03.09.06
12:40
Здравейте,
потърсих из форума, но немога да намеря подобна тема затова реших да отворя нова. Значи ставам в 8 часа сутрин и след половин час се качвам на колелото. Кардиото ми е около 30 мин.
Въпросът ми е - след колко време мога да закусвам? Обикновено ям овесени ядки 30 гр. с кисело мляко 150 гр., мога ми примерно половин час след това да ги ям или ще разваля ефекта от кардиото?
Благодаря много за отговорите.
Темата беше редактирана от emzo на 24.06.10 05:53.
03.09.06
12:43
Половин - един час след кардиото.
03.09.06
20:55
аз понеже не мога да правя кардиото сутрин има ли проблем то да е към 1-2 часа на обяд ще има ли ефект!!!
[quote author=“Saint”]аз понеже не мога да правя кардиото сутрин има ли проблем то да е към 1-2 часа на обяд ще има ли ефект!!!
Ще има, гледай последното ти ядене да е 2 часа преди кардиото.
03.09.06
21:33
[quote author=“emzo”][quote author=“Saint”]аз понеже не мога да правя кардиото сутрин има ли проблем то да е към 1-2 часа на обяд ще има ли ефект!!!
Ще има, гледай последното ти ядене да е 2 часа преди кардиото.
Okay мерси.
03.09.06
21:52
Реших за да не пускам нова тема да попитам тук.С една приятелка коментирахме ефекта от скачането на въже и бягането.Въпроса ми е има ли разлика в това дали тичаш на пътека, примерно или на място/тя тренира в домашни условия/, защото според нея няма ама аз не съм на същото мнение.И още един въпрос: Кое е по-добре за чистене на мазнинки в областа на корема бягане или скачане на въже?А 25-30 мин. достатъчни ли са?И в случай, че чистя вярно ли е, че е по-добре да правя пресите преди кардиото?
Благодаря Ви предварително сладури? :wink: :D
03.09.06
22:06
Lanna най-доброто си е велоаргуметър 30мин е перфектно но да въртиш яко защото в залата в която ходя има някой доста пълнички “лелички” който въртят по час но супер бавно така нищо не правят.Иначе аз мисля че тия пътечки и въжета не вършат работа остарели са.
03.09.06
22:25
Ланна скачането на въже е доста добро знаеш ли че за 1 час скачане на въже можеш да изгориш 1000ккал. но разбирасе на тебе не ти трябва да скачаш един час 30-40 мин е оптималното на гладно и преси преди кардиото са добра идея. По-Здрави. Успех
04.09.06
21:04
Идеята при ергометъра не е ли да караш 30 мин на висок пулс?
Идеята при ергометъра не е ли да караш 30 мин на висок пулс?
именно това е идеята пулс 120-140
05.09.06
01:45
Само със скачането и бягането няма да стане, трябва да имаш и контрол над храненето. Ако избягваш мазното сладкото, пърженото, съобразяваш се кога ти е последното ядене наблегнеш на кардиото ефекта ще е по голям дали ще бягаш или ще скачаш важното е да извършваш физическа работа която да поглушта калориите които се освобождават при изгарянето на мазнините. УСпех
05.09.06
18:32
Благодаря на всички за съветите! :D А относно контрола на храненето, имам такъв или по-точно се опитвам още да свикна с такъв.Иначе от доста време/около две години/ се съобразявам какво ям, но сега съм на НВД.Дано резултатите не закъснеят, но дори и да няма бърз резултат няма да се отказвам. :wink:
18.09.06
00:08
Скачането на важе е добре, лично аз за кардио правя айробика и след аиробиката 5-10 мин въже. Тренирал съм бокс и от там знам, че е доста ефективно. Гледай да правиш кардио сутрин на гладно и найстина обърни внимание на хранителния ти режим. Излишните кила ще излетят без да ги осетиш. Успех
kardioto s kakva skorost e dobre da se pravi…za6toto az dosega mai sam na umereno,dori bavno moje bi po 40 min,sled tae-bo 30min…ta,kakva trqbva da e skorostta na edno 30-40 minutno karane na veloargumetar??? :roll:
izvinqvam se za latinicata,imam problemi s kompuitara, v momenta moje samo na latinica
30.09.06
21:46
За кардиото е важен пулса, а не скоростта, пулса зависи от годините ти. Значи аз съм на 25 и пулса, с който трябва да карам е 130 - 140 горе долу.
01.10.06
09:57
скачането на въже е перфектно-много калории се горят.дори си мисля че е по-добре от бягането,защото се искат голями усилия да скачаш едно 30 мин. :) който има възмовност да го прави и не го мързи ще усети ефекта.аз известно време скачах по 4 пъти в седмицата по около 30 мин и наистина се усещаше ефект...
Скачането на въже е супер, освен това можеш да си го правиш вкъщи.
Бягането на пътека не е особено натоварващо, пък и казват, че прецаквало ставите. Ако ще бягаш, по-добре навън :)
Аз лично преди няколко години имах много добър ефект от колелото, но въртях много бързо (в смисъл, на ръба на възможностите си, така да се каже), не повече от 15 - 20 мин, след тренировка.
Скачане на въже + лицеви опори + клекчета + упражнения за корема (повдигане на крака от лег/ако не те мързи да търсиш лост - от вис и планкове) - ако можеш да ги правиш всеки ден с един два дни почивка или през ден, няма да усетиш кога ще си имаш чисто ново коремче :)
немога да разбера какво имате против пътеките за бягане ? не вярвам вятъра да ти топи повече калории колкото топиш на пътеката :)))