Два флайса

TU

10.09.06
20:22

Стажа ми е 1 год. Смятам, че 16 серии за гърди са нормално и няма да претренирам. Удачно ли е да сложа два флайса - 8 серии, защото искам да наблегна на разширяването на гърдите. Или 4 серии за флайс са достатъчни.

10.09.06
21:52

Повечето серии и повторения не значат повече растеж.Според мен са много 16 сери и пак 8 сери за флайс.. 4-ри са напълно достатъчни.

FI

10.09.06
22:03

4 серии ПРАВИЛНО изпълнен флай е достатъчно

10.09.06
22:15

може и множко да ти дойдат 16 серии
нека бъдат 3 серии накрая

10.09.06
22:19

[quote author=“tuocs”]Стажа ми е 1 год. Смятам, че 16 серии за гърди са нормално и няма да претренирам. Удачно ли е да сложа два флайса - 8 серии, защото искам да наблегна на разширяването на гърдите. Или 4 серии за флайс са достатъчни.

Ами защо да не е удачно:)
Последната ми  тренировка за гърди беше такава:

полулег - 4
флайс от полулег- 4
лег-  4
флайс от лег- 4
кофички - 4

Като махнеш кофичките ще стане...
Но редувай с друга тренировка , само с един флайс и кофички и двата лега

TU

10.09.06
23:32

[quote author=“Kazaka”][quote author=“tuocs”]Стажа ми е 1 год. Смятам, че 16 серии за гърди са нормално и няма да претренирам. Удачно ли е да сложа два флайса - 8 серии, защото искам да наблегна на разширяването на гърдите. Или 4 серии за флайс са достатъчни.

Ами защо да не е удачно:)
Последната ми  тренировка за гърди беше такава:

полулег - 4
флайс от полулег- 4
лег-  4
флайс от лег- 4
кофички - 4

Като махнеш кофичките ще стане...
Но редувай с друга тренировка , само с един флайс и кофички и двата лега

И аз мисля така да редувам две тренировки да гърди

полулег - 4
флайс от полулег- 4
лег-  4
флайс от лег- 3 или 4 според зависи
:lol:

полулег - 4
лег - 4
флайс от лег - 4
обратен лег - 4

Имам и друго питане - кой флайс е по-як полулег или лег. То е много индивидуално, но все пак да питам. Смисъл кой флайс да го има и в двете тренировки. Или ще определя спрямо това коя част ми изостава.
И как да тренирам - като почна горната част примерно правя едно след друго бутането и флайса или правя на вс части бутането и накрая флайсовете

10.09.06
23:48

[quote author=“tuocs”]
Имам и друго питане - кой флайс е по-як полулег или лег. То е много индивидуално, но все пак да питам. Смисъл кой флайс да го има и в двете тренировки. Или ще определя спрямо това коя част ми изостава.
И как да тренирам - като почна горната част примерно правя едно след друго бутането и флайса или правя на вс части бутането и накрая флайсовете

Ами все едно да питаш - кой лег е по-як полулег или лег.
Моят отговор на това е полулег-а:)
Конкретно за флайса обаче от хоризонтален лег повече го уважавам:)

Ами и двата варианта са възможни. Първо лежанките след това флайсовете също е удачно:) Можеш да правиш така:

лег - 4 , полулег - 3-4 , флайс от лег - 3 , флайс от полулег - 3;
13-4 серии ти стигат напълно:)
Разбира се можеш да почваш с полулег вместо с лег:)

11.09.06
01:09

а щом си решил да правиш по 8 серии флайс може да проваш с гигантски сетове

NE

11.09.06
09:41

аве няма смисъл от 8 серии , 3 са достатъчни , да не мислиш че правиш повече серии гърдите ще разширяват повече ???

11.09.06
10:41

Зависи с какви тежести ги правиш много ясно. Ако се силиш над 75 процента от макса... 101 процента ще претренирате. Дори и 14 серии са много за големи серии с големи тежести.

Аз правя по 12 серии в 4 упражнения(лег, полулег, полулег с дъмбели и кофички) и ми идва перфектно. Правих до скоро флайс. Също бях доволен. Не виждам смисъл от 2 флайса.

TU

11.09.06
17:36

ОК благодаря за мненията  :)

11.09.06
23:56

Ами просто нямаше да питаш тук , ако ти вървяха

[quote author=“FIREBLADE”]4 серии ПРАВИЛНО изпълнен флай е достатъчно

Ако слушаме Дориан, една серия направена като хората е по ценна от цяла тренировка!
Може и 32 серии да правиш, ако не са читави все тая. затова си работи с 4 и гледай техниката и натоварването.

13.09.06
18:12

[quote author=“tuocs”]Стажа ми е 1 год. Смятам, че 16 серии за гърди са нормално и няма да претренирам. Удачно ли е да сложа два флайса - 8 серии, защото искам да наблегна на разширяването на гърдите. Или 4 серии за флайс са достатъчни.

На твоя стаж на времето првих по 40 серии за гърди общо,но никога 8 серии флайс.Значи да останеш без рамене,ако го правиш както трябва :shock:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1