13.08.06
12:31
Значи не искам мнения от начинаещите те нека по компетентните да дават мнения плс !!! Значи нещата стоят така , Тренирам три пъти в седмицата 1-Гърди,трицепс 2-Крака,рамо 3-Гръб,бицепс , значи порблемът ми е следният по тази програма тренирам от около 5месеца и бицепсът ми грам не е мраднал от както съм я почнал даже днеска като се гледам имам чувството че е по малак нз дали си внушавам но, колкото до трицепса нещата не стоят така от неговия растеж съм доволен,значи в дена Гръб,бицепс правя 4-ри упражнения за гърба и 2 за бицепс-а за гръб правя Скирпец широк хват , Скрипец тесен хват , има един уред в фитнеса мисля че заместваше гребането с щанга правя него и придърпване на долен скрипец, За бицепс правя прав с щанга и скотово сгъване тесен хват с ЕЗ щанга и коремните преси но те нямат никаква намеса !!! нещо напоследък имам чуството че се претренирва нз :-( колкото до храна и добавки сичко си правя горе долу както трябва в деня ям 5пъти от които трите пъти пишеко с някакви въглехидрати и хлябец , пия сурватка и креати и амино сега ще си зема и глутаминче абе яденето и добавките са си горе долу добре според мен !! аиде сорри че ви изписах цял роман но тва проблема ми , да но да се намери някои коиото да обарне внимание на проблема ми !!! Чао и много по-здрави !!!
13.08.06
12:48
здравеи, ами на мен ми се струва 4е бицепсите са се адаптирали от тиа 5 месе4ни едни и съШти тренировки и маи им е време да ги стреснеШ маи, как като ги изолираШ в отделен ден и като смениШ тотално упражненията сериите и повторенията, това от мене нека и някои от колегите да си каже мнението.
13.08.06
14:59
тренирай рацете в един ден - поне така при мен действа по добре и 2 упр са малко прави поне по 3 4
по здрави
13.08.06
15:21
[quote author=“Everything”]тренирай рацете в един ден - поне така при мен действа по добре и 2 упр са малко прави поне по 3 4
по здрави
4 е твърде много,особено ако са по 4 серии!
13.08.06
15:53
Прави размествания в тренировъчния режим, защото тялото привиква към определен начин на трениране. Примерно прави гърди + бицепс после пак смени на нещо друго и така;)
Ам да аз съм решил да направя като цяло промяна в трениромчния режим ,ще хода 4-пъти в седмицата и можеби ще правя в единия ден ръце(бицепс-трицепс) др гърди, гръб , крака рамо нещо от сорта , доката сменя програмата ще разменям примерно в вторник правя гърди и рамо , вместо трицепс пък в ,четвъртак крака бицепс , и в събота гръб трицепс и докато вкарам 4деневния сплит ще правя нещо от сорта !!!
какво мислите ?
14.08.06
04:00
Може да пробваш вдигане от щанга с надхват от стоеж и сменяй програмата и упражненията по-често. 5 месеца по една програма е множко.
14.08.06
12:29
на два три месеца , можеШ и да размениШ дните на тренировките и упражненията и пак да има ефект програмата,примерно запо4ваШ всеки понеделник с гърди а петъка го завърШваШ с крака ето тези две тренировки може да ги размениШ да по4неШ с крака, добре е съЩо да си направиШ цикли на тренировките за да имаШ разтеж и да стигнеШ по дале4 и непретренирал,нека и някои от колегите да си каже мнението
Еми пробвай наистина ръцете да са в 1 ден но не прави повече от 3 упражнения за бицепс и повече от 4 за трицепс. иначе ще претренираш. след време пробваи със суперсерии чувал съм че от тиах има ефект. лично моя сувет за бицепса да включиш концентрираното сгъване като трето упражнение ще да имаш ефект от него.
Да ве ще я сменям до 1-2 седмици !!! Иначе вие по колко упрежанения правите за бицепс и трицепс като правите ръце примерно ?
Отдели бицепса и трицепса за едно в отделен ден,защото така както ги правиш се получава претрениране
19.08.06
02:46
Мисля, че проблема се крие в това, че в деня, когато тренираш бицепс започваш първо с гръб (поне така разбрах). По-добре изнеси бицепса в отделен ден (след почивен). Гърбът е голяма мускулна група и изцежда доста организма. Относно това кога се сменя една програма - когато стане неефективна. Също бих те посъветвал да починеш 1-2 седмици. Успех!
Да миле ще я сменя тая програма и вече за напред правя трицепса и бицепса в един ден . гърба отденлно и гърдите можеби с рамо , и крака отделно че като правя крака не ми остават сили да правя рамо, в смисал имам в ръцете сила но се чувствам доста уморен след като направя краката . Иначе относно почивката аз преди около 2-3седмици спрях за една седмица и сега ще ходим на море към началото на септември и тогава ще спра и вече за напред ще тренирам сериозно !!!
[quote author=“Kang”]Да миле ще я сменя тая програма и вече за напред правя трицепса и бицепса в един ден . гърба отденлно и гърдите можеби с рамо , и крака отделно че като правя крака не ми остават сили да правя рамо, в смисал имам в ръцете сила но се чувствам доста уморен след като направя краката . Иначе относно почивката аз преди около 2-3седмици спрях за една седмица и сега ще ходим на море към началото на септември и тогава ще спра и вече за напред ще тренирам сериозно !!!
Гърдите ако ги правиш с рамо ще претренираш на 100% :roll: :roll: :roll:
[quote author=“djpetko”][quote author=“Kang”]Да миле ще я сменя тая програма и вече за напред правя трицепса и бицепса в един ден . гърба отденлно и гърдите можеби с рамо , и крака отделно че като правя крака не ми остават сили да правя рамо, в смисал имам в ръцете сила но се чувствам доста уморен след като направя краката . Иначе относно почивката аз преди около 2-3седмици спрях за една седмица и сега ще ходим на море към началото на септември и тогава ще спра и вече за напред ще тренирам сериозно !!!
Значи каде ги сложа според теб наи дборе рамената , аз знам че попринцип се правят с крака но за крака като правя към 4упр. за прасец 2упр. и става много претрупано като сложа и 3 за рамо стават 9упр. чудя се каде да ги сложа според вас каде ще е наи добре хора ?
[quote author=“Kang”][quote author=“djpetko”][quote author=“Kang”]Да миле ще я сменя тая програма и вече за напред правя трицепса и бицепса в един ден . гърба отденлно и гърдите можеби с рамо , и крака отделно че като правя крака не ми остават сили да правя рамо, в смисал имам в ръцете сила но се чувствам доста уморен след като направя краката . Иначе относно почивката аз преди около 2-3седмици спрях за една седмица и сега ще ходим на море към началото на септември и тогава ще спра и вече за напред ще тренирам сериозно !!!
Значи каде ги сложа според теб наи дборе рамената , аз знам че попринцип се правят с крака но за крака като правя към 4упр. за прасец 2упр. и става много претрупано като сложа и 3 за рамо стават 9упр. чудя се каде да ги сложа според вас каде ще е наи добре хора ?
Можеш примерно в отделен ден Средно Рамо+Трапец
След тва ще си отделиш ден за ръце и крака
и Гърди+Предно рамо
Гръб+Задно рамо и така :wink:
абе, TREVATA, какви са тези системи ръце и крака в един ден :shock: това досега не го бях чувал!!! краката според мен са достатъчно голяма мускулна група, че да се тренират самостоятелно в една тренировка (става въпрос за здрава тренировка, а не примерно 10-тина серии). Колкото до ръцете, наистина не е добре да се тренира гръб и бицепс в един ден, защото бицепсът се претренира. Най-добре ръцете растат, ако ги тренираш само тях в една тренировка, като за предпочитане е първо да почнеш с трицепса, защото е по-големият мускул и когато той расте, се добива представа, че цялата ръка расте. Прави упражнения и за брахиалиса, той също придава обем на ръката. И последно - гледай, ако можеш така да си нагласиш програмата, че в деня преди и след тренировката за ръце да почиваш, за да се възстановят по-добре. Айде, успех! :wink:
05.09.06
11:51
Само да вметна - за Гърба и Краката си отделям по един ден и тренирам само тях
каквото и да тренираш с гръб няма да расте/исключение е трапеца и може би задното рамо ама то си е и към гърба/
колкото до комбинация крака с бицепс - казват че най-голям растеж има мускулната група която се трнира след клековете заради притока на кислород, ама...трябва да си на много добра диета.
така че прави биците с гърди или с трицепс, дори мисля че с трицепс е малко по леко и не ти знам диетата ама...може да е и по добре.
колкото за упражненията
аз лично почвам с широк хват права щанга за вътрешната глава 3-4 серии с 6-8 повторения
после скот с тесен за външната 3 серии с по 6-8 повторения
после чуково ама мкного изолирано за брахиалиса, за да се подуе ръката - 3 серии по 8
и ако се чувстваш че имаш още малко сила ама безс да претренираш естествено едно сгъване на щанга/по добре е крива да не наебеш китките/ с надхват, пак за брахиалиса и малко за предмишницата.
аз така правя
[quote author=“sillmarillion”]Само да вметна - за Гърба и Краката си отделям по един ден и тренирам само тях
каквото и да тренираш с гръб няма да расте/исключение е трапеца и може би задното рамо ама то си е и към гърба/
колкото до комбинация крака с бицепс - казват че най-голям растеж има мускулната група която се трнира след клековете заради притока на кислород, ама...трябва да си на много добра диета.
така че прави биците с гърди или с трицепс, дори мисля че с трицепс е малко по леко и не ти знам диетата ама...може да е и по добре.
колкото за упражненията
аз лично почвам с широк хват права щанга за вътрешната глава 3-4 серии с 6-8 повторения
после скот с тесен за външната 3 серии с по 6-8 повторения
после чуково ама мкного изолирано за брахиалиса, за да се подуе ръката - 3 серии по 8
и ако се чувстваш че имаш още малко сила ама безс да претренираш естествено едно сгъване на щанга/по добре е крива да не наебеш китките/ с надхват, пак за брахиалиса и малко за предмишницата.
аз така правя
ей това е сериозен играч :wink: !
[quote author=“ronnieC”]абе, TREVATA, какви са тези системи ръце и крака в един ден :shock: това досега не го бях чувал!!! краката според мен са достатъчно голяма мускулна група, че да се тренират самостоятелно в една тренировка (става въпрос за здрава тренировка, а не примерно 10-тина серии). Колкото до ръцете, наистина не е добре да се тренира гръб и бицепс в един ден, защото бицепсът се претренира. Най-добре ръцете растат, ако ги тренираш само тях в една тренировка, като за предпочитане е първо да почнеш с трицепса, защото е по-големият мускул и когато той расте, се добива представа, че цялата ръка расте. Прави упражнения и за брахиалиса, той също придава обем на ръката. И последно - гледай, ако можеш така да си нагласиш програмата, че в деня преди и след тренировката за ръце да почиваш, за да се възстановят по-добре. Айде, успех! :wink:
Ох,айде пак почна с тоя бицепс,че претренирал с гърба...пффф :x