодче ябълка, домат
след 30-40 мин да се кача на колелото
до към 8-8:15
после душ
хапване на чаша с к.мляко с овес
и в офиса
мисля на обяд да ям въглехидрати
имам възможност да се прибера и да хапна за обяд в къщи ако се организирам
вечер към 18:30-19 хапвам пържолка пиле или риба със салатка
междините закуските към 11 и 16 мисля да са
но не ми е ясно за тях и за обяда кво да стъкмя
и как да си разпределя равномерно протеина и
как и кога да разпределя въглехидрата
пък и с мазнините въпроса ми стой отворен по колко и кога?
тука ще се позова на МаХо белтъка да го приемам на 5 хранения през 3 часа ... за въглехидратите .... примерно от 7 сутринта до 19…. са 12 часа .... да речем на 6 хранения през 2 часа!!! само дето незнам как ще го оформа да изглежда
за МаХо
и аз питах кво е това 28 и от къде се взе ама нищо?
за малкия обем храна е задължителен
човек който е изминал част от пътя
въпроса с тичането ти е ясен
мисията не възможна
като студент ходих на зала от време на време в един период и след тренировка едва изкарвах една обиколка от 300м а тогава бях към 125 кг
с плуване май няма как да се по уморя
щото въпреки че съм от Бургас малко съм скаран сплуването, коеот се глася да се променя
изкарвам по 10м и каталясвам
плуването мисля да го ползвам след трнировка за релакс и масаж
за TedyK
срамът отдавна забравих какво е
когато опитваш да по скриеш шкембето, което в един монент неможе да бъде скрито и дойде време че нямаш дреха да ти става
срамът се изпарил
как да скриеш реалността и кого да лъжеш
на тази тема съм претръпнал
не си ли личи как излагам проблемите си безсрамно
:)
ако стигна края на пътя и в книжка може да се обобщят нещата
ако има интерес, че има доста събратя по съдба
лакомствата вече ги по ограничих и 99% спрях
изкушението е сериозно нещо но има и посериозни работи
Аз не само съм изчел някой друга книжка и някое друго мнение и статии
аз съм узрявал 10 год вече, а и когато и здравето ми се клати заради това
време тази моя бременност да приключи
най накрая да го родя това слонче на което само хуботчето се е подало за сега
:lol:
въглехидратите ги приемай до към 16-16:30 най-късно.за вечерята добре си решил - мръвка + салата, но внимавай с количествата(важи за всички хранения де) - яж често, но по малко.
10.08.06
23:17
тва 28 дето сам го написал сам го 4ел от едни страници сварзани сас този саит хората просто саго из4ислили ти само трябва да го умножи6 по килата си например аз сам 62 кила по 28 това са 1800 иняколко калории от тях вадя 500 ии така свалям ве4е сам свалил 6 кила ама все пак килата нямат зна4ение всеки изглежда разли4но
10.08.06
23:37
не6то такова е супер много страници имам на компа свалени и там има всякакви режими и пи6е супер много еитакива не6та за из4исляване ама тва сас 28 е наи лесното и аз него ползвам и мога да кажа 4е из4ислява верно при мен деиства
10.08.06
23:43
пак тва за 2000 калории според мен трябва да мине6 на толкова 4ак след половин година ти например приема6 по 4000 калории и изведнай на 2000 ебаси и стреса дето 6е стани
имаи тарпение вси4ко 6е стани сас времето един мои познат сваля6е 30 кила две години
Ех така ме е яд, че не се включих по-рано.
bimbim2k , щом вече си се усетил значи половината битка е спечелена.
Ние ще помагаме както можем. Желая ти търпение и успех.
diksi
за какво съжаляваш
че то още нищо не се случило
аз си мисля че темата е още във фоаето
georgiev87
твоя познат може би е имал да сваля само 30
а всички знаем как се свалят последните килца
а аз почвам от 75 кг. да свалям
160-75=85(идялно тегло)
и сега още остават към 60
в началото знам че се свалят по-вечко
интерсено
върти ми се един въпрос
той е далечена мечта
Въпрос 13:
До колко ли трябва да свалям?
/ако се случи така че запазя сегашната си мускулна маса която с кокалите май беше към 86кг едвали ще стигна идялното теоретично тегло /
Въпрос 14:
Колко е нормалния % мазнини при идялни кг?
[quote author=“georgi_georgiev87”]пак тва за 2000 калории според мен трябва да мине6 на толкова 4ак след половин година ти например приема6 по 4000 калории и изведнай на 2000 ебаси и стреса дето 6е стани
имаи тарпение вси4ко 6е стани сас времето един мои познат сваля6е 30 кила две години
:D Ама ще “стани” “сас” тия 28 а? :lol: А един “мои” познат свали 2 кг за 5 години ... а па на един друг са ми разправяли ,че свалил 40кг за 30мин. ..... ампутирали му краката. :shock: :D Момец ... моля ти се не се меси когато става въпрос за нещо сериозно ... тоя коефициент 28 може да си го .... задържиш .... тия модове ми правят забележки. :D Значи написал съм му 2000 за да види какво ще стане ... и съм написал ,че ако сваля повече от 2-2.5кг на седмица да качи калориите .... но то първата седмица задължително ще свали повече!!!Та въпроса е 2рата и 3тата седмица да види дали ще сваля повече .. от 2-2.5 на седмица.Първо 4000кал са мнооооооооого ... нищо, че е толкова тежък ... обясних защо!!!Пък и той седи по цял ден .... обясних ти ,че 2ма като теб харчат повече калории от него ... казваш ,че твоя е 1800 ... как неговия да е 4000? :D А знаете ли кой оргън хаби най-много калории ... може да ви се стори като жокер за нещо. :D
[quote author=“bimbim2k”]Въпрос 13:
До колко ли трябва да свалям?
/ако се случи така че запазя сегашната си мускулна маса която с кокалите май беше към 86кг едвали ще стигна идялното теоретично тегло /
От къде знаеш ,че мускулната ти маса + кокаляците ти е 86кг?
11.08.06
02:54
явно определя от теглото си , щом е 183 см значи 83-86кг ще е идеално тегло
*За кардио:
значи много интензивно на кардио тренировка и не над 30 мин . Бавно и продължително довежда до сваляне и на мускулна маса .
*За ядене:
Ненужните калори, които се запасят и стават мазнини, така се образуват мазнини , така че намалявай калориите , с кардио ги гориш ама по-умния начин за свалене намаляване на калори тогава няма закакво да ги гориш ;) . Щом си 146 кг значи се нуждаеш някаде към 5010.72 калори (146 x 2.2<превръщане в паун> x 0.65<BMR> x 24<часа/ден>), намали първо към 300 от нужните ти калори , значи ще приемаш някаде към 4710 калори на ден . Трябва да знаеш че 1гр протеин = 4 калори , 1гр въглехидрат = 4 калори , 1гр мазнини = 9 калори ; И нужни проценти на протеин , въглехидрат и мазнини за един човек е протеин не по-малко от 53% от общи калори , въглехидрати не по-малко от 35% от общи калори и мазнини не по-малко от 10% от общи калори . И така изчисляваш как да приемаш тези неща :
Протеин (Protein) = 4710 x 0.53 /4 = 624.075 гр
Въглехидрат (Carbohydrate) = 4710 x 0.35 /4 = 412.125 гр
Мазнини (Fat) = 4710 x 0.1 / 9 = 53.3 гр
Ако намаляване на 300 калори не ти се вижда голям ефект тогава намали до 400
ок , Успех с трениране и диета
МаХо
за органа хабящ най много калории залагам на мозъка.
зa 86 кг мускул и кокал
от
146Х 41% мазнини= 86КГ
11.08.06
09:28
[quote author=“bimbim2k”]
Въпрос 14:
Колко е нормалния % мазнини при идялни кг?
По принцип споменават че нормалният процент на мазнините е 8-12% от телесната маса на човека. Най-лесно ще ги измериш на електронен кантар ако кожеш да намериш.