10.08.06
22:48
стремя се да бягам 5 пъти седмично.негативен ли ще е ефектът ако сутрин правя крос 25-30 мин,а следобяд след тренировката в залата - велоаргометър.
[quote author=“emzo”]Негативен ? Ами зависи дали можеш ли да се възстановяваш.
Не не е това въпроса тук
Ще стопиш доста маса според мен
11.08.06
17:41
Тъй като всичките ми питания са били за отслабването следователно и за кардиото от това което са ми казвали разбрах , че не е хубаво да се прекалява с кардиото тъй като след определено време почваш да сваляш маса/мускули/ .
Аз имам едно питане горе долу като това. Понеже сега сестра ми иска да да си купи велоаргуметър дали ще ме препазва от мазнини (без да пречи на качването на мм) ако правя по 4 пъти в седмицата по 25-30 мин. Става въпрос и при активния зимен период за маса с добавките и якото ядене. Мерси предварително :)
достатъчно е след трен 3 пъти седмично по 30 мин да въртиш колело за да се подържаш релефен. Ако искаш да сваляш започни от диетата, добавките и тнт до като стигнеш до кардиото но и тогава 30-40 мин 3-4 пъти седмично са достатъчни
13.08.06
16:02
искам да питам ако играя баскетбол 2-3 пъти седмично по около 1 час дали пак е кардио?
13.08.06
16:18
искам да питам ако играя баскетбол 2-3 пъти седмично по около 1 час дали пак е кардио?
Ако играеш интензивно- да. Ако играеш на 21- не;)
ако е на гладно и с достатъчна интензивност е ок. Имай в предвид, че са ти нужни около 40 мин докато изгориш гликогена от черния дроб и чак тогава тялото търси алтернативни източници на енергия - мазнини и протеин (мускули), така че ако искаш да запазиш вторите включи амино кис. преди и след играта.
14.08.06
13:24
[quote author=“fitboy”]ако е на гладно и с достатъчна интензивност е ок. Имай в предвид, че са ти нужни около 40 мин докато изгориш гликогена от черния дроб и чак тогава тялото търси алтернативни източници на енергия - мазнини и протеин (мускули), така че ако искаш да запазиш рите включи амино кис. преди и след играта.
абе 1 пич ми каза че не било кардио щото требвало някви аеробни неща да се спазват
не съм съгласен. Зависи от метаболизма и нивата на епинефрин. Аз когато правя кардио правя по 25 минути един път седмично и ми е напълно достатъчно. А принципно е научно доказано че след 21 вата минута тялото почва да използва мазнините като основен източник на енергия .
естествено зависи и от нивата на гликоген и нивото на интензитет
14.08.06
16:06
Ти да сваляш ли искаш :?: Защото ми се вижда малко множко. Мисля , че ще свалиш и мускулна маса .
14.08.06
17:55
не, неискам да свалям мускулна маса, чистя...