11.08.06
21:56
искам да са по-големи и ако може това да стане по-бързо
каква е методиката за да стане това?
тренирам ги 1 път седмично в един ден бицепс,трицепс и предмишница
искам и същото за рамената и тях тренирам 1 път седмично
?
Бицепсите ги прави 4 серий по 8 повторения, последната серия може да е 6 повторения но до макс! Използваш максимума на възможностите и вдигаш до отказ. Може да пиеш креатин+глутамин и протеин! УспеХ :) Задължително прави предмишница, просто не си утива голяма ръка с малка предмишница. Трицепса също го натоварвай като бицепса, а за раменете... там се изискват по-малко кг но правилно изпълнение, говори с инструктора за тях.
12.08.06
00:33
Хубаво, радвам се, че не искаш да се “тровиш”! :lol: :lol: :lol: Но ако не си доставяш белтъчини поне 2,2г/кг тегло тогава каквото и да правиш за ръцете няма да мръднат въобще! Гаранция!
Може с мноо хранене, адски много, хранителни диети, подбрани храни.... ужас :) те така или иначе трябва да се спазват колкото и да е но с добавките е по-лесно, нз какво точно имаш против тях, те са си абсолютно чисти продукти, не са да речеш химий и разни такива неща... пак са но... :)
както казва nikolaBULL гаранция ( до живот )
ми искам всичко по мен да е естествено и един мой приятел взимаше така 1 година след това ги спря и отслабна с 10кг за няма и 1 месец и тежестите с които дига спаднаха на половина
днес правих супер серия и доста си антоварих ръцете но така релеф или уголемяване ще псотигна?
аз съм някаде 180см висок и просто не мога да се гледам с тея тънки ръце ...около 36см
Е стига е 180 висок и 36 са тънки ръце ли е...? И аз съм толкова висок с 38 но ръцете са моята гордост е човек... :) Колко кг тежиш, аз съм 74.
12.08.06
08:52
Истината е в ХРАНАТА.Аз примерно като започнах бях на 13 172 см 60 кила хилав.с 26-7 ръка ся съм на 14 73-4 кила с 35,5-36 ръка на 181 см.А юни тази година бях само 68 кила с 33 ръка и с яко ядене през юли и до сега съм качил 5-6 кила и ръката ми скочи с 2 санта и отгоре така че яж повече.Най-важното е ,разбрах че мога да качвам кила когато си искам и става сравнително бързо вече даже и с не толкова много ядене.Яж повече.
12.08.06
16:04
като си затлъстял как няма да скочи с 2 “санта” буаХАхаХАхахАХа
[quote author=“buhalbot”]ми искам всичко по мен да е естествено и един мой приятел взимаше така 1 година след това ги спря и отслабна с 10кг за няма и 1 месец и тежестите с които дига спаднаха на половина
днес правих супер серия и доста си антоварих ръцете но така релеф или уголемяване ще псотигна?
аз съм някаде 180см висок и просто не мога да се гледам с тея тънки ръце ...около 36см
Не виждам нищо “неестествено” в протеина...
А и нормално твоя приятел да е свалил кила,като е намалил белтъчния(протеиновия) си прием...
Ако толкова не искаш да взимаш протеин,яж месо,извара в големи количества.
Някой хора май не разбират,че протеина се съдържа във всяка храна...
12.08.06
23:21
[quote author=“ScumSmasher”]като си затлъстял как няма да скочи с 2 “санта” буаХАхаХАхахАХа
Структурата ми е такава ,че не съм предразположен към качване на мазнини, а това че те е яд и избиваш комплекси е друг въпрос.
13.08.06
02:59
Попринцип и аз не пия протеини,но точния превод на “protein” е “белтъчно вещество” .
13.08.06
09:55
А и още нещо освен това,че трябва да приемаш много протеин И въглехидрат-трудно ще ти е да качваш само на една мускулна група.Защо не започнеш да тренираш цялото тяло?Взимаш един сплит и почваш да тренираш!Така ще ти се развива цялото тяло а и съм забелязал по себе си(и не само съм забелязал,чел съм го),че ако тренираш всички мускулни групи съответно и ръцете ти ще растат по.бързо(дори краката помагат,поне на мен ръката ми порасна с 1см. две седмици след като почнах крака без никакви промени в храненето и тренировките).
14.08.06
14:25
Ръцете са ти пораснали от държане на щангата докато клякаш сигурно ... о боже ! :shock: :lol:
Ръцете са ти пораснали от държане на щангата докато клякаш сигурно ... о боже ! :shock: :lol:
Само от клека ще е :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:
Ами не бих казал, че са много големи.
[quote author=“valaraukarky”][quote author=“zoben_pitbul”]поне на мен ръката ми порасна с 1см. две седмици след като почнах крака без никакви промени в храненето и тренировките).
Да, напълно възможно е и от това да е. Какво те учудва точно, че не разбрах?!
[quote author=“djpetko”][quote author=“valaraukarky”][quote author=“zoben_pitbul”]поне на мен ръката ми порасна с 1см. две седмици след като почнах крака без никакви промени в храненето и тренировките).
Само от клека ще е :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:
Естествено, от клека расте всичко. Радвам се, че има хора, които са го разбрали.
Петко К, че клека е краля на упр. това ясно, но искам и аз да питам нещо. Например днес правя гръб и утре нямам треска на гърба, но утре клякам и на следващия ден имам УБИЙСТВЕНА мускулна треска на горната част на големия гръбен (и дори по-скоро на зъбчатите мускули), както и по-лека на квадрицепсите и двуглавия бедрен. И въпроса е какво може да означава това? Че трен-а за гръб не е направена добре, че треската се е появиля след 1 ден
п.с. бе може и да е мн тъп въпрос, но не мога да открия логично обяснение
[quote author=“rdelight”]Бицепсите ги прави 4 серий по 8 повторения, последната серия може да е 6 повторения но до макс! Използваш максимума на възможностите и вдигаш до отказ. Може да пиеш креатин+глутамин и протеин! УспеХ :) Задължително прави предмишница, просто не си утива голяма ръка с малка предмишница. Трицепса също го натоварвай като бицепса, а за раменете... там се изискват по-малко кг но правилно изпълнение, говори с инструктора за тях.
аз толкова не правя за големите МГ
какъв ти е стажа !? 10г?
jalokin Естествено че ще имаш МТ :) при клека цялото тяло и особено гърба е стегнат и от там ти идва МТ.Ако правиш и с голяма гира напрежението е огромно на гърба за да го задаржиш максимално исправен и стегнат.
28.08.06
13:16
аве квото и да ми говорите не мога да намера логиката от клека да ти расте ръката ... сигурно и пишк*та ти расте а :?:
Логиката ще я разбереш, като прочетеш малко литература по въпроса.
28.08.06
13:35
няма ли ти да я споделиш с нас :wink:
Тая работа за клека си е абсолютно вярна, аз откакто взех да правя клек и тяга цялото ми тяло нарастна много :!:
28.08.06
21:58
е не няма да ти порасне тялото след като си включил клек и тяга ....
крака + гръб е някъде 70% от мускулите в тялото ти :!: :x
просто не виждам логиката от клек да ти растат ръцете
колега ок това и аз го разбрам, но какво ще рече това че трен-а за гръб не е добър нали?
Най вероятно е това, че когато правиш гръб не го товариш достатъчно.Щом от клека получаваш МТ.Прави гръбни преси ще ти помогнат за гърба и да ти е по стегнат при клека.
31.08.06
20:52
Много хора пренебрегват да правят крака а това е огромна грешка. При правенето на крака колкото е да ви е странно усилва растежа на другите мускули може и да е минимално но е така. Напълно съм съгласен с ПЕТКО К че от клековете расте всичко.
14.09.06
22:25
Чак сега видях отговорите,но все пак-ами да,от клека всичко расте.Ако не вярвате на мен предполагам поне на петко к вярвате :?
Видях някой да препоръчва а бицепс 4 серии - аз не съм съгласен, естествено тов аси е мое мнение- според мен за бицепс е напълно достаъчно 2 упражнения по 4 серии и ги правиш с максимални кила , иначе с тези 4 упражнения най-много да претренираш. бицепсът не е чак такъв мускул та да му трябва супер мнго упражнения.
ако някой е по-запонзнат ,да каже какво мисли:)
16.09.06
22:30
Аз искам да ви сподела само едно нещо относно клека и тягата ! Ако не ги правите тези упражнения просто много трудно ще направите тяло което хем има сила хем има мускули.Докато клякаме се активират и много други мускулни групи.Това се нарича “радиация”.Най-просто казано като тръгнете да клякате не активирате само краката,а и гърба корема,ръцете ,рамената,общо казано всичко.