04.09.06
12:39
:?: Здравеите какво мислите за тренирането във фитнес залата всеки ден ? 100% ли това ще доведе до претрениране ?
Има ли начин да се предпазиш от претренирането ако тренирасх всеки ден :?:
Аз тренирам 5 пъти в седмицата - събота и неделя почивам. Да ти кажа не претренирам, качвам и маса и сила, вече 3 месеца нямам застой, а и явно на моя организъм му се отразяват по-добре интензивните тренировки. С по упр. за мускулна група съм де, с изключение на гърба - там са 2.
04.09.06
12:45
[quote author=“fibonachy”]:?: Здравеите какво мислите за тренирането във фитнес залата всеки ден ? 100% ли това ще доведе до претрениране ?
Е защо да тренираш всеки ден, нема смисъл а пък претренирането ти е в кърпа вързано
04.09.06
12:49
Може и да не претренираш ако правиш примерно
1 трицепс
2 бицепс
3крака
4 гърди,предно рамо
5 гръб,задно рамо
6 корем
7 средно рамо
Друг е въпроса ,че няма смисъл от това.
04.09.06
12:50
[quote author=“3230”][quote author=“fibonachy”]:?: Здравеите какво мислите за тренирането във фитнес залата всеки ден ? 100% ли това ще доведе до претрениране ?
Е защо да тренираш всеки ден, нема смисъл а пък претренирането ти е в кърпа вързано
Тва въобще ен е вярно,не е сигурно,че ще претренира,нека да си прави по една мускулна група дневно и ще му дойде идеално.
04.09.06
12:58
И защо да праи по две упражненияна ходене във фитнеса?Като може да ги съчетава, но всеки сам си решава аз просто изразявам собствено мнение
[quote author=“3230”]И защо да праи по две упражненияна ходене във фитнеса?Като може да ги съчетава, но всеки сам си решава аз просто изразявам собствено мнение
Аз го подкрепям мнението ти :wink:
04.09.06
13:42
[quote author=“fibonachy”]:?: Здравеите какво мислите за тренирането във фитнес залата всеки ден ? 100% ли това ще доведе до претрениране ?
Не е задължително да претренираш , но по добре тренирай през ден или 2-3 дни тренирай един почивка. :wink:
Не си споменал и дали си начинаещ .
[quote author=“3230”][quote author=“fibonachy”]:?: Здравеите какво мислите за тренирането във фитнес залата всеки ден ? 100% ли това ще доведе до претрениране ?
Това не е съвсем така...
Ако примерно тренира на тренировка по 1 мускулна група,няма да има проблем,но това не означава да прави по 1-2 упражнения за група-в никакъв случай...
Просто си прави за всяка МГ нормалния брой упражнения(дори може да добави)...
Аз примерно тренирам 5 пъти седмично и имам :
За гърди- 4 упражнения
За бицепс - 3-4 упражнения
За Гръб - 4 упражнения
За Трицепс - 3 упражнения + крака 4 упражнения
Рамо - 4 упражнения.
04.09.06
20:00
Според мен без нито 1 ден почивка не е хубаво да се тренира. Дори само 1 да е пак си е нормално. Но пък без абсолютно никаква...
04.09.06
21:51
Напълно съм против тренировките всеки ден, все пак мускулите трябва да почиват.
Мускулите неръстат в залата!
[quote author=“Everything”]Напълно съм против тренировките всеки ден, все пак мускулите трябва да почиват.
Мускулите неръстат в залата!
Ох...боже когато тренираш гърди натоварването в бицепса,гърба и трапеца е нормално следователно като правиш гърди//бицепс,гръб и трапец почиват...//Като правиш бицепс //трицепса,гърдите,гърба,рамото почиват...//Като правиш гръб//гърдите и трицепса(от части) почиват...
Като правиш трицепс //бицепса,гърдите,гърба,рамото и трапеца почиват.
Като правиш рамо гърдите,гърба,бицепса,трапеца почиват...
А като и добавим краката още един ден за почивка на цялото тяло...И 2-та почивни дни при които всичко почива и какво става ?
Ти Къде не видя почивките ? :roll:
04.09.06
23:18
дж петко или каф си там, просто изказах мнение а и виждам че почти всички са против.
така че - заяждаш ли се с мен или кво ?
04.09.06
23:22
[quote author=“Everything”]дж петко или каф си там, просто изказах мнение а и виждам че почти всички са против.
така че - заяждаш ли се с мен или кво ?
Според мен най-културно си изказва мнението,няма нужда да се заяждате един другиго.Но наистина повечето са против,обаче всеки си има мнение от друга страна
04.09.06
23:35
Никито, повечето са против а той точно на мен намери да прави кусури ?????????!?!?!?!?
04.09.06
23:44
пич аз мисля че да дигаш всеки ден не е проблем стига да имаш сили(аз лично дигам всеки ден...поооо 6 часа ;) ) такаче те подкрепям ...а и да вметна че едва имам сили вече!
А случайно да се досещате са нервната система ???? кога ще почива тя ??.А тя е страшно лимитиращ фактор.Ама кой да чете
04.09.06
23:54
ASTOR,много си прав но ...при мен въпроса е до друго издаржам на такава динамика...но вече понамалявам времето лично днес 4 часа и полувина ;)
05.09.06
00:24
Пич 4 часа и половина тренираш или 4 часа и половина си в залата ?
05.09.06
00:41
почивките между серийте са ми минута-две ! между упражненията 3 ! в залата сам постоянно ...когато свърша с тренировката помагам на мадамите ;)
05.09.06
01:06
Това значи че тренировката ти е 1 час и половина 2. И след тва правиш друго ?
05.09.06
07:59
според мен даже по-хубаво да може да се тренира всеки ден , но не повече от 1 час за да се избяга до колкото може катаболичния процес , както Иван Николов е казал :
“As a natural bodybuilder my first concern is to do everything possible to keep the catabolic processes down as much as possible. I do this by keeping the time for working out around 40-50min. per a session. This way I avoid the release of catabolic hormones, which is one of the most important things in the Natural Bodybuilding.”
Рано или късно ще прегориш
Никой досега не е правил това , а историята какви културисти познава.... И колко зоб е употребен...
07.09.06
08:32
Еми ако тренираш всеки ден различна мускулна група, няма проблеми :wink:
В случай на непрофесионалист, 100%. По-добре да не се експериментира.
07.09.06
11:05
е зависи , ако си почива достатъчно , например 5 дена трен , 2 дена почивка , след 8 седмици по една седмица почивка , по максимум 1 час трен на ден , не виждам защо да се претренира , и аз съм на такъв принцип вече , 1 месец минаха , и не съм се претренирал , почнах да тренирам преди 5 месец след едно много дълго прекъсване ( 8-9 месеца някаде ) . Не виждам каква е причината да се претренира ако спазва този принцип