26.08.06
12:29
значи програмата ми е следната :
Понеделник:Гърди и бицепс
Сряда:Гръб и трицепс
Петък:Крака и рамене
(другите дни Почивка)
претренирвам ли го рамото според вас след като правя:
1Раменни преси 3X12-10-10
2Повдигане на щанга до брадата “вертолет” + Повдигане на ръцете напред с дъмбел (едно след друго) 3 серии общо , първото упражнение по 8 повторения и с второто до отказ
3Разтваряне на ръцете в страни (за средно рамо) 3x12-10-8
4Повдигане на щанга до брадата “вертолет” (за задно рамо) + РАзтваряне на ръцете в страни (за задно рамо , едно след друго) 3 серии общо , първото упражнение по 10 повторения и с второто до отказ
много ли е според вас? - като се има предвид , че се помпат добре и маи ми се възстановяват , но вие как мислите
допълнителна информация: 178в. , 72кг. , 3 год стаж със сериозни почивки последната беше скоро 6 месеца и сега станаха 3 месеца редовно откакто почнах пак!
Ами според мен е малко вповече за рамото,като се има предвид ,че то влиза и в тренировката за гърди и гръб.Лично
аз права за рамо по едно упражнение за всяка част-изнасяна напред с дъмбел (или преси с дъмбел за предната),разтваряне встрани средната (или вертолет )и повдигане на щанга зад гърба за задната.За всяка част по
едно упражнение в 4 серии по към 10-8 повторения,или общо 12 серии за цялото рамо.Това е. :)
26.08.06
12:51
Прави по 3 упражнения за рамо. Тези са ти много.
26.08.06
15:12
да обаче при тези програма според мене рамото има достатачно време да се възстанови и мисля , че се възстановява , но както и да е
Благодаря за мненията ви! ако имате още оставете ги
26.08.06
18:29
Доста натоварваш рамото + това с гърдите и гърба още толкова най-малкото което е, че ще си докараш някоя неприятна контузия!!!Който и билдер с голям стаж да питаш ще ти каже, че повече от 2-3 упражнения не са ти нужни за рамо.Най-добрият вариант за тренировката за рамо е кратка, но много интензивна ако ме разбираш(Би трябвало да ме разбираш какво искам да ти кажа, след като стажа ти е 3 години !!!). :wink: :wink: :wink:
26.08.06
19:17
И аз мисля, че тези са много и че тренировката за рамо трябва да е интензивна. Аз не правя по малко от 10 повторения в 4 серии, 3 упражнения(по 1 за всяка част от рамото).