01.09.06
14:22
Накратко - слаб, висок, с бърз метабулизъм - 185 см/ 78 кг
Тренирам от 6 месеца и пия протеин “ON” само след тренировка (скъпо удоволствие)
Опитвам се да акцентирам на гръб и рамо - помогнете с упражненията и броят на сериите
Мисля като обща схема да опитам това:
1 ден. Гърди - 4x3(6-8) + Бицепс 3x3(6-8)
2 ден. Кръст + Корем + Крака бедра 4x3(8-10) прасци 2x3(8-10)
3 ден. Почивка
4 ден. Корем + Рамо 5x3(6-8) + Трицепс 3x3(6-8)
5 ден. Кръст + Гръб 4x3(6-8) + Трапец 2x3(6-8) + Предмишници 2x3(6-8)
6 ден. Почивка (Корем)
7 ден. Почивка
Ще се радвам на всякакви мнения(по-темата)
01.09.06
15:26
Програмата ти ми се вижда безнадежна.
В сайта има програми за начинаещи, напреднали, и по напреднали.
Разгледай ги и реши към коя категория спадаш, и просто блъскай :twisted:
И не се притеснявай, през зимата ще качиш, стига да папкаш.
До лятото що годе ше има плаж споко :D 8)
http://search.atomz.com/search/?sp-q=%F1%EF%EB%E8%F2&sp-a=sp10031807&sp-p=all&sp-f=Windows-1251
01.09.06
16:50
значи ако “просто блъскаш” по-добре не се хващай изобщо.в залата не се “блъска” а се “ВДИГА” блъска се на село мотиката у нивата.
а под “кръст” какво разбираш?когато тренираш гръб се товари и кръста(тяга).
краката ги оставяй последни или поне не преди гърба защото като те болят краката как ще правиш гръб??гърдите е по-удачно с трицепс да ги тренираш и гърба с бицепс.корема в края на тренировката го прави.раменниа пояс също в един ден можеш да го правиш заедно с трапеца
01.09.06
18:43
Ти на тая програма въобще няма да издържиш ако си начинаещ,и второ ако под кръст разбираш мъртва тяга,значи смяташ да правиш гръб 2 пъти седмично или какво,обясни по добре малко,а ианче виж също във форума има страшно много примерни програми
01.09.06
18:45
Защо разделяш гърба и кръста? Прави ги заедно защото те се натоварват едно друго взаимно така да се каже. Набирания, чукове, тяга. Наблягай на тези упражнения. Разбирам че искаш да наблегнеш и на рамото но 5 упражнения ми се виждат доста. Свали ги на 4 и мисля че ще е добре :)
01.09.06
18:48
Че ти кво мислиш че имах предвит ” блъскаш ” ?
несам малоумен, можеше и да не правиш този коментар.
Моя грешка - уточнявам: Кръст = римски стол, просто загрявка за клякането с щанга и мъртвата тяга.
Корема - 3 пъти седмично по малко - 3 серии горен и долен коремТака че основната програма по-накратко е:
1. Гърди + бицепс
2. Крака
3. Почивка
4. Рамо + трицепс
5. Гръб + трапец + предмишници(последните по-малко, но се чудех къде да ги сложа)
6. и 7. Почивка
За рамото съм съгласен - 4 серии
За гърди + тицепс - досега бях така и не издържах до края - ощетявах трицепса
Мерси за мненията! Елате ми повече!!!
01.09.06
22:58
Искаж да си голям? ЯЖ МЕСОООООООООООО
за да станеш голям тр да ядеш много яйца, ориз, картофи, пиле, др. месо, риба и тва докато ти втръсне и кат ти втръсне пак него яж :) а програмата я заеби ..... почни по спокойно ......аз да ти кажа ти щом си с бърз метаболизъм кво го напъваш тоя корем по полека 1 трен ти стига за сега, тва трапец и предмишници не ги прави ...... те и без тва си стават големи от другите упр пък и не са естетически красиви ....... имам лош опит мойта ръка е 40,5 студена а предмишницата ми е 37,5…... и да ти кажа не ме кефи много :cry: :wink: така че според мен е тва е по добро за програма :
гръб + бицепс
крака
почивка
рамо + корем
гърди + трицепс
почивка
почивка
кат искаш прави пак корем и във втората или третата почивка ама то за сега няма нужда и да зн мускулите не растат в залата :wink: яж яко и си спинкай
[quote author=“Lucifer_”]за да станеш голям тр да ядеш много яйца, ориз, картофи, пиле, др. месо, риба и тва докато ти втръсне и кат ти втръсне пак него яж :) а програмата я заеби ..... почни по спокойно ......аз да ти кажа ти щом си с бърз метаболизъм кво го напъваш тоя корем по полека 1 трен ти стига за сега, тва трапец и предмишници не ги прави ...... те и без тва си стават големи от другите упр пък и не са естетически красиви ....... имам лош опит мойта ръка е 40,5 студена а предмишницата ми е 37,5…... и да ти кажа не ме кефи много :cry: :wink: така че според мен е тва е по добро за програма :
гръб + бицепс
крака
почивка
рамо + корем
гърди + трицепс
почивка
почивка
кат искаш прави пак корем и във втората или третата почивка ама то за сега няма нужда и да зн мускулите не растат в залата :wink: яж яко и си спинкай
не ме кефи 1 ден след трен за рамо да се правят гърди !
бе и аз мисля първо големи групи да слагам ама....... кво ше каи е такаМ
гърди трицепс
крака
почивка
гръб бицепс
рамо корем
почивка
почивка
идеята ми е да има време трицепса да си почине за рамото и раменните преси :) или просто да е след рамото :wink:
02.09.06
11:13
Точно след рамо да правиш гърди... не ми харесва. Наблегни на храненето. Само с тренировки не става. Има и други важни компоненти щом искаш да си “голям”.
02.09.06
12:50
Яж по 3-4-5 пъти на ден, по малко обаче. Не да се тъпчиш и цял ден да да не си ял и вечерта да се на мааш кат животно. Яж си всеки ден така, а за програмата - моята е такава
Гърди + бицепс + корем
Гръб + трицепс + трапец
почивка
рамо + крака + корем + (по желание) предмишница
почивка
При мене се получава така - първия де нсе тренира изцяло предната част на тялото, а втория ден задната част на тялото :wink:
poparaman
За да станеш “ГОЛЯМ” много време трябва да мине .... Влезни в сайта и си харесаи някаква програма .. Пий протеин гейнър да качваш повече КГ и яж яко месо и също се храни по 5-6 пъти на ден тва е :wink:
Може да ги комбинира така :
Гърди+П.Рамо
Гръб+З.Рамо
Трапец+С.Рамо
Крака+Корем
Бицепс+Трицепс
Кви са тия шарлатански програми бе хора !?
+това като тренирате гърба се натоварва и бицепса
=> м/у трен за гръб и бицепс трябва да има достатъчно време да се възстанови мускула за гърдите рамото и трицепса важи същото замислете се...
4 трена на седмица е поне за хора със стаж няколко години
недеите да избързвате така :)
спокоино млако по малко и вървят нещата все пак цял живот е пред нас :)
Благодаря за мненията, но май обсъждате и критикувате повече предложените ми програми отколкото тази за която помолих да коментирате. Накратко добри ли са комбинациите и подредбата:
гърди + бицепс
крака + корем
почивка
рамо + трицепс
гръб + корем
почивка
почивка
тесен съм и гърба ми е важна група ( и рамото )
Съгласих се че за предмишници и трапец ми е рано. Мерси за съветите!
02.09.06
19:28
бих ти препоръчал този 3дневен сплит.
Понеделник: гърди + бицепс + предмишница + корем
Сряда: крака + рамо + корем
Петак: гръб + трицепс + трапец + корем
И никаде не е казано колко трябва да си голям за да правиш ” трапец и предмишница “
И яж по 5 6 пъти на ден и то главно месо ориз яйца риба и т.н., ако искаш да станеш ГОЛЯМ :twisted:
[quote author=”^MaD^”]Кви са тия шарлатански програми бе хора !?
+това като тренирате гърба се натоварва и бицепса
=> м/у трен за гръб и бицепс трябва да има достатъчно време да се възстанови мускула за гърдите рамото и трицепса важи същото замислете се...
4 трена на седмица е поне за хора със стаж няколко години
недеите да избързвате така :)
спокоино млако по малко и вървят нещата все пак цял живот е пред нас :)
Ако знаеш всъщност колко минимално се натоварва бицепса при тренировката за гръб ще се учудиш...
02.09.06
21:42
найстина? питай дориан който скъса БИЦЕПС при чукове с 200кг
02.09.06
21:52
FIREBLADE, че кой говори тук за ” чукове ” ?
доколкото виждам djpetko, каза за гърба, не за чукове.
[quote author=“Everything”]FIREBLADE, че кой говори тук за ” чукове ” ?
доколкото виждам djpetko, каза за гърба, не за чукове.
Не вярвам тука да има човек който не е вклиучил чуковете към тренировката си за гръб ....
Към темата .... Е пробвай тогава тази 3- дневна програма ..
Гърди+Трицепс
Крака+Рамо
Гръб+Бицепс
Досега бях на тази последната 3 на 1 почивка, но усещам че ми е тежко. Тренитам глаено за маса и почивката ми е много важна. А и споменах че гърди + трицепс ми идва тежко и мислех за гърди + бицепс. Мисля да пробвам четиридневен сплит (взет от раздел статии) за седем дневен цикъл. Ако от сега почна с 3 на 1 после накъде ще напредвам...
[quote author=“poparaman”]Досега бях на тази последната 3 на 1 почивка, но усещам че ми е тежко. Тренитам главно за маса и почивката ми е много важна. А и споменах че гърди + трицепс ми идва тежко и мислех за гърди + бицепс. Мисля да пробвам четиридневен сплит (взет от раздел статии) за седем дневен цикъл. Ако от сега почна с 3 на 1 после накъде ще напредвам...
Моля ви най-вече за съвет за това как ще ми се отрази гърба след рамото. Дали е добре да оставя поне задното рамо с гърба
Не пускай поредни постове моля !!! Ако имаш да добавиш нещо използвай бутона “промени” !!! Обединих ти поста
Astor
Моля ви най-вече за съвет за това как ще ми се отрази гърба след рамото. Дали е добре да оставя поне задното рамо с гърба
Гърба с З.Рамо ще ти дойде най-добре !
Вече направих една седмица и пробвах последно това:
1 ден. Гърди - 4x3(6-8) + Бицепс 3x3(6-8)
2 ден. Крака бедра 4x3(8-10) прасци 2x3(8-10) +Корем
3 ден. Почивка
4 ден. Рамо 3x3(6-8) - средно и 1x3 предно + Трицепс 3x3(6-8)
5 ден. Гръб 4x3(6-8) + 2x3 Задно рамо + Корем
6 ден. Почивка
7 ден. Почивка
Благодаря на всички за мненията. Много от тях приложих.
Почнах и повече въглехидрати преди тренировките и белтъци след тренировките. Дано помогне!
Ако имате нещо да добавите - Моля...
08.09.06
13:04
FIREBLADE Пуснато на: Пет Сеп 01, 2006 3:50 pm Заглавие:
————————————————————————————————————————
значи ако “просто блъскаш” по-добре не се хващай изобщо.в залата не се “блъска” а се “ВДИГА” блъска се на село мотиката у нивата.
краката ги оставяй последни или поне не преди гърба защото като те болят краката как ще правиш гръб??гърдите е по-удачно с трицепс да ги тренираш и гърба с бицепс.корема в края на тренировката го прави.раменниа пояс също в един ден можеш да го правиш заедно с ...
Извинявай бе FIREBLADE, да наистина се казва “вдигам”, ама обикновено го казват малките педисти с плажните си мускулчета!
Жаргона “блъскам” е влязъл в употреба още когато ти щангите и дъмбелите бяха от ковано желязо а ти сигурно си се разхождал някаде по памперси.
08.09.06
13:51
Ся ще ти помогна набързо!Ти каза голям нали,ами имаше един виц дето един негър имал много голям полов огган нали (хуи) и един бял го видял и казах “Ае брато искам и моя да е кат твоя” и негара казал ми върши си една тухла за банана и всеки ден така по 3 часа!И белия след 1 месец го видял и казал “то от тухлата банана ми стана много червен ма не и по дълъг” пък негара казал “Оо таи ли аз мислех че искаш ти стане същия цвят кат моя”
та и тоз тука тръгнал да пише “аз искам да ставам голям” то тва нищо не значи така зададен въпроса във въздуха!
Бтв програмата ти е пален баркоч!Рамото се тренира наи много в 3 серии не много тежко но така че да усещаш как работи!
Да кажем на раменните преси тря да пускаш лоста бавно и плавно така че да усешаш как рамената работят,а не просто да се опитваш да избутяш няква си тежест да кажем 60 кг!Трая да се постка до средата на тиквата някаде и т.н. истории!
08.09.06
16:44
sillmarillion, точно :)
Аман от спамери!
Но чесно казано, не очаквах и толкоз помощ, а получих доста съвети по една толкоз изтеркана тема(Затова я кръстих по-оригинално -
знам, че няма да порастна веднага, а и споменах че тренирам от 6 месеца - достатъчно за да знам, че чудеса няма.
Единствената ми молба е да кажете гърба дали е добре след рамото и дали да не разделя рамото и задното да отиде при гърба. Ако го тренорам предишния ден нали ще участва и гърба донякъде...и на другия ден да не е изморен.
Хай със здраве и мерси (дори на отворкото LuckyTeam)
09.09.06
12:39
В крайна сметка защо не пробваш някоя от програмите в сайта? Има за всякакви категории(начинаещи, напреднали и т.н.). Няма смисъл да разделяш рамото.
Ама това съм направил:http://www.bb-team.org/articles/000037.php
Само се чудех дали да отделя задно рамо от средно и предно и да го сложа при гръб, защото раменете ми са слабо развити. Така разделени ще ги понатоваря МАЛКО(наблягам - малко) повече!
09.09.06
16:16
[quote author=“sillmarillion”]FIREBLADE Пуснато на: Пет Сеп 01, 2006 3:50 pm Заглавие:
краката ги оставяй последни или поне не преди гърба защото като те болят краката как ще правиш гръб??гърдите е по-удачно с трицепс да ги тренираш и гърба с бицепс.корема в края на тренировката го прави.раменниа пояс също в един ден можеш да го правиш заедно с ...
Извинявай бе FIREBLADE, да наистина се казва “вдигам”, ама обикновено го казват малките педисти с плажните си мускулчета!
Жаргона “блъскам” е влязъл в употреба още когато ти щангите и дъмбелите бяха от ковано желязо а ти сигурно си се разхождал някаде по памперси.
искам да ти спомена че познавам културисти ветерани които са тренирали културизъм когато в софия е имало една зала (в зона Б-5) а ти още си бил в мечтите на баща ти и повярвай ми всички много се смеят на твоя “жаргон БЛЪСКАМ”
[quote author=“FIREBLADE”][quote author=“sillmarillion”]FIREBLADE Пуснато на: Пет Сеп 01, 2006 3:50 pm Заглавие:
искам да ти спомена че познавам културисти ветерани които са тренирали културизъм когато в софия е имало една зала (в зона Б-5) а ти още си бил в мечтите на баща ти и повярвай ми всички много се смеят на твоя “жаргон БЛЪСКАМ”
Aма ако ти си мислишче първата ФИТНЕС зала е в София,доста се лъжеш :wink:
10.09.06
10:48
а аз си мисля, че момчето получи отговорите си , и по добре някой да заключи темата.
10.09.06
11:08
И аз така мисля. Изчерпи се темата.
10.09.06
18:00
Програмата ти е някаква бъркотия,от която не празбрах много-дай я в малко по-човешки вид,ТОЧНО кои упражнения правиш.Това 3х4(6-8) май значи 3 упр. по 4сер. по 6-8повт.,ама значи ли наистина?Аз лично тренирам така:
1 ден-гърди и бицепс
2 ден-почивка
3 ден-крака и трицепс
4 ден-почивка
5 ден-Гръб и рамо
6 и 7 ден-почивка.
Според мен е по-удачно да се тренира гърди+бицепс и гръб+трицепс.Така поне при мен се получава по-добро възстановяване и впоследствие-по-голям растеж.
13.09.06
14:06
[quote author=“djpetko”][quote author=“FIREBLADE”][quote author=“sillmarillion”]FIREBLADE Пуснато на: Пет Сеп 01, 2006 3:50 pm Заглавие:
Aма ако ти си мислишче първата ФИТНЕС зала е в София,доста се лъжеш :wink:
бе четете преди да пишете простотии бе деба!каде виждаш да съм споменал за първата зала в България?? казах първата зала в София :!: