09.09.06
10:23
Значи тренирам 4 пъти седмично.Добре ли ще е ако започна да тренирам рамената 2 пъти в седмицата - с краката и с гърба?Като дни се пада вторник и четвъртък.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 17.04.11 20:52.
09.09.06
10:25
Става много тежко като са гръб, крака, та и рамо. Не ми изглежда разумно, и то по 2 пъти... :? А защо искаш да са по 2 пъти?
не не ти явно не си ме разбрал.Във вторник тренирам крака и рамо, и ми се ще да тренирам рамото и в четвъртък с гърба и корема.А иначе просто усещам че рамената ми вървят по-бавно от другите МГ.А и всеки иска големи рамена,нали? :wink:
09.09.06
10:46
Наистина не съм те разбрал. Извинявай. Съвета ми е преди да започнеш да правиш рамо по 2 пъти да си го правиш веднъж, но да го напомпваш повече. Т.е. да правиш по 12 повторения да кажем с по - лека тежест. Ефекта е голям, особено при предно и задно рамо. Аз правя предно по 12 повторения(повдигане на дъмбели), средно по 8(разтваряне встрани) и задно по 10 - 12(или разтваряне встрани или повдигане на щанга) и съм много доволен. Ако тренираш не толкова голяма група като рамото 2 пъти може да го измориш много.
И аз съм се чудил, ама при положение, че рамото влиза и при гърди - на лежанката, а май го действаш и с гърба, май не е много удачно - възможно е да го претренираш, знам ли. :)
А каква ти е тренировката за рамо?
И аз съм се чудил, ама при положение, че рамото влиза и при гърди - на лежанката, а май го действаш и с гърба, май не е много удачно - възможно е да го претренираш, знам ли. :)
А каква ти е тренировката за рамо?
всеки път тренирам различно, но общо взето правя стандартните упражнения - преса, разтваряне с дъмбели (и на машина) и вдигане на щанга до брадата и др.Правя по 2 упражнение, 3х8 овторения.
09.09.06
12:36
Ами наблегни на повторенията и интензивността както ти казах. По 8 е малко за рамо.
няма смисъл според мене два пъти.тренираи крака корем единия ден и гръб с рамо....или както си тренираш до сега крака рамо...и гръб корем.Тва е най-удачния вариант според мен !!!
Нали за маса трябва по-малко повторения.
Защо при малки рамене 12 повторения?
09.09.06
13:53
Рамото е по - особен мускул. Тези 12ина повторения са с цел да се напомпва мускула. Да се стресира така да се каже.
АбсурДистан е това рамото да го тренираш по 2 пъти,освен ако не е разделено на части...
[quote author=“djpetko”]АбсурДистан е това рамото да го тренираш по 2 пъти,освен ако не е разделено на части...
А, споко, то ще стане на части след 1 месец трен. по 2 пъти. :lol:
100 на 10 ще се претренира. Рамото влиза малко или много при трен. на гръб, гърди. бицепс. трицепс. Изобщо при всяко движение на ръката влиза рамото. Особенно ако се правят предимног базови упр. за отелните мг, ще се претовари много.
Знаеш ли кво .. Тренирай с Гърдите П.рамо ... С Гъба З.Рамо а в отделен ден можеш да правиш С.Рамо+Трапец
[quote author=“vendeta”]
всеки път тренирам различно, но общо взето правя стандартните упражнения - преса, разтваряне с дъмбели (и на машина) и вдигане на щанга до брадата и др.Правя по 2 упражнение, 3х8 овторения.
T’ва са три упражнения, а ако ‘и на машина’ е с тях, значи са 4. :)
Препоръчвам ти да правиш и задно рамо - разтваряне на дъмбели под наклон, не за друго..ама аз не го правех и малко ми поизостава, ама сега го наваксвам.
Пробвай така:
преси - пред/зад врат или с дъмбели за цялостно натоварване
и по едно упр. за предно, средно и задно. :)
бе просто гледай на рамото като на по голяма група и го напомпвай яко пък и с 2 пъти наи много да претренираш ...... прави по 4-5 упр сериозно и го комбинирай с корем и такам :)
казано от vendeta на 09.09.06, 10:23:
Значи тренирам 4 пъти седмично.Добре ли ще е ако започна да тренирам рамената 2 пъти в седмицата - с краката и с гърба?Като дни се пада вторник и четвъртък.
Аз също тренирам рамото 2 пъти в седмицата обаче единия ден ми е предно рамо другия задно рамо ... и ми са съчетани така : гръб, задно рамо и трапец (понеделник) и втория ден е гърди и предно рамо (петък) :)