10.09.06
14:09
Значи напоследък гледам гърдите нещо изостават, та затова реших да започна да ги тренирам по-усилено.Какво ще кажете за следната тренировка за гърди:
изтласкване на щанга от лег - 3х8
изтласкване на щанга от полулег - 3х8
изтласкване на щанга от обратен лег - 3х8
флайс - 3х8
кофички - 3х8
Стажа ми е 5 месеца.Не отказвам и други предложения! :D
[quote author=“vendeta”]Значи напоследък гледам гърдите нещо изостават, та затова реших да започна да ги тренирам по-усилено.Какво ще кажете за следната тренировка за гърди:
флайс - 3х8
кофички - 3х8
Според мен освен да претренираш друго няма да постигнеш. 5 упражнения са ти множко... Редувай ги :wink:
10.09.06
14:39
Ще претренираш. Свали ги на 4 и съм съгласен. Обратния лег примерно може да го махнеш.
10.09.06
14:41
[quote author=“vendeta”]Значи напоследък гледам гърдите нещо изостават, та затова реших да започна да ги тренирам по-усилено.Какво ще кажете за следната тренировка за гърди:
флайс - 3х8
кофички - 3х8
Ти ако правиш и само първите три пак ще претренираш и този стаж 5 месеца ...
По-добре сложи лег .полулег и кофички и през три седмици сменяй кофичките с флайс или полулега с обратен лег .
[quote author=“The Prowler”][quote author=“vendeta”]Значи напоследък гледам гърдите нещо изостават, та затова реших да започна да ги тренирам по-усилено.Какво ще кажете за следната тренировка за гърди:
флайс - 3х8
кофички - 3х8
Ти ако правиш и само първите три пак ще претренираш и този стаж 5 месеца ...
По-добре сложи лег .полулег и кофички и през три седмици сменяй кофичките с флайс или полулега с обратен лег .
вклиучи още 1 упр. със дъмбел освен флайс например повдигане от лег и полулег с дъмбели .
-Щанга от лег
-Флайс от полулег
-Кофички
Това би трябвало да ти е достатъчно. Сериите и повторенията си ги прецени сам.
10.09.06
16:08
Забелязах, че много се говори за претренирване. :roll:
10.09.06
16:28
флайс - 3х8
кофички - 3х8
Не се учудвам, че не вървят.
1. Щанга от полулег 3х8
2. Дъмбели от лег 3х8
3. Флайс от лек наклон 3х8
Така карай 2 месеца и половина. След това пак питай :)
10.09.06
17:51
С 5 упражнения ест,че няма да стане.Аз залагам на 3- 1.Изтласкване на дъмбели от полулег.Първо упражнение защото при повечето хора вкл. и при мен горните гърди се изграждат по-трудно от пекторалис майор. 2.Вдигане от лег-класика си е и действа. 3.Кофички или кросоувър-меня ги,те са ми по-лесни и затова са накрая,и двете са за долната част(или поне аз там усещам натоварването от тях).Примерно правя 2 или 3 тренировки кофички и веднъж кросоувър.
мисля че просто претупваш упражненията.... за кво ти е обратния лег....ти едва ли имаш толкова много маса че да оформяш...а и кви са тия 3 серии на лег поне 4-5 без загрявката .... аз мисля че стигат:
изтласкване от лег - 5х7-8 (със 75-90% от силата)
изтласкване от полунаклон (може и дъмпели) - 3х7-8
кофички - 3х10-15
флаис или кросовер
12.09.06
23:31
[quote author=“manson”][quote author=“vendeta”]Значи напоследък гледам гърдите нещо изостават, та затова реших да започна да ги тренирам по-усилено.Какво ще кажете за следната тренировка за гърди:
флайс - 3х8
кофички - 3х8
Не се учудвам, че не вървят.
1. Щанга от полулег 3х8
2. Дъмбели от лег 3х8
3. Флайс от лек наклон 3х8
Така карай 2 месеца и половина. След това пак питай :)
ето това е мн добро. Не мога да разбера защо някои продължават да правят пълен лег с щанга. като начало е мн добро, но за мене натоварва всичко друго, но не и гърдите както трябва.
13.09.06
07:50
абе пич , щом ти изостават гърдите трябва да се запиташ първо дали ги тренираш достатъчно често и дали с 1 в седмицата става нещо. Тренирай ги 3 пъти за един месец като в другите дни развиваш останалите мускулни групи с малко повторения (но не леки). Включи пек-дек и кабели задължително ! Пробвай neutral grip dumbell press. нещо такова , но лактите са до тялото. Абе все едно правиш лежанка с дъмбели , но дланите са една към друга. Намери си максимално много упражнения и ги разпредели в 3 дена. Недей ги прави всичките с еднакви килграми и повторения. Разнообразявай. Един ден можеш да приложиш 5х5 , в друг 10х3 . Понякога килграми , понякога повторения. Опитвай.
брао бе е тва вече никъде го няма :D а иначе чеки малко с тия гърди !!!! къв ти е стажа
13.09.06
16:13
стажа ми е предпенсионен. А дали това го има някъде - някой друг с малко повечко стаж от твоя ще каже :lol: