18.08.06
23:15
Аз съм новатор във фитнеса и имам много въпроси на които надявам се да намера отговор тука.
Значи аз съм със малко наднормено тегло и почнах да ходя на фитнес ето тия дни.Много четох статиите и програми за тренировки но точно не знам кое щи ме е най от полза. Тоест примерно да тренирам на велоаргометър преди или след тренировка?А и коя програма ще ми е подходяща най много ако искам да кача и мускулна маса и сила като за начинаещ и да сваля ненужни подкожни мазнини.
Предварително 10х на всички отговорили във темата.
Новатор - какво ново си измислил за фитнеса?! :shock: :?
Начинаещ може. Не ми се обиждай, не е нарочно, просто термините са различни! Велоаргометър след тренировка, защото ще гориш мускул ако е преди тренировка. Подкожните мазнини се свалят с диета, кардио и фитнес. Относно качването на килограми - когато се качват килограми (мускулна маса демек), се качват и мазнини - неизбежно е! Първо трябва да решиш кое от двете искаш първо да правиш. Аз лично бих избрал 1-2 месеца кръговитренировки докато свикна с тежести, правилно изпълнение на упр. и т.н. и след това може да разделиш мускулните групи и да правиш диета. Когато тялото е с малко подкожни мазнини има по-високо ниво на тестостерон, съответно растеж. Успех и добре дошъл във форума! :wink:
18.08.06
23:33
Аха всмисал ако правя кардио след тренировка 30 мин а ще съм на тая програма
(http://www.bb-team.org/training/000156.php) ще имам ли эффект?
[quote author=“baikera”]Аха всмисал ако правя кардио след тренировка 30 мин а ще съм на тая програма
(http://www.bb-team.org/training/000156.php) ще имам ли эффект?
Ами то всичко зависи от храненето. Маса се прави на маса :D Това е! Препоръчвам ти я 2-3 месеца на нея, после може да тренираш всяка мускулна група отделно, или в 2 в един ден. Давам я за толкова дълго по собствени съображения, някой ще кажат че е много, според мен трябва да свикнеш с изпълнението на упражненията преди да променяш нещо! Успех
18.08.06
23:39
Да ще има ефект. Но обърни внимание на повече диетата отколкото на кардиото.
21.08.06
23:09
Диетата е най - важна при твоя случай. Съчетана с подходяща програма(може би кръгова тренировка за кратко време) ще те удовлетвори. Чети сайта и запомняй най - важното. Когато аз почвах тоя сайт много ми помогна. Факт!
28.08.06
10:59
Спазвай диета с повече въглехидрати и си тренирай редовно и ще стане 8)