17.08.06
20:49
Здравейте.Искам да ми препоръчате някое нвд за мен.
Висок съм 164 см и тежа 71кг с дрехите :) Тренирам в залата 5 дни в седмицата +1 час тенис на маса след фитнеса.Водя заседнал начин на живот (в смисъл съм заседнал пред компютъра) и искам да свала 10-20 килца ако може без кардио, защото от кардиотренировките дочувам че се изгаряла и мускулна маса а моята е оскъдна (имам само 4 месеца стаж).Взимам протеини на Primary Nutrition.Благодаря ви предварително.
EDIT: Ако е с видими промени до нова година ще счупя една чаша в казармата отсреща :)
EDIT2:Забравих да кажа че съм на 13 години :)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 19:28.
по прочети и се образовай
на готово е лесно
никой няма да ти направи
подобра НВД от колко ти
тук ще получиш съвети как да е до оправиш
но ти си направи домашното и тук ще ти помогнат за трудните задачи
а ти искаш да препишеш
при кардиото се изгаря сравнително малко ММ ако не е повече от 40 мин и най много сланини
особено ако е сутрин
а и 5 пъти в зала не е малко
какво правиш там и какво ядеш после и преди
нещо сбъркано ми звучи
Аве к’во НВД на 13години ?
Яж качествени храни, ограничи сладкото и резултата ще е налица.Рано ти е за такива остри диети.
18.08.06
13:35
Това което правиш на 13 години е самоубииство. После защо ми е изкривен гърба защо си останах 1 .65 !!! . Според мен този спорт поне на 16 като и 16 са малко.
Ето я програмата ми:
ПОНЕДЕЛНИК
Гърди
Бенч прес - 3х10
Бенч прес от полулег - 3х10
Флайс (2та вида) - 3х10
Пек-Дек - 3х12
Вторник
Гръб
Мъртва тяга - 3х10
Гребане с дъмбел - 3х10
Хамър машина - 3х10
Пулдаун на скрипец с подхват - 3х12
————————————зад врат - 3х12
Сряда
Рамо
1.Раменна преса от сед - 3х10
2.Хвърчикоптер - 3х10
На другите две упражнения им забравих имената.Разгъваш ръцете наведен и прав - 3х12
Четвъртък
Крака
1.Клек - 3х112
2.Лег преса - 3х15
3.Бедрено разгъване - 3х15
4.Сгъване - 3х15
5.Повдигане на пръсти прав - 3х20
Петък
Ръце
1.Сгъване щанга от стоеж - 3х10
2.Скотово сгъване 45градуса - 3х10
3.Концентрирано сгъване - 3х12
4.Натискане на скрипец - 3х10
5.Френска преса - 3х10
6.Кик-Бек - 3х12
След всяка тренировка (понеже ходя с едно приятелче) следва около 40-50 минути тенис на маса.
Това правя в залата.
А сега какво ям.
Ставам около 10:30 часа.
12:30 - закуска (ихих) каквото е останало от снощи :) (и ако не ми хареса си правя филийки намазани с нещо)
17:00 - отивам във фитнес залата
19:30 - докато чакам автобуса хапвам една баничка в близката закусвалня
22:00-22:30 - За вечеря ям месце или зеленчуци (салатка) (вечер не ям хляб)
2:00-3:00 се отправям към леглото.
През деня може да се случи и да хапна нещо сладко но се старая да го спра.
Ииии мисля другия месец вместо протеини да си взема Фет Бърнър или Л-Карнитин и да започвам кардиотренировки.
19.08.06
07:22
Мен ако питаш и протеин не ти трябва-набавяй си го от храната.А фет-бърнърите и другите са за след 18г.И на тях си пише;) Сега растеш,не си увреждай тялото и здравето.Тренирай,не яж боклуци(банички:)... ) и сладко.Хапвай поне 5 пъти на ден по малко и ще имаш желаните резултати.
Успех
За фет бърнърите не съм гледал ама инструктора ми каза че спокойно мога да си вземам от тея протеини.
[quote author=“_pepsi_”]За фет бърнърите не съм гледал ама инструктора ми каза че спокойно мога да си вземам от тея протеини.
Май много го слушаш този “инструктор”.Не ти трябват пудри.
Яж качествена храна.
И аз пак оставам в неведение.Първо казвате слушай инструктора после май много го слушаш.Какво да правя?Да слушам всички и да си избера това което най ме устройва.Че то така много лесно било.Що не казахте още отначало.
20.08.06
05:52
Питаш за мнения...Всички дотук са ти написали едно и също според мен.Ясно,че протеина не е нищо страшно,нито е като бърнърите или л-карнитина.Но все пак опитай да отсееш малко нещата-няма проблем да пиеш протеин,но защо трябва да го правиш,ако можеш от храната да си набавяш всичко необходимо.Тук няма никой да те посъветва да пиеш нещо,което ти е излишно.
Седни,помисли малко над нещата и пак задай въпросите,които не са ти се избистрили.
Поздрави
П.П. Да,по-лесно е да ядеш банички и шоколад,да пиеш протеин и бърнъри, и да вярваш,че правиш нещо.Чувстваш се чист пред съвестта си,но реалните резултати ще са много по-малки,отколкото ако тренираш, ядеш правилно без боклуци(дай си парите да храна,вместо за гореспоменатите добавки) и растеш нормално!
Мхм.Значи протеини - от храната.Съгласен съм.Обаче Take a Look.
Нека приемем че на ден се нуждая да кажем от 200 грама протеини.
В сайта пише че в 100г червен домат се съдържат 0.88 грама протеини (да го закръглим на 1 грам).И сега излиза че трябва да ям ъммм...20 кила домати на ден.Че аз по-добре себе си да изям.
С краставците сме още по-зле.То май с почти всички зеленчуци е така.И така се налага да отидем към мЯсото.
Та значи трябва да си хапна около килце пилешко за един ден.Айде да е 500 грама.Другото ще дойде от извара малко млекце и т.н.Обаче аз не съм милионер нали се сещате?Не мога да ям по 15 кила пилешко на месец.
И за да не отварям нова тема ще питам в тази.Вчера нашите купили някакъв натурален сок (портокал + греипфрут) там за въглехидрати и белтъчини не успях да разбера кое кое е щото пишеше на арабо-китайски, но пишеше че в 100мл има само 18ккал.Та става ли за нвд?
[quote author=“_pepsi_”]Мхм.Значи протеини - от храната.Съгласен съм.Обаче Take a Look.
Нека приемем че на ден се нуждая да кажем от 200 грама протеини.
В сайта пише че в 100г червен домат се съдържат 0.88 грама протеини (да го закръглим на 1 грам).И сега излиза че трябва да ям ъммм...20 кила домати на ден.Че аз по-добре себе си да изям.
С краставците сме още по-зле.То май с почти всички зеленчуци е така.И така се налага да отидем към мЯсото.
Та значи трябва да си хапна около килце пилешко за един ден.Айде да е 500 грама.Другото ще дойде от извара малко млекце и т.н.Обаче аз не съм милионер нали се сещате?Не мога да ям по 15 кила пилешко на месец.
И за да не отварям нова тема ще питам в тази.Вчера нашите купили някакъв натурален сок (портокал + греипфрут) там за въглехидрати и белтъчини не успях да разбера кое кое е щото пишеше на арабо-китайски, но пишеше че в 100мл има само 18ккал.Та става ли за нвд?
Аз не знам някой тук да е милионер. Да, трябва да похарчиш малко пари, с банички и боза за левче на ден не се правят мускули, нито се свалят мазнини. Половин кило пилешко ти е 3 лева, яйцата са евтини, изварата също. За 5 лева на ден може да си набавиш всичко необходимо. На тази възраст и без това ти трябва качествено хранене, а не банички.
Соковете ги махни, само захар са, а зеленчуците не ги брой за храна, яж си ги без ограничения.
Програмата между другото ти е ужасна за твоят стаж, а идеята да свалиш 10, или не дай си боже 20 кг е без всякакъв коментар. Не ти трябва нищо да сваляш засега, просто си оправи храненето, потренирай няколко години и нещата ще потръгнат.
Това за зеленчуците ми хареса - да не ги броя като храна.Просто не знаеш какво е да си 70 кила на 13 години.И не си ми виждал шкембето.Та ще питам още за ядене.Днес в магазина разглеждах разни зърнени закуски.И видях едни на Нестле “Чокапик”.Съдържанието на въглехидрати беше 76,7г въглехидрати/100г продукт.И да питам може ли да ги ям сутрин с нискомаслено мляко Верея (1,5% е но просто няма с по-малко масленост).
23.08.06
03:02
Като съдържание изглеждат добре,но подозирам ,че ГИ е висок.Моят съвет е да закусваш с овесени ядки или ориз(че и по-евтино :wink: ),а щом толкова се оплакваш от излишни килограми,ги сменяй понякога с пържолки :lol:
Зеленчуците не ти препоръчвам да ги мислиш,но най-важното - не прекалявай с количествата(важи за всяка храна)!
Я сега кажи дотук промени ли храненето с нещо и ако да,какво.Забелязвам,че обръщаш внимание на доста незначителни подробности,но за теб засега е най-най-най-важно да се храниш правилно(по малко и често,без сладко,пържено и газирано),а не да изпадаш в крайни диети.
П.П.Маслеността на млякото не я мисли толкова.
23.08.06
08:30
виий не помагате на момчето а го закопавате .... ако сега не почне после ще му е още по трудно!
сега по въпроса :
оправи си режима!
7часа закуска : 100грама овесени ядки и 5 яйчни белтъка ! с един желтък
10часа тъй касто имаш протеин пиий си го : 1 доза със голяма ябълка
13 часа 200 пилешко със ориз ( гледай ориза да е или кафяв ) ориза не повече от 50 грама ( сурово количество ще трябва да направиш малко измервания ! ) и салата от зеленчуци със оцет ( винен намлява гликомичния индекс на въглехидратите може да попрочетеш малко )
4 часа ( пиеш един протеин пак със 1 банан )
4 и 30 тренировка
5 и 30 протеин със декстроза
6 и 30 150 пилешко и 150 грама картофи ( сурови ги мериш ! )
8 и 30 същото като предното
преди лягане 2 твърдо сварени яйца около 11 и 30 .
прриерен режим ...
спазвай го и няма да съжаляваш
всичко което ти написах като храна да няма никаква мазнина по него и да е готвено без никаква мазнина олио маргарини масла и каквото и да е било !
ако нямаш достатъчно финанси вяденето в 8 и 30 можеш да го замениш със 2 филийки пълнозърнест хляб и извара ( обезмаслена!)
във фитнеса прекарвай
3 дена в седмицата повече не ти трябва
прави следното
1 гърди трицепс
повдигане на щанга от лег 10 8 6 4 ( това са 4 серии по следните повторения )
повдигане на шанга от полулег 10 8 6 4 ( ...)
трицепс :
френско 10 8 6
разгъване на скрипец 10 8 6
2 гръб бицепс
чукове 10 8 6
придърпване на скрипец пред врат 10 8 6
придърпване на долен скрипец 10 8 6
сега тука очаквам много много много критики от съфорумниците но мойто мнение е следното
последно упражнение
2 серии тяга като я правиш с ЛЕКИ КИЛОГРАМИ и 15-20 повторения да усвоиш движението да го усещаш ! и не слагай мнгоо килограми поне до 15 години
за бицепс прав с лоста 10 8 6
и прав с дъмбели 10 8 6
3 крака и рамо
клек 3 по 15 повторения ( тежетта не трябва да ти е тежка , но и не много много лека пак заради годините не трябва да е тежка ! )
лег преса 3 по 10
на машината за задно бедро 3 по 15
прасец 3 по 20
рамо :
повдигане на щанга пред гърди 10 8 6
повдигане на дъмбели над глава 10 8 6
разтваряне на дъмбели 3 по 8
идеално ще е ако краката и рамото ги отделиш тоест да стнат така тренировките ти като дни ти ги давам
1гърди трицепс
2гръб бицепс
3 почивка
4крака
5рамо
6почивка
7почивка
през повините дни
вкарай кардио теост ако имаш стадион до вас бягаш по 20 -30 мин . това е . Успех
аа едит сприаш всички сокчета ! всички коли пепсита и така нататък ! вискчото сладко захар бял хляб ! ядеш това което съм ти на писал
и си купи витамини нкяакви като за твоята възраст , но гледай да не са разтворими !
бърнар не вземай в никакв случей инструкура ти хубаво иска да си направи кирията от тебе , не се меси в метаболизма си със тези бърнари на тази въсраст ! достатъчно е добрата диета и Умната тренировка .
[quote author=“JiVk0”]
7часа закуска : 100грама овесени ядки и 5 яйчни белтъка ! с един желтък
10часа тъй касто имаш протеин пиий си го : 1 доза със голяма ябълка
13 часа 200 пилешко със ориз ( гледай ориза да е или кафяв ) ориза не повече от 50 грама ( сурово количество ще трябва да направиш малко измервания ! ) и салата от зеленчуци със оцет ( винен намлява гликомичния индекс на въглехидратите може да попрочетеш малко )
4 часа ( пиеш един протеин пак със 1 банан )
4 и 30 тренировка
5 и 30 протеин със декстроза
6 и 30 150 пилешко и 150 грама картофи ( сурови ги мериш ! )
8 и 30 същото като предното
2 твърдо сварени яйца около 11 и 30 .
бърнар не вземай в никакв случей инструкура ти хубаво иска да си направи кирията от тебе , не се меси в метаболизма си със тези бърнари на тази въсраст ! достатъчно е добрата диета и Умната тренировка .
Ъммм.То за бърнърите нито съм го питал нито той ми е казвал.Само за протеина сме се месили и той ни каза.Той е такъв човек че ако не го питаш няма да ти каже, ама ако го питаш ще ти каже всичко :) Иии имам 3 въпроса.
1.Що е декстроза?
2.Може ли да изключа протеина в 10 часа?
3.И овесени ядки имам ама не ми се нравят много.Някакси имам чувството че постоянно нещо ми лепне по горната част на кухината.Може ли да ги заменя с нещо друго.Някакъв плод или зеленчук.Иии пак казвам че спортувам :) 1-2 часа тенис на маса на ден.Вече не ходим само в събота но и тогава може да тръгнем.Другия месец си мисля да карам без протеин и без никакви добавки ами да си купя една по-хубава хилка.
23.08.06
23:18
зависи целта каква ти е аз не бих променил нищо по 3 те въпроса
с овсените ядки не не може .
а протеина в 10 не е фатален замени го с 1 кисло мляко 0,1 % тва е .
колкото за тенис на масата той не хаби много много калории тии 2 часа можеш да играеш тенис на маса ама пробвай да бягаш 20 минути със средно темпо... да видиш разликата :)
[quote author=“JiVk0”]зависи целта каква ти е аз не бих променил нищо по 3 те въпроса
колкото за тенис на масата той не хаби много много калории тии 2 часа можеш да играеш тенис на маса ама пробвай да бягаш 20 минути със средно темпо... да видиш разликата :)
1.Така и не разбрах какво е декстроза.
2.Ок ще видя какво нискомаслено мляко има в магазина щото в тоя забутан град няма много голям избор.
3.С овесените ядки днеска 100гр ми дойдоха много :shock:
24.08.06
14:33
[quote author=“_pepsi_”][quote author=“JiVk0”]зависи целта каква ти е аз не бих променил нищо по 3 те въпроса
1.Така и не разбрах какво е декстроза.
Глюкоза, декстроза едно и също е