Седмичен сплит - мнение

29.08.06
22:32

Тежа около 95-100 кг 187 височина и тренирам по 1 мускулна група седмично , досега тренирам така:

Пон: Рамена
Вто: Гърди
Сря: Почивка
Чет: Гръб
Пет: Ръце ( бицепс + трицепс )
Съб: Крака
Нед: Почивка

Интересува ме това ли ще е най-удачния вариант. Рамо преди гърди и т.н. бих искал да видя най-добрите варианти и да ги сменям през няколко месеца.
Задно рамо го тренирам с Рамена, трапеца с Гръб ( някои го правят обратно затова да споделя ).

30.08.06
00:03

Сплита е добър просто трябва да размениш Мусколните групи в различни дни.Понеделник правиш рамо и Вторник пак правиш предно рамо от лег-а?Преди тренирах по същата програма но я бях направил така.
Понеделник - Гърди
Вторник - Гръб
Сряда - Крака
Четвъртак - Рамо
Петак - Бицепс + Трицепс
Събота и Неделя почиваш.
Краката ги правиш в сряда зада ти се явява 1 ден като почивка на горната част от тялото, а понеделника започвай с изоставащата ти група.Това е.

УсПех!

EL

30.08.06
09:23

[quote author=“Player”]Сплита е добър просто трябва да размениш Мусколните групи в различни дни.Понеделник правиш рамо и Вторник пак правиш предно рамо от лег-а?Преди тренирах по същата програма но я бях направил така.
Понеделник - Гърди
Вторник - Гръб
Сряда - Крака
Четвъртак - Рамо
Петак - Бицепс + Трицепс
Събота и Неделя почиваш.
Краката ги правиш в сряда зада ти се явява 1 ден като почивка на горната част от тялото, а понеделника започвай с изоставащата ти група.Това е.

УсПех!

Браво! Много добро обяснение  :wink:

04.09.06
17:30

[quote author=“bareze”]Тежа около 95-100 кг 187 височина и тренирам по 1 мускулна група седмично , досега тренирам така:

Интересува ме това ли ще е най-удачния вариант. Рамо преди гърди и т.н. бих искал да видя най-добрите варианти и да ги сменям през няколко месеца.
Задно рамо го тренирам с Рамена, трапеца с Гръб ( някои го правят обратно затова да споделя ).

ами, не е много удачно рамото да го тренираш след деня за гърди, а ръцете - след деня след гръб, защото им оставяш много малко време за възстановяване. иначе като сплит е добре програмата, но трябва да направиш някои размествания на самите тренировки

04.09.06
19:09

[quote author=“bareze”]Тежа около 95-100 кг 187 височина и тренирам по 1 мускулна група седмично , досега тренирам така:

Пон: Гърди
Вто: Почивка
Сряда Гръб
Четвъртък: ръце
Петък:Почивка
Събота:Рамо
Нед:Крака

Понеделник: Гърди
Вторник: Почивка
Сряда: Гръб
Четвъртък: Рамо
Петък: Почивка
Събота: Ръце
Неделя: Крака

Аз така бих правил, защото почивката преди ръцете ще се отрази добре мисля.

04.09.06
22:43

[quote author=“boxerg”]Понеделник: Гърди
Вторник: Почивка
Сряда: Гръб
Четвъртък: Рамо
Петък: Почивка
Събота: Ръце
Неделя: Крака

Аз така бих правил, защото почивката преди ръцете ще се отрази добре мисля.

Е да,но при тренировката за гръб рамото ще е доста изморено(ако си я правил както трябва де...) и може да го претренираш рамото.

Зависи точно кои упражнения се правят за рамо. Рамото е мускул който се нуждае от повече интензивност отколкото натоварване. Казвам го по моя лична преценка и опит разбира се.

SC

06.09.06
00:42

Аха.. АБе как е по добре с 3-дневен сплит или с 5-дневен както той и вии се такива му давате
И аз искам малко да сваля и мускули да направя ама съм с 3-дневната програма
я кажете ква е разликата,щото аз примерно в 1 ден тренирам по 2 мускулни гръпи и така 3 пъти горе долу в седмицата макс 4 :cry:

06.09.06
08:15

[quote author=“Schwarzeneger”]Аха.. АБе как е по добре с 3-дневен сплит или с 5-дневен както той и вии се такива му давате
И аз искам малко да сваля и мускули да направя ама съм с 3-дневната програма
я кажете ква е разликата,щото аз примерно в 1 ден тренирам по 2 мускулни гръпи и така 3 пъти горе долу в седмицата макс 4 :cry:

Въпрос на личен избор е...
Аз лично правя всяка мускулна група в отделен ден,с изключение на крака и трапец(краката правя с трицепс,а трапеца с рамо),защото чувствам по-голямо натоварване...

17.09.06
00:25

[quote author=“Player”]Сплита е добър просто трябва да размениш Мусколните групи в различни дни.Понеделник правиш рамо и Вторник пак правиш предно рамо от лег-а?Преди тренирах по същата програма но я бях направил така.
Понеделник - Гърди
Вторник - Гръб
Сряда - Крака
Четвъртак - Рамо
Петак - Бицепс + Трицепс
Събота и Неделя почиваш.

УсПех!

аз го правя това обаче след рацете почивам един дан дали е добре ... ?!Защото и на другият ден имам гарди в които влиза трицепса ... ама според мен 24 часа им са достатачни на рацете или се лъжа ?!

17.09.06
15:15

Понеделник-ръце
Сряда-крака и рамо
Петак-гръб
Неделя-гърди

След всяка тренировка по 1 ден почивка.

TU

17.09.06
17:58

гърди
гръб
почивка
ръце
крака
рамо
почивка

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1