13.08.06
22:22
Може ли да ми препоръ4ате протеини или други работи за мусколи.Аз ся съм доста напреднал без протеини.И искам малко да си го дооформя тялото.Ако може и да ми дадете програма за протеините.Аз съм на 13 години.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 17:18.
13.08.06
22:53
аре помощниците да пишат
13.08.06
23:00
дУОформи си правописа първо!! :lol: :o :lol:
13.08.06
23:05
RAMBO ама не може ли да се пият протеини?Нещо ще ми стане ли?
13.08.06
23:11
айде моля ви ако може ми препоръ4айте :lol:
Малък си още, изчакай още 2-3 години, яж сериозно, тренирай, това е!
И не пускай 2 поредни мнения едно след друго!!!
13.08.06
23:14
YODA зна4и не е полезно така ли?
Пускането на мнения или протеина!? :lol:
Сега сериозно, не че не е полезно, но добри резултати ще дойдат засега от храна, след 16тата година някъде спокойно можеш да си вземеш протеин. Яж често, яж много, но не се пресилвай, ще забележиш резултати, постоянството е важното в случая!
абе принципно е полезен, но на тебе не ти трябва!!!!!! само с здрава храна и тренировки става мускул, суплементите са добавки към храната, които на тази възраст не са ти нужни
13.08.06
23:20
Ами правя го това ама няма голям резултат :cry:
мускул се гради с постоянство, тежки тренировки и здрава храна. ти си още млад. имай търпение. не очаквай бързи резултати.
13.08.06
23:24
Добре,благодаря на вси4ки!Ама може ли да ми кажете нещо за напълняване 4е не съм тежък много.Не 4е искам да съм слон,ама искам пак да имам 56-58 кила
месо - всеки ден
ориз - всеки ден
също така- картофи, мляко и черен хляб
месо и ориз яж колкото можеш!
13.08.06
23:27
Мерси.Аз преди време пих 4ерен дроп на акула нещо беше такова и май ми помогна.Дали да си взема пак?А да хода ли през ден на фитнес?
да нямаш предвид Хрущял от Акула?
убеден съм че не ти е помогнало :wink:
14.08.06
09:47
Не,не беше Хрущял от Акула.Бяха на хапчета
хаха е то и Хрущяла от Акула е на хапчета. ти да не си мислиш че ядеш истински хрущял :lol: нещо се бъркаш пич, яж се месо и ориз и недей се заблуждава с някви там хапчета
14.08.06
11:00
Сторило ти се е,че ти е помогнало,защото си в пубертета,а в тази възраст така или иначе се расте яко,разните там хрущяли и работи нямат нищо общо.
14.08.06
11:03
Момчето сигурно говори за тая серията на Актавис Олисалвин е за тва http://www.actavis.bg/Products/Olisalvinsharkliveroil.htm
А иначе на 13 все още не си се развил и тестестерона не е толкова висок като на 16 например, карай си на здрава храна и след две три години добавки, нема смисъл да хвърляш излишно пари сега
И НЕ ходи всеки ден на фитнес за да не претренираш, прегледай обстойно трен. програми в сайта и форума.
Ако все пак решиш да си вземеш протеин в НИКАКЪВ случай български:!: , само американски
Яж Месо, яйца( само домашни, но контролирани), мляко, кис.мляко, сирене, извара, ориз, картофи,мед,банани,овесени ядки, всякъкви ядки и моркови. Ако имаш недостиг на витамини яж повече плодове.
14.08.06
11:19
Приятелче , може ли да кажеш , калко си напреднал без протеини . Ще ми бъде интересно да видя на твоите години без протеини какво си напреднал . И ако може да кажеш какъв ти е стажа в залата . :wink:
Кажи някой друг размер :?:
14.08.06
20:51
BIG PICHAGA “Приятелче” ела в Асеновград и виж.Просто не ми е за възрастта.И затова е пуснах тази тема. :wink:
14.08.06
20:52
3230 а зна4и ако взема да пия протеини ще трябва да е американски.А ще има ли ефект или както викат ще си дам парите на вятъра
14.08.06
21:09
[quote author=“toyota_racing”]3230 а зна4и ако взема да пия протеини ще трябва да е американски.А ще има ли ефект или както викат ще си дам парите на вятъра
Виж протеините вероятно няма да ти помогнат особено, но на доста от тях пише да не се пият от лица под 15г без рецепта от диетолог или лекар. Явно има защо. Твое си е решението. По принцип на 13 няма смисъл.
14.08.06
21:11
Sportex а от какъв лекар трябва да се предпише рецепта?Детски лекар ли?Щото моята майка е лекарка ама не е детска
14.08.06
21:14
[quote author=“toyota_racing”]Sportex а от какъв лекар трябва да се предпише рецепта?Детски лекар ли?Щото моята майка е лекарка ама е детска
Виж сега за да ги купиш нищо не ти трябва. Но протеини на тази възраст се дават само на анемични и недохранени. Щом майка ти е лекар поговори с нея за протеините.
Според мен не са ти нужни.
[quote author=“Rambo”]на 13 години не ти трябват добавки, а ХРАНА месо, яица, ориз, мляко...
И прави това.
14.08.06
21:20
Мерси.Аз съм я питал и тя ми дава.А искам да ти кажа,4е лявата гърда ми е изпъкнала.Майка ми вика 4е е от изкривяване и вика нещо да направя за да се оправи.Вика “Ако трябва вземи си протеини и ходи на фитнес”.
такова мнение от лекар...
значи обръщам се не само към toyota_racing ами към всички младежи - реплики от типа - “Ще кача ли от протеин”, “Протеините вредни ли са”, “На 12-13 години съм....може ли да си взимам протеин..” са АБСУРДНИ. момчета порозровете се из бодебилдинг теми, статии, списания, четете ревюта на суплементи и недеите задаваите толкова глупави и плоски въпроси. Този форум е направен с цел да помага на нуждаещи инфо. ама вие пък се излагате! тези неща са абсолятно базови в бодибилдинга и ако и за тях не знаете...
Суплементите са 5% от успеха в ХРАНЕНЕТО. Първо трябва да си изградите една солидна диета - месо, яица, ориз, картофи, мляко, риба....и едва когато сте направили това и то да го спазвате, чак тогава мислете за суплементи. Убеден съм че 80% от хората в форума под 18 години не се хранят както трябва. Без хранене няма да стане НИЩО - ако ше и 10000 кофи протеин да изпиете. Първо храна, слез това добавки.
Няма магически протеин нито магическо хапче. Хранете се здраво и като почнете да изпълнявате диетата ще видите че суплементи дори не са ви нужни. Едни амино и един протеин само.
И както обича да казва Йода..Нека Силата бъде с вас (с теб)! :wink:
[quote author=“RAMBO”]
И както обича да казва Йода..Нека Силата бъде с вас (с теб)! :wink:
Ти го каза! :wink:
Това е истината каквото и да си говориме, тренировките и храната!!! Мнооооооого храна, мислиш че ядеш много, заблуждаваш се, винаги можеш да изядеш повече и трябва, щом искаш големи мускули!
15.08.06
10:43
Тренировка - 10%
Хранене- 90% от успеха храни се усилено с много консумация на белтъчини и калории и резултатите ще дойдат.
Колко килограма си? Протеин се купува ако не се храниш както трябва или ако си 100 и нещо кила и трябва да приемаш по 200 гр белтък. Само от протеин без да се храниш нищо не правиш :!:
Напиши колко кила си и коко си омазнен
[quote author=“3230”]Тренировка - 10%
Хранене- 90%
тренировката е много повече от 10% !!! Тренировката прави шампиона! Всички профита ядат много, всички зобят много, но само тези като Арнолд, Дориан и Рони, които и тринират много- Стават шампиони!
всеки трениращ супер тежко и интензивно знае че тренировката е ключът към разтежа!
Естествено храненето е също толкова важен компонент!
15.08.06
16:51
Написах го хипотетично за да покажа на момчето че без здраво хранене няма растеж иначе тренировката е също от голямо значение
15.08.06
16:53
Културизма е 33 % тренировка , 33 % хранене и 33 % релакс . Ако едно от тези неща не е както трябва няма добри резултати . :wink:
15.08.06
17:12
[quote author=“BIG PICHAGA”]Културизма е 33 % тренировка , 33 % хранене и 33 % релакс . Ако едно от тези неща не е както трябва няма добри резултати . :wink:
Остава 1% генетика :wink:
17.08.06
17:51
3230 53 кила съм .ДО ВСИЧКИ сорри че толкова късно пиша.
17.08.06
18:02
EEEEeee тогава нема смисъл да зимаш протеин. На ден ти трябва около 110гр белтък ( белтък и протеин е едно и също)
Което значи че можеш да разделиш 3х100гр. пил. гърди, 2х3 яйчни белтъка малко изварка, кисело млекце и си готов
Ето ти таблицата с хранителни стойности да си изчисляваш кво да ядеш :arrow: http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1
:!: НЕ ЗАБРАВЯЙ ДА ПОЕМАШ И ВЪГЛЕХИДРАТИ И ТЕ СА МНОГО ВАЖНИ :!: Яж на корем ориз, картофи, банани
17.08.06
18:10
Ееее Мерси много и на теб и на всички!!!!Много ще ми е полезно.
Да ти кажа чесно много обичам банани.Минимум на ден ям по 2 банана.А максимум 4 банана.
моля не пускайте две поредни мнения. Спазвайте правилата на форума!
Йода
27.08.06
12:01
Toyota_racing да ти кажа ако искаш си вземи гейнърче на Biogame - SUPERMASS 2100. Те могат да се пият от деца над 3 год., а и без тва са мн яки и бързо се качва маса от тях. Знам го от личен опит и все още продължавам с тях. А и не са много скъпи - 9.86лв. за 500 грама 8)
27.08.06
12:13
Геинърите не се ли пият по 200гр някъде на ден?Значи тая опаковка литва за 2-3 дни,пък е 10лв.