07.11.05
11:00
Понеделник – гърди, бицепс, трапец, предмишница, може и врат
Вторник – почивка
Сряда – Гръб, трицепс, редмишница
Четжъртък – Рамене, бицепс, трапец и врат
Петък – почивка
Събота – Гърди, бицепс, предмишница, трапец, а може и врат
Неделя – почижка
Понеделник – Гръб, трицепс, предмишница
Вторник – Рамене, крака, трапец,
Сряда – почивка
Четжъртък – Гърди, бицепс, предмишница, трапец и може врат
Петък – почивка
Събота – Гръб, трицепс, предмишница
Неделя – Рамене, крака, трапец,
Гърди:
1. Избутване на щанга от полулег 4 по 8
2. избутване на дъмбели от лег 4 по 8
3. флаис с дъмбели от обратен лег 3 по 8
4. пек-дек 3 по 8
Гърди 2:
1. Избутване на щанга от обратен лег 4 по 8
2. Избутване на дъмбели от полулег 4 по 8
3. флаис с дъмбели от лег 3 по 8
4. кросоувър 3 по 8
Гърди 3:
1.Избутване на щанга от лег 4 по 8
2. Избутване на дъмбели от обратен лег 4 по 8
3. Флаис с дъмбели от полулег 3 по 8
4. Кросоувър или Пек-дек 3 по 8
Гръб:
1. Гребана с „Т’-образна штанга 4 по 8
2. гребане с прав штанга с подхват 4 по 8
3. чуковс с дъмбели 3 по 8
4. придърпване на горен скрипец със широк хват 3 по 8
Крак:
1. Клекове със 6танга 4 по 10-8-6
2. Лег преси 4 по 10-8-6
3. Бедрени разгъваня 3 по 10-8-6
4. Бедрено сгъване 3 по 10-8-6
Трицепс:
1. Избутване на 6танга с тесен хват 4 по 8
2.вдигане на дъмбел зад глвата с една ръка 4 по 8
3.Разгъване с горен „V”-образен скрипец 4 по 8
4. разгъване на въже 3 по 20
Бицепс:
1. Вдигане на права 6танга 3 по 8
2. скотово сгъване 3 по 8
3. 4укове с дъмбели 3 по 8
Корем:
1. Вдигане на краката от вис 3 по 15-20
2. коремни преси на наклонена лежанка 3 по 15-20
3. страни4но вдинагане на дъмбел за междуребрените 3 по 15-20
Вслу6ах се в НЯКОИ съвети и направих малко промени в програмата, сега гърдите ми се редуват през 5 дена,всяка тренировка за гърди я завъртам с някоя от другите , упражненията за гърди съм ги сменил и си направих направо нова програма за тях. Намалих и интензивността на тренировките!:)Съ6то така съм оставил и ръцета да по4иват пове4ко МОЛЯ ИЗКАЖЕТЕ СЕ СЕГА! :idea:
мноооо ме кефи таа програма ама изглежда доста тежка иначе е супер яка има мноо упражнения и разновидности
Моля пишете на кирилица!!
Mr_Muskul
На мен тази програма ми харесва като цяло. :wink:
самоче защо няма крака??????? :?:
07.11.05
23:01
самоче защо няма крака??????? :?
Ми крака аз попринцип не правя, не 4е немога да ги вместя някъде, но не испитвам нужда.
08.11.05
11:12
Огромна грешка е да не се тренират краката.Те ти дават опора и стойка.Тренирането на крака е много важно,защото ще стигнеш един период в който краката ще ти “куцат” яко и ще трябва да ги тренираш и тях и да пренебрегваш другите груби от части.Затова моя съвет е тренирайте крака,ако не фул програма то поне няколко базови упражнения.
Краката са една от най-важните мускулни групи по-време на натрупването!
Който иска да качи маса да прави яко клекове, преси и т.н.
Избягвайте тичането и колелото(от тях се изгаря, а не се качва!) :wink:
08.11.05
11:49
Ок хора, мерси за съветите за краката:) 6те ги вклиу4а тук-там някъде, са и ако ми напи6ете некакви примерни упражнения за крака 6те съм ви мн благодарен, за6тото тая тема малко ми накуцва :? и моля казваите и за забележки по програмата.
08.11.05
17:23
Това 4е ти си невеж и неможе6 да я разбере6 не озна4ава, 4е програмата ми е зле, а 4е ти си мн прос! :lol: Поне се обоснови и даи твоита програма за пример. И несе изказваи неподготвен. Тва 4е се у4и6 не те оправдава!
http://www.bb-team.org/exercise/
Тук има много упражнения за крака. :wink:
(за крака е най добре да правиш клек.-от опит ти го казвам) :wink:
08.11.05
17:46
На мен лично не ми харесва тази програма. Смятам че лесно можеш да претенираш, а и да не правиш крака е грешно според мен :wink:
08.11.05
18:04
Евалата определено тая програма важи най ми хареса това че веднаж правиш трицепс и гръб и бицепс и гърди и веднаж трицепс и гърди и бицепс с гръб щото аз например като направя гърдите и после ми е труден трицепса и не го правя палноценно(така и с бицепса и гърба)а така веднаж пълноценно гръб веднаж трицепс:)
08.11.05
18:13
На мен лично не ми харесва тази програма. Смятам че лесно можеш да претенираш, а и да не правиш крака е грешно според мен ( by ^vlastelina^ )
Ми аз да ти кажа, 4е се 4увствам мн добре, особено като ям и по4ивам как си трябва, вси4ко си е ОК, все пак тази програма е предназна4ена за по-напредналите.
08.11.05
18:19
Е ако успяваш да се възтановиш след такава тежка тренировка е добре, но едва ли ще качиш “много маса” по нея. :wink:
08.11.05
18:24
Мога да ти кажа, 4е маса си се ка4ва и то доста доволно, зависи и от 4овека дето се захване с нея, мн ясно 4е ако ектоморф се захване да вдига по нея 6те му е мн по-трудно да напредне, но аз съм между Мезо и Едроморф и ми вирви добре:)
П.С. Bolkers - Какво 6те каже6 за програмата за краката?
Най-важното е всяка тренировка да правиш предмишница:”) Супер ЗЛЕ ти е програмата. Явно тези 2 години си ходил в залата колкото да не си си у вас.
08.11.05
18:36
Хахаха, мога да ти прата снимки на предми6ницата ми и пак да ми каже6 тва, при всеки си е индивидуално, на мен ми върви като я прав мн 4есто, а на теб може да ти вирви и да я прави6 по 1 на седмица, съ6то така тя е мн плътен мускол и се нуждае от голям стрес за да дръпне!
08.11.05
18:37
ОК щом смяташ, че ще ти помогне тренирай по тази програма :) . Аз лично не бих тренирал по такава поради малкия ми стаж :)
Иначе не е лоша програмката, само че не ми се струва за необходимо да се тренира толкова често предмишницата и корема (все пак предмишницата се натоварва най-често) :wink:
Всъщност не ме интересува кой как тренира. Но ти искаш мнения нали? Значи все пак не си много наясно със себе си. Пък и билдер който не прави крака.. Само не разбрах ще зобиш ли и колко, че с тези 15 серии за малките мускулни групи.. Както и да е.. Успех ти желая:”)
08.11.05
18:56
Бреи, тука било мн забавно бре, за трицепс правя 15 серии и разсте кат плевел, а за бицепс 9, нз тебе какво те притеснява? несъм зобил, немисля и да запо4вам, взимам добавки като ГУЛТАМИН, КРЕАТИН, АМИНОКИСЕЛИНИ, ПРОТЕИН (НО6ТЕН), ПРЕДИ И ГЕИНЕР.
08.11.05
19:08
Vlastelina всеки един културист казва че корема трябва да се тренира много често за предмишницата не сам компетентен и нямам мнение но корема задалжително се тренира много по често от всички мускулни групи
Програма е толкова тежка толкова и добра.На мен ли4но ми допадна мнооо.БЕз да се потрудите и само ако се оплаквате нема да успеетее!!!
v tazi tema se obadiha vsi4ki neprosveteni v toq forum!
mn_div_selqnin edinstgvenniq na4in da trenira6 s takiva metodiki e sledniq 1 sedmica trenira6 1 po4iva6 i tn…
i ako ne mi vqrva6 na men pitai nqkoi ot po-razbira6tite
i posledno 6tom ti e kef da bluska6 kato kreten davai !
10.11.05
18:27
Преди бях на подобна програмка качих яко маса ! ама силата много бавно се качва !
10.11.05
19:32
Див селянин, май не обичаш много да те критикуват. Груба грешка. Щом за теб тази програма е супер, не чети следващите редове.
1. За гърди липсват базовите движения: щанга от лег, полулег, кофички. Несериозно е да говорим за голяма маса, като тренировката се състои почти само от изолирани движения: флайс, пек дек и кросоувър.
2. За трицепс правиш 15 серии. Може би имаш към 45-50 ръка. Правиш гърди и трицепс по 2 пъти в седмицата. Пълен абсурд. Явно бая послъгваш, че расте трицепса.
3.Ако в четвъртък правиш рамене, трицепс, трапец, предмишница и врат, корем,КРАКА с твоите хиляда серии за група, ще осъмнеш в залата.
4.Тяга не правиш.
5.Почивката за голяма група- 5 дена бива, но за малка 2 дена е супер малко.
Харесва ми, че явно си супер надъхан и не те мързи да тренираш яко. Но все пак не мисли, че знаеш всичко.
Последният пост ми хареса най много..
За мене тази програма е абсурдна просто не виждам как ще качиш маса от това, че той Рони ще претренира както се зобка камоли ти..
Успех се пак :roll:
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Абе откъде ги вадите тези простотии бе хора тцтццттццтттт
Ето още един доста на ти с материала на моето мнение 8) 8)
[quote author=“Epoc”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]Абе откъде ги вадите тези простотии бе хора тцтццттццтттт
Ето още един доста на ти с материала на моето мнение 8) 8)
Е то бива бива но... Седи човека Х и си няма работа решава че може да измисли добър сплит и започва да мисли абе щом искам много маса трябва да правя много много упражнения (тииит първа грешка) и пишем да има яко..... Абе крака за кво да тренирам я виж какви са ми големи това че не мога да клекна с 100 големи яйца (тииит Втора грешка) и т.н.
10.11.05
23:28
Може да не четат, ама пускат яко нови теми. Да се смее ли човек 8) 8) 8) 8) 8)
11.11.05
11:33
Мисля да се жслу6ам с съвтеите на НЯКОИ и да направа малко промени в програмата:), като за на4ало 6те напрявя по0-големи по4ивки и за малките групи по 5 дена. А тренировката за гърди 6те я редувам през 5 дена. Абе вижте и кажете:
Понеделник – гърди, бицепс, трапец, предмишница, може и врат
Вторник – почивка
Сряда – Гръб, трицепс, редмишница
Четвъртък – Рамене, крака, трапец
Петък – почивка
Събота – Гърди, бицепс, предмишница, трапец, а може и врат
Неделя – почивка
Понеделник – Гръб, трицепс, предмишница
Вторник – Рамене, крака, трапец,
Сряда – почивка
Четжъртък – Гърди, бицепс, предмишница, трапец и може врат
Петък – почивка
Събота – Гръб, трицепс, предмишница
Неделя – Рамене, крака, трапец,
Гърди:
1. Избутване на щанга от полулег 4 по 8
2. избутване на дъмбели от лег 4 по 8
3. флаис с дъмбели от обратен лег 3 по 8
4. пек-дек 3 по 8
Гърди 2:
1. Избутване на щанга от обратен лег 4 по 8
2. Избутване на дъмбели от полулег 4 по 8
3. флаис с дъмбели от лег 3 по 8
4. кросоувър 3 по 8
Гърди 3:
1.Избутване на щанга от лег 4 по 8
2. Избутване на дъмбели от обратен лег 4 по 8
3. Флаис с дъмбели от полулег 3 по 8
4. Кросоувър или Пек-дек 3 по 8
Това през ден да правиш малка мускулна с голяма е немислимо просто ще претренираш не 100 а 1000% и сега може да си скочил заради стреса но скоро ще започнеш да спадаш 8) :roll:
11.11.05
20:21
Ми малките групи и те по4иват по 5 дена, обърни внимание!:) Зна4и поне на време 6те я сменя програмата, стреса наистина не е малак и пораснах доволно, сега 6те мина на това дето написах по-горе. Мерси за съветите до тук, ако имате о6те забележки моля не ме 6тадете и направо си ги казваите, а и упражненията за гърди са ми ок!:))
незнам хората тука незнаят как се тренира
и аз карам по тая програма дет мн_див_селянин я праи :) супер доволно маса се ка4ва от 70 на 85 кг се ка4их така4е нз за всеки индивидуално е :) ае Успехи ]
20.08.06
18:09
тази програма е много несмислена
20.08.06
18:12
не редуваш ли упражнениата няма маса
21.08.06
00:51
Не е невъзможна, може даже и успехи да пожънеш, НООО ще трябва да прекарваш времето си извън залата в ядене и сън... абе в действителност не е работа. Например от събота, когато правиш гръб, до понеделника, когато пак има гръб има само около 36 часа пауза, в която тренираш рамене - абсурд. Същото важи и за първия вариант с гърдите. Не може така, дори и с твоя ентусиазъм...
[quote author=“filatov”]Див селянин, май не обичаш много да те критикуват. Груба грешка. Щом за теб тази програма е супер, не чети следващите редове.
1. За гърди липсват базовите движения: щанга от лег, полулег, кофички. Несериозно е да говорим за голяма маса, като тренировката се състои почти само от изолирани движения: флайс, пек дек и кросоувър.
2. За трицепс правиш 15 серии. Може би имаш към 45-50 ръка. Правиш гърди и трицепс по 2 пъти в седмицата. Пълен абсурд. Явно бая послъгваш, че расте трицепса.
3.Ако в четвъртък правиш рамене, трицепс, трапец, предмишница и врат, корем,КРАКА с твоите хиляда серии за група, ще осъмнеш в залата.
4.Тяга не правиш.
5.Почивката за голяма група- 5 дена бива, но за малка 2 дена е супер малко.
Харесва ми, че явно си супер надъхан и не те мързи да тренираш яко. Но все пак не мисли, че знаеш всичко.
Мдам... :lol:
П.П. FLAIS, да не ти плащат хонорар? :) 2 пъти се повтаряш в темата... :wink: